Kakor med nötter och nougat


Kakor med en extra dos choklad! De här nötnougatkakorna är pricken över i:et på varje adventsfirande och är minst lika goda som mormors!

Ingredienser:

  • 250g mjöl
  • 75g socker
  • 200g margarin
  • 150g nötter
  • 1 msk (8g) vaniljsocker
  • 1 ägg
  • ½ tsk bakpulver
  • 200g nougat
  • 10g kokosfett
  • 100 g blockchokolad

Så här gör du:

Sätt varmluftsugnen på 175 °C.

Blanda alla ingredienser utom nougat, kokosfett och blockchokolad och arbeta ihop dem till en deg. Om degen är för kladdig kan du tillsätta mjöl, en matsked i taget, eller låta den vila några minuter i kylskåpet.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper eller på mjölat bakbord och ta ut kakor i önskad form.

Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda dem i ugnen i ca 7 min. Ta ut dem.

Låt kakorna svalna och värm under tiden nougat och kokosfett i ett vattenbad. Var noga med att röra om. Bred nougatmassa på kakorna.

Smält sedan blockchokladen och dekorera de färdiga kakorna med choklad, låt torka. Den söta delikatessen är klar!

Ett tips om dubbelkakor:

De här kakorna passar perfekt som dubbelkakor. Lägg nötnougatmassan mellan två kakor och tryck ihop försiktigt. När de små dubbelpaketen har svalnat lite håller de ihop, och man kan till exempel doppa halva diagonalt i chokoladglasyren. Då bildas ett vackert mönster och det hela ser mycket proffsigt ut.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on LinkedInPin on PinterestDigg thisEmail this to someonePrint this page
Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *