6 tips för att stanna vaken hela dagen


Vi alla känner till den där dippen i mitten av dagen efter lunch, när du bara vill gå och ta en liten tupplur. Det är då vi haffar åt oss en stor café latte eller energidricka. Vi på SpaDreams vill att du ska kunna vara ditt bästa jag utan en massa onyttigt som får hjärtat att rasa – här du fåra bästa sex tips för att hålla din energinivå uppe hela dagen!

Tips för att vakna utsövd

1.) Börja dagen med lite stretching. Väck upp dina muskler och rör på dig för att få energin att flöda. Du kommer se att bara 10 minuter stretching om dagen kommer att få dig att må bättre efter redan en vecka. Du kommer uppskatta den här förändringen! Du kan även börja med yoga.

2.) Drick vatten! Innan du slänger i dig dagens första kopp med kaffe bör du dricka ett glas vatten. Du har sovit hela natten och det har gått minst åtta timmar sedan du drack något sist – kroppen behöver dess viktigaste energiresurs!

3.) Trappa ner din kaffekonsumering – eller avstå helt! Du läste det nyss – koffein binder vätska och kommer att torka ut dig. Det hjälper dig visserligen att komma igång på morgonen, men vad vore om du slutar att dricka kaffe och inte behöver det längre?

4.) Ät frukost. Vårt fjärde tips är en riktigt klassiker! Det är bevisat att de som äter frukost har mer energi under dagen och oftare har en hälsosam vikt. Att äta regelbundet hjälper blodsockret att vara i balans och ger dig mer energi under dagen så att du kan undgå blodsockerfall.

5.) Rör på dig. Varför inte komplettera morgonstretchingen med ett litet konditionspass? Endast 20 minuter om dagen kan hjälpa dig att förbättra din kondition och ge dig mer energi.

6.) Var positiv! Vårt sista tips är att vara positiv. Ja vi vet – det är lättare sagt än gjort. Men det kommer att hhälpa dig att kontrollera ilska och stress som är världens största energibovar.

Lider du av utmattning eller utbrändhet?

Ifall dina problem är lite allvarligare än bara några gäspningar per dag kan det hända att du lider av utbrändhet. Läs mer om utbrändhet och hur du kan förebygga detta hos SpaDreams. SpaDreams erbjuder många olika resor som är utformade för att motverka utbrändhet och stress. Ta en titt på våra hälsoresor här.

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
6 tips för att stanna vaken hela dagen
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , , ,

Comments are closed.