De bästa hotellen i Kerala: Tradition och välmående


Kerala

Paradiset i södra Indien

Nuförtiden är Kerala utan tvivel ett av de resmål som man bör ha besökt under sin livstid: det är en enastående vacker region, direkt vid det arabiska havet, där avslappning och drömlika stränder dominerar din vardag. Du kan även snabbt ta dig till bergen – ackompanjerad av härliga te- och kryddofter. När du är på väg längs de vidsträckta “Backwaters” och otaliga palmerna, då verkar det som om tiden inte har satt sina spår och du kommer att känna dig tillbaka förd till en tid, då flodhandeln var den viktigaste ekonomiska källan för befolkningen.

Dröm om havet medan du du ligger i en simmande husbåt och njut av en fantastisk sömn som ackompanjeras av vågornas lätta gungande. Kerala är en fest för alla sinnen, med dess rikliga vegetation och utomordentliga fauna, där vilda elefanter och exotiska fåglar bor. Kerala är känt som “God’s own country” – guds egna land.

För tusentals år sen skapades här den ayurvediska läran som återfinns i de heliga texterna av de gamla indiska vederna. Idag finns det många hotell, som bjuder på autentiska och ursprungliga ayurveda-behandlingar, som garanterar kroppsligt, själsligt och spirituellt välmående.

SpaDreams har valt ut de bästa hotellen – enligt kundernas omdöme – åt dig, där du kan glömma bort stress och vardag. Kerala kommer säkert att överraska dig!

Vivanta by Taj – Bekal ★ ★ ★ ★ ★  – Kapil Beach

Vivanta by Taj

Detta hotell är det perfekta valet för alla som vill ha avslappning utan att gå miste om lyx. Hotellet befinner sig mellan Backwaters, floderna och stranden skapar en enastående atmosfär där du kan låta dig skämmas bort på riktigt, njuta av en ayurvedakur och slappna av i den storslagna spaavdelningen Jiva Grande. Dessutom har hotellet meditationsrum både inom- och utomhus, ett bibliotek med böcker om wellness, isduschar och en utomhuspool.

Kunnathur Mana Ayurveda★ ★ ★ ★  – Guruvayoor

Kunnathur Mana Ayurveda hotellEtt historiskt och prisbelönat hotell – idealiskt för ayurvedakurer – som garanterar nöjda kunder med över 130 års expertis. Hotellet är möblerat i regional-typisk stil för att kunna erbjuda dess gäster en harmonisk och lycklig vistelse i enlighet med Vaastus prinicpier. I närheten befinner sig Eliyangad-palatset, det forna hemmet av Kochi-ungafamiljen. Alla behandlingar genomförs av högkvalificerad personal och erfarna yoga-experter.

The Ravi Resort & Spa Kadavu★ ★ ★ ★ ★  – Kohikode

The Raviz Resort & Spa Kadavu HotellDen fantastiska Raviz-lyxresorten ligger i mitten av grön natur vid Chaliyars strand. Traditionella ayurveda-läkare tar hand om dig på spaavdelningen och skämmer bort dig med välgörande behandlingar som abhanga. och muhapelam-massage, pizhichil-oljestrålar och vasti-reningskurer. Ayurvedacentret har fått certifikatet “Gröna Bladet” av den keraliska regeringen, som garanterar att resorten bjuder på forstalassig service.

Mascot Beach Resort – Kannur

Mascot Beach Resort TerrassDu har en fantastisk utsokt över havet från de underbara solterrasserna: njut av utsikten över solnedgången och lyssna på vågorna. I närheten befinner sig historiska sevärdheter, som te.x. St. Angelo-fortet eller Parshinikaduva-templet. I det hotellegna Natur Spa:et erbjuds autentiska ayurveda-behandlingar som t.ex. oljemassage. Dessutom kompletteras alla kurer med dagliga yoga- och meditationspass.

Coco Lagoon by Great Mount Resort – Pollachi

Coco Lagoon by Great Mount Resort HotellNära staden Coimbatore och västra Ghats berg befinner sig resorten mitt i underbara naturlandskap och ett tropiskt klimat. Huvudbyggnaden, som byggdes 2013, förenar modern och klassisk arkitektur och är omgiven av kokospalmer. Ayurveda-centret “Vaidya Sutras” praktiserar enligt läkarfamiljen Vaidyaratnams principier och lovar autentiska ayurveda-behandlingar. Du kan även delta i yoga- och meditationspass.

Kairali – The Ayurvedic Healing Village – Kodumbu/Palakkad

Kairali The Ayurvedic Healing Village HusKairali-grippens hotell har fått flera priser för deras ayurvedabehandlingar. Du bor i små villor, som är dekorerade enligt ett astrologiskt system och gästernas önskemål. Även denna resort har fått certifikatet “Gröna Bladet” och erbjuder helhetliga ayurvedakurer. Slankehetskuren Kairal kombinerar ayurvedisk medicin med massage och diet och lämpar sig särskilt för dem, som vill komma i perfekt form.

Nå? Har du blivit resesugen och längtar till denna exotiska juvel? Nu har du fått en idé utav Kerala och dess regionala traditioner… och du är säkert äventyrslustig! Du vill veta mer om ayurveda och panchakarma i Kerala? Unna dig en drömresa, där du kan slappna av med helhetlig ayurveda långt bort ifrån vardagen i härlig natur.

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
De bästa hotellen i Kerala: Tradition och välmående
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , , ,

Comments are closed.