Bästa resmål Sri Lanka

De bästa resmålen i Thailand

Fantastisk natur och en livlig kultur

Upptäck alla härliga resmål i Thailand

Fly vardagen med en härlig resa till Thailand

Bästa resmål Thailand

Är det dags för dig att packa väskorna och fly från regn, stress och vardagen i Sverige? I Asien väntar en fantastisk semesterupplevelse på dig - Thailand. Det finns en anledning till att detta är ett av svenskarnas favoritresmål.

Här väntar pålitlig sol, vackra stränder, fantastisk mat och en spännande kultur. Men Thailand är inget litet land, så det kan bli lite knepigt att bestämma sig vart i Thailand du vill åka. Du behöver dock inte vara orolig för detta - vi på SpaDreams har tagit fram de bästa destinationerna åt dig och hjälper dig med att hitta en perfekt resa åt dig. Nu behöver du bara bestämma dig var du vill tillbringa din semester!

Phuket

Bästa resmål Thailand

Phuket är kanske den första regionen många tänker på när tankarna vandrar till Thailand. Och vem älskar inte det spektakulära landskapet med en blandning av berg, tropiska solnedgångar och milslånga stränder? Det är även ett paradis för dykare, då de omliggande korallreven bjuder på enastående insikter i marina världar. Phuket är en perfekt region för den som söker en blandning utav avslappning och liv. Du varvar din spasemester med spännande nätter i Patong Beach och upplever romantik med din käraste under bröllopsresan. Den 49 km långa ön rymmer alla sorters semester! Och bredvid den fantastiska naturen erbjuder SpaDreams många lyxiga resorter.

Du funderar på att gå ner i vikt? Phuket har enastående hotell med skräddarsydda viktminskningsprogram. I denna underbara omgivning rasar kilona nästan av sig själv..

Koh Lanta

Bästa resmål Thailand

Koh Lanta är svenskarnas absoluta Thailandfavorit och kallas ofta för "svenskön" - det finns till och med en svensk skola här. Dessutom sägs Koh Lanta vara mycket barnsäkert, dina små kan leka på stranden och du kan slappna av. Ön i den östra delen av Thailand har dock inte bara långa sandstränder utan även saftiga djungelskogar och naturreservat för den som vill uppleva lugn och upptäcka ett alldeles eget paradis.

Överhuvudtaget så hittar du ett stort lugn och en mycket avslappnad atmosfär på Koh Lanta - perfekt för att återhämta sig med en yogasemester. Du vill ha lite mer action? Gör en utflykt till den så kallade Dödskallegrottan (Koh Phee), snorkla och dyk bland de fantastiska korallreven eller gör spännande båtturer. Om du besöker Koh Lanta i november har du chans att uppleva Krabi Berk Fa Andaman-festivalen, som öppnar turistsäsongen. En färgglad fest med fantastisk mat - visste du att förresten att öns namn förmodligen kommer från det javanesiska ordet för "grillad fisk"?

Koh Chang

bästa resmål Thailand

Koh Chang kallas även för "elefantön" - öns form påminner nämligen lite om elefantens silhouett. Folket i Thailand är like vänliga och lugna som den gråa jätten och kommer ge dig en semesterupplevelse som är både avslappnande och intressant.

Koh Chang har många små närliggande öar som du kan besöka med båt. Här hittar du den typiskt thailändska blandningen av smaragdgrönna djunglar och fantastiska vattenfall. Det sägs att Klong Plu och Klong Nueng är de vackraste vattenfallen i hela Thailand. Men för att återkomma till öns namn - visste du att det finns massor av spännande elefanthagar och camps på Koh Chang? Besök Baankwon Char för att uppleva elefanter på riktigt nära håll.

Efter spännande utflykter tar du det lugnt med spabehandlingar och cocktails i strandbaren i en av våra mångfaldiga resorter.

Koh Samui

bästa resmål Thailand

Koh Samui är en av Thailands största öar med ca. 50 000 invånare. De kinesiska sjöfararna som besökte ön för att få tag i sötvatten för ungefär 1500-2000 år sen måste ha varit lika häntagna av de vackra vattenfallen, azurblåa lagunerna och kritvita stränderna som turisterna är idag. Koh Samuis kultur bjuder på en alldeles speciell och mångfaldig blandning av olika kulturer - mixen utav olika etnier kallar sig själv för Chao Samui (Samuis folk). Deras gästvänlighet kommer att göra din semester till något alldeles speciellt.

När du inte slappnar av vid stranden av "kokosnötsön" kan du göra spännande utflykter till "Big Buddha" eller en av de fina nationalparkerna (t.ex. Ko-Pha-ngan eller Ang Thong). Och efter detta kan du skämma bort dig med en thaimassage. En sak är säker: du kommer inte ha det långtråkigt på Koh Samui!

Våra bästa resmål i Thailand

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester i Thailand