Ayurveda & Lyxig Harmoni


Ett sagolikt läge, avslappnad lyx, ett ljuvligt kök och en service som inte lämnar någon önskan ouppfylld, kombinerat med välgörande ayurveda & antistressbehandlingar – sådan är din semester på ett av våra 3 Vivanta by Taj Hotel!

Upplev Indien och Sri Lanka på det lyxiga sättet. Idag presenterar vi de 3 Vivanta by Taj-hotellen och leder dig in i en värld full av avkopplande komfort!

Vivanta by Taj – Bentota

Indien, ayurveda, TaJ

Precis vid Indiska oceanen på Sri Lankas västkust ligger Vivanta by Taj – Bentota. Förutom den hänförande panoramavyn över Indiska oceanen erbjuder hotellet allt som en rekreationssökande person kan önska sig.

De 160 rummen & sviterna är inredda med naturliga material och färger. Dessutom finns det balkong eller terrass i alla rum. Härifrån kan du se långt ut över havet eller glädjas åt hotellets vackra trädgård. I Deluxe-rummen kan gästerna även se fram emot en regndusch.

Det är inte bara de elegant inredda rummen som inbjuder till en vistelse, även restaurangerna och Jiva Spa väntar på att få skämma bort gästerna på alla sätt och vis.

I Jiva Spa kan man koppla av med shirodhara, abhyanga, klassisk massage och bastubesök och låta tankarna flyga fritt.

För de kulinariska delikatesserna sörjer diverse restauranger med fräscha fiskrätter, indiskt, internationellt och även kinesiskt kök. På begäran kan man få kalorireducerad spakost i Jiva Spa. Här får var och en garanterat valuta för sina pengar.

Utöver badminton, cricket eller bordtennis liksom vattenskidåkning eller vindsurfing bör man åtminstone en gång försöka lära känna omgivningen en smula. Det är absolut värt att delta i Madu River Cruise och göra ett besök i ett äkta buddhistiskt tempel, på en fisk- och en kanelodling. Dessutom bör man inte missa  UNESCO:s världskulturarv Galle Fort. Det ligger bara ca 60 km från hotellet.

Vivanta by Taj  – Bekal

ayurveda, indien, taj

Med 71 rum & sviter och ett hänförande läge mellan Backwaters och den fantastiskt vackra Kappil Beach ser Vivanta by Taj – Bekal i Indien fram emot att ta emot gäster som söker rekreation.

I lyxhotellets avskildhet kan du fullständigt glömma bort omvärlden i Jive Grande Spas meditationsbassäng eller hamam. 2 kvalificerade ayurvedaläkare och erfarna terapeuter tar hand om dig på ett professionellt sätt i hotellets egen ayurvedaavdelning. Flera avslappnings- och meditationsrum, isduschar, ångbad, massagerum och den fantastiskt vackra yogapaviljongen gör din semesterupplevelse oförglömlig och avkopplande.

Kulinariskt skäms gästerna bort i multi-cuisine-restaurangen “Latitude”, på restaurang Seafood, på grillrestaurangen vid poolen liksom i spaets Satvik Lounge (exklusivt endast för ayurvedagäster). Cocktailbaren och möjligheten till private dining avrundar det kulinariska utbudet.

En alldeles särskild höjdpunkt är Deluxe Delight-rummens privata “Deluxe Delight avsvalkningspool” med utomhusdusch.

Har du fått nog av avkoppling och slappande? För den som längtar efter motion står hotellets eget gym till förfogande. Du kan även göra en utflykt till fiskmarknaden i Uduma tillsammans med chefskocken Valentine och välja ut din egen fisk till middagen. Eller ta en titt på det imponerande Bekal Fort och lär dig mer om kultur och historia.

Vivanta by Taj – Madikeri

ayurveda, indien, vivanta by taj

Mitt i södra Indiens subtropiska regnskog döljer sig lyxhotellet Vivanta by Taj – Madikeri. Den perfekta idyllen för en panchakarmakur och för att njuta av lugn och avkoppling med panoramavy över bergskedjan Västra Ghat.

63 bekvämt inredda rum med regndusch och till och med en öppen spis i Deluxe Delight-rummen tar emot de rekreationssökande gästerna. Rummen är fördelade på de friliggande villorna och uppfyller alla önskemål.

Ayurvedabehandlingarna äger rum i det 2 800 m² stora Jiva Grande Spa i huvudbyggnaden. Utöver behandlingsrummen har spaet också en skönhetssalong, ett yoga- & meditationsrum, bastu, Gudda-bad (traditionellt bad med vatten värmt i träspis) och en uppvärmningsbar infinity inomhuspool. Här kan du utan problem lämna vardagens stress bakom dig och uppleva total avkoppling..

Lyxhotellets utsökta restauranger lockar till att njuta av mat & dryck. “Dew” skämmer bort gästen med hälso- och ayurvedakök. På restaurang “Fern Tree” bjuds internationella rätter och på “Nellaki” regionalt kök. Även Bar och Grill vid utomhuspoolen förser gästerna med ytterligare delikatesser.

Den som på grund av idel avkoppling grips av längtan efter motion kan trötta ut sig i det välutrustade gymmet. Sugen på mer kultur och fler sevärdheter? Inga problem. Besök de omgivande jordgubbs- och kaffeplantagerna, studera det rika fågellivet och gör en utflykt till Bylakuppe med en tibetansk ledare och titta på de imponerande templen och klostren.

 

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Ayurveda & Lyxig Harmoni
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Comments are closed.