Apelsinchokladkakor


Härligt fruktsmakande med en doft av choklad – vem kan motstå det?! Baka ut dem snabbt och njut dem ugnsvarma!

Ingredienser:

  • 200g mjöl
  • 60g majsstärkelse
  • 1 struken tesked bakpulver
  • 100 g socker
  • 1 msk (8g) vaniljsocker
  • 1 förpackning (20 ml) apelsinarom eller rivet skal från en obehandlad apelsin
  • 1 ägg
  • 125g smör
  • 100 g mörk-chokolad

Så här gör du:

Sikta ner mjöl, majsstärkelse och bakpulver i en skål och blanda. Tillsätt socker, vaniljsocker, apelsinskal, ägg och smör och arbeta ihop till en deg. Var noga med att allt blir väl blandat. Hacka chokladen i små bitar och blanda i degen.

Forma tre rullar, ca tre centimeter i diameter, och tryck till dem. Ställ in i kylskåpet tills degen har stelnat.

Värm ugnen till 180 °C (över- och undervärme).

Skär degrullarna i cirka en halv centimeter tjocka skivor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10 minuter. Snart sprider sig en ljuvlig doft av apelsin i köket.

Vegan version

Likom nästan alla kakor kan även dessa göras veganska på ett enkelt sätt: hoppa över ägget och använd växtmargarin i stället för smör. Det innebär inte bara att djur slipper lida utan också att man utan dåligt samvete kan nalla av degen. Hoppas det smakar! För övrigt har Spa Dreams många hotell som serverar vegetarisk och vegansk kost.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on LinkedInPin on PinterestDigg thisEmail this to someonePrint this page
Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *