5 dagar fet mat – snabba förändringar i musklerna


Du tänker kanske att du kan äta onyttigt några dagar, kanske en hel vecka, och att det inte gör kroppen något, eftersom du återkommer till nyttig mat efteråt. Det är faktiskt vad vi alla gör på helgdager eller i semestern. Kom ihåg vilka mängder choklad du åt på påsk eller jul!
En ny undersökning visar att det bara tar 5 dagar för musklerna i kroppen att förändras.

Om man äter bara fem dagar väldigt fet mat , svarar kroppen direkt. Det är färre dagar än man trodde innan undersökningen av virginias tech university!

Studenterna som deltog undersökningen, fick en vecka en balanserad kost. I de följande fem dagarna fick de kost som var mer än hälften (55%) fett:  därav 25 % mättade fettsyror. Det är mycket mer än vad experter tror är nyttigt.

fet mat förändrar muskerna

Men man brukar ju ibland äta så där onyttigt i fem dagar: Över långhelgen eller på högtider, en vecka som man inte har någon lust att laga mat eller på en semesterresa med mycket god och fet mat. Det är alltså inget ett orealistiskt scenario!

Studenterna i undersökningen gick inte upp i vikt, eftersom de inte åt mer kalorier men bara mera fet mat. Men i muskelcellerna fanns skillnader: Koncentrationen av ämnet som bryter ned glukos gick upp i mer än två gånger. Det kan faktiskt ledar till kroppens oförmåga att svara på insulin. Därmed kan det vara en riskfaktor för diabetes och andra sjukdomar.

Våra kroppar reagerar snabbare på förändringar i kosthållning, än man trodde förr. Nu undersöker forskarna om och hur snabbt man kan vända processen. En detox kur kan vara en stor förändring i kroppen, kanske kan den renande känslan man har efteråt bevisas! Men iaf kan det inte vara dåligt att göra en aktiv resa och slippa för mycket mat och för lite motion på semester.

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.