Ayurveda i Thailand


Ayurvedaläran som härstammar från Indien har sitt traditionella centrum på indiska subkontinenten. Framför allt sydindiska förbundsstaten Kerala och östaten Sri Lanka anses som de mest kända resemålen för autentiska ayurvedakurer. Även Thailand är på god väg att bli ett riktigt Mekka för ayurveda.

Thailand – detox-paradiset

Ayurveda i Thailand - hotell

Det sydostasiatiska landet är redan nu ett väldigt populärt resmål för detoxkurer.   Mangosteen Resort & Ayurveda Spa****P i den lugna, södra delen av semesterön Phuket är ett av de första hotellen som erbjuder autentiska ayurvedakurer. Under Dr. Subash ledning, som är en indisk ayurveda-läkare, genomförs traditionella ayurveda-behandlingar i fyra behandlingsrum av professionella terapeuter. Först bestämmer ayurveda-läkaren din Dosha-typ via den kända pulsdiagnosen, specifika frågor men även fysiska kännetecken som kroppsformen och hårväxt. Typanalysen lägger grunden för en individuell behandlingsplan för varje ayurveda-gäst.

En thailändsk ayurvedakur

Ayurveda i Thailand - oljemassageVarje morgen börjar med mjuka yogaövningar som följs av en hälsosam, vegan frukost som består utav ayurvedisk kost. Sedan börjar de egentliga ayurveda-behandlingarna i spa-avdelningen, som t.ex. Huvudmassager, örtkompresser, resstämpel-massager, pannoljebehandling, oljemassage och helkropps-oljebad som är kända som panchakarma kur. Oljorna och krämerna som används importeras från Indien och tillreds på plats – en individuell blandning som anpassas till varje enskild gäst. Den sattwiska maten är också del av kuren – den anpassas till gästernas individuella behov. På detta vis löses giftämnen och slaggprodukter i kroppen och sköljs ur kroppen- ett viktigt steg på vägen till ett hälsosamt och balanserat liv.

Vad är minimilängden för en vistelse?

Avslappningseffekterna av Ayurveda står i fokus vid en korttidsvistelse. Från och med tre dagar kan smärre hälsoresultat uppnås. För långsiktiga resultat krävs minst en vecka eller två veckor. Thailands sagolika landskap med dess paradisöar och tropisk vegetation bildar den perfekte ramen för att kombinera din semester med en välgörande ayurvedakur!

Upptäck även Ayurveda i Sri Lanka >>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Ayurveda i Thailand
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , ,

Comments are closed.