Utmärkt 4,7/5,0

10 Omdömen från våra kunder

Top 1 hotell i Kottayam Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Kottayam. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Athreya Ayurvedic Centre

Autentisk ayurveda, endast för ayurvedagäster

Familjedrivet, erfaret Ayurveda resort för helhetliga och autentiska kurer.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Kuteepraveshika Rasayana

från 7 nätter, Enkelrum, Special måltider

Kuteepraveshika Rasayana

Den urgamla ayurvediska mörkrumterapin kommer från yogis som lever i Himalaya. Den är utriktat att sära immunsystemet och hjälper kropp och själ att regenerera sig. Fokusen ligger på att minska impulser utifrån i kombination med en speciell ört-diet. Terapin tar plats i speciellt konciperade kutee (=stugor). Deras form garanterar ett stabilt klimat och minimalt med ljus. Dessa förberedelser hjälper kroppen och själ att komma till ro och

Telefon bokningskod: 763P2

8 241 kr

Klassiska Ayurvedakurer - Panchakarma

från 10 nätter, Dubbelrum, Helpension

För att öka livsenergin och vitaliteten, regeneration och förebyggande, stärkning av immunsystemet, sinneslugn och harmoni. Även som bantnings- och anti-aging kur.

Indikationer/behandling: hjärt- och kärl-, neurologiska-, njur-, urinvägs- och gynekologiska sjukdomar, hudbesvär och allergier, metaboliska syndrom, utmattning, depression, astma, högt blodtryck, ben- och ledinflammationer, sjukdomar i rörelseapparaten, behandling efter stroke, sterilitet, anorexia, bulimi, specialterapi/regeneration vid cancer.

Andra, specifiska indikationer vid efterfrågan.

 • från 13 övernattningar: Ayurvedisk vegetarisk helpension inklusive örtté
 • dagligen konsultation med Ayurveda läkaren, slutundersökning
 • utarbetandet av en individuell behandlingsplan
 • Ayurveda användningar (dagligen ca. 90-120') t.ex. helkroppsmassager, Pindasveda örtstämpel, Shirodara pann-oljeström, ört- eller Svedana ångbad, inhalation mm.
 • ayurvedisk örtmedicin
 • yoga och meditation (dagligen utom söndagar)
 • personlig tillsyn innan, medan och efter kuren
 • dental rådgivning
 • transfer (tur / retur) Cochin flygplats

Ankomst söndagkväll eller lördagförmiddag, då det inte finns någon läkare på plats under söndagar.

Antalet Ayurveda behandlingsdagar motsvarar antalet bokade övernattningar så att inga Ayurveda behandlingar kommer att ske vid tidig ankomst eller sen avresa. Efter önskemål kan dessa bokas på plats.

Idealisk vid dessa indikationer

Neurologiska besvär, Stress / Utmattning, Luftvägar / Asthma, Hud / Allergier, Eksem / Psoriasis, Diskbråck / Ryggraden, Rörelseapparaten, Reumatism / Leder / Artrit, Ryggbesvär, Fetma / Övervikt, Diabetes, Metabolism / Mage / Tarm, Gynekologiska / urologiska besvär, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Osteoporos/Benskörhet & Skelett, Högt blodtryck, Njurar / Urinvägar, Migrän, Syn / Hörsel / Tandvård, Cancer Rehabilitering

Telefon bokningskod: 763P1

9 125 kr

I detalj

Din semesterregion

Kerala i sydliga Indien är en av Indiens mest populära turistiska regioner och är känd för sina talrika Ayurveda högskolor. Ayurveda är här inte bara ett hälsovårdssystem utan också en livsstil. Genom den höga luftfuktigheten bjuder monsun säsongen (Juni-Oktober) på den bästa förutsättningen för stärkande Ayurveda användningar.

