De fyra bästa fastahotellen i Tyskland


De olika motivationerna och målen som ligger bakom en fastakur är så olika som människor kan vara. I Tyskland hittar man allt detta: Bortsett från traditionella, religiösa avsikter finns det en huvud-maxim: att temporärt avstå från eller reducera mat- och njutningsmedel ska uppnå en positiv effekt på kropp och själ. För att din fastakur inte bara ska bestå av tomma löften bör du agera professionellt och omtänksamt när du genomför behandlingen. Annars kan de positiva effekterna snabbt vända och skada din hälsa i värsta fall.

Fastahotell i Tyskland- uppnå resultat med säkerhet

Fastakurer rekommenderas inte utan förbehåll till vem som helst. Vid dessa åkommor bör man vara försiktig:

  • hjärtsjukdomar
  • sjukdomar som rör ämnesomsättningen
  • depressioner eller beroenden

Inte bara i dessa fall lönar det sig att boka ett fastahotell i Tyskland. I dessa institutioner får du hjälp av professionell personal. Då kan också fasta vid depression uppnå bra resultat. Grundliga inledande undersökningar, kompetent tillsyn och moderna kostfysiologiska metoder garanterar en hälsosam och långsiktig balans för kropp och själ. Dessutom får du vara ”ifred“ – stressen som rör ditt jobb eller ditt privatliv faller bort i en avslappnad omgivning.

Fina resmål för “fastatiden”

Våra tips för en lyckad fasta i våra 4 bästa fastahotell i Tyskland:

Schloss Warnsdorf vid Östersjön

Historiska byggnadsensemblen i Landhaus-stil är pittoreskt belägen i en slottsträdgård och omfattar en renommerad skönhetsfarm och en erkänd kurverksamhet för medicin med helhetssyn, naturmedicin och fasta. Huset är ett av de äldsta fastahotellen i Tyskland.
Highlights: Fasta enligt Buchinger,  stressklinik, 27-håls-golfplats/-skola.

 

Malteser Klinik von Weckbecker i Bad Brückenau

Klinik von Weckbecker, klinik, fastahotell i Tyskland, trädgård, gräsDen moderna kurkliniken är idylliskt belägen i bayriska Rhön och erbjuder medicinsk kompetens och naturmedicinska och holistiska behandlingsmetoder med speciell erfahrenhet inom viktminskning och fasta.
Highlights: Osteopatiska behandlingsmöjligheter, ekologisk gourmet-kost, ett Eldorado för vandrare, nära till mondäna statsbadet Brückenau, fastavandra

Kurzentrum Weissenstadt am See

Nybyggt hälso- och wellnesscentrum i de fina kulturomgivningarna av Fichtelbergen. Kuravdelningen leds av en fackläkare och tematiserar hälsa som en upplevelse, återhämtning och välmående med helhetssyn.
Highlights: Basfasta, generös spa- och termalavdelning, omedelbar närhet till sjön.

Parkhotel Residence i Bad Wörrishofen

Stilfullt wellnesshotell i välkända Kneipp-kurbadet som ligger i för-alperna. Bortsett från ett exklusivt skönhets- och wellnesscentrum i hotellet erbjuder terapiavdelningen bl.a. ayurvediska behandlingar och fastakurer med läkartillsyn.
Highlights: Detox-fasta, generöst planerat termalbad, varierade turistiska erbjudanden i omgivningen.

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
De fyra bästa fastahotellen i Tyskland
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.