Ditt Ayurveda Resort

Redan i 5. generationen ägs Athreya Ayurvedic Resort av en familj av kvalificerade, välutbildade och erfarna Ayurveda läkare. Mitt i en skön och orörd natur ligger det mellan risfält och kokospalmer i närheten av Backwaters sydliga utlopp och bara ca. 7 km ifrån Kottayam. Som ett slags sjukhus med tanke på medicinska tjänster förmedlar det i Kerala stil inredda resortet ändå en lugn och angenäm atmosfär. Resortet med reception och lobby är idealt för gäster som uppskattar intensiv rådgivning och autenstiska användningar och som söker efter en äkta Ayurvedakur som uppnår de bästa resultaten.
I förgrunden står här Ayurvedakuren för att bevara hälsan och bota sjukdomar.

Så här bor du

16 Kerala Heritage cottages som ligger i rad. Standard rymliga och komfortabla med dusch/WC, fläkt, liten veranda, TV och telefon. Deluxe är lite större och med luftkonditionering. 8 ytterligare cottages ”Ny” likadana som Standard, ca. 150 m ifrån huvudbyggnaden mitt i risfälten. Myggnät efter önskemål. WLAN. PC-användning och kassaskåp vid receptionen.

Äta & Njuta

Ayurveda restaurangen serverar vegetariska rätter, även olika dieter t.ex. för diabetiker eller glutenfri.

Hälsa & Ayurveda

Athreya Ayurveda under ledning av den mycket erfarna och moderna Ayurveda vetenskapsmannen Dr. Sreejith och med hjälp av ett kvalificerat team av läkare och terapeuter. Den ayurvediska överläkaren har specialiserat sig på behandlingar av civilisationssjukdomar som det metabola syndromet (diabetes, övervikt), migrän, sömnlöshet, stress och dess påverkan på immunsystemet såsom på behandling av cancersjukdomar. Härvid kombineras traditionella ayurvediska läkemedel med västlig medicin på ett framgångsrikt sätt. En särskild terapi av Dr. Sreejith är åderlåtningen med sin immunstärkande och föryngrande effekt. För en realistisk uppskattning av Ayurvedakurens succé erbjuder läkareteamet en personlig rådgivning även före och efter kuren via Skype eller telefon (engelska). Innan resan skickas ett frågeformulär ut för att registrera sjukdomshistorian för att förbereda sig på patienten på bästa sätt. En modern och fullständigt utrustad tandläkarpraktik erbjuder tandsanering (betalas på plats). Nödvändiga oljor och medicin tillverkas direkt på plats.
Fritid: Båtsturer till de närliggande Backwaters, tempelbesök eller en utflykt till Periyar nationalpark kan organiseras via receptionen.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Tillägsinformation

ANKOMST Flygplats: Cochin (COK), ca. 95 km. Triviandum (TRV), ca. 170 km.
INFORMATION Kunskaper inom engelska rekommenderas.

Bra att veta

Hälsa, kroppskännedom och ”Lifestyle Management”
”Athreya Ayurveda – ayurvedisk reningskur, berikad med den västliga medicinens vetskap – har till syfte att framställa jämvikten av kropp, ande och själ, minska stress och stärka immunsystemet. Idealt även vid civilisationsbesvär som migrän, diabetes, sömnlöshet. Medicinsk Lifestyle-samråd om livsstil med 'do's & don'ts' för ett sunt levnadssätt. Athreyas läkare och medarbetare handlar inte enligt principen att vifta med pekfingret utan enligt principen av ömsesidigt förtroende.”

Dr. Sreejith, resort chefen.

Utmärkelsen

 • „Green Leaf Award" tilldelad av „Department of Tourism Government of Kerala", den högsta utmärkelsen för autentisk Ayurveda i Kerala
 • TripAdvisor – Centre of Excellence Award 2011, 2013, 2014
 • TripAdvisor – Travellers' Choice Winners 2012, 2015

Kundomdömmen

Karta

Athreya Ayurvedic Centre
Boka Kontakt Vidarebefodra