Fira Onam i Kerala


I södra Indien 722_in_nikkis_jk17_img_0283-tlifiras den färgglada skördefesten Onam varje år i augusti till september. Festivalen hålls i fyra till tio dagar och firas för att välkomna kung Mahabali, vilkens själ sägs komma till Kerala under den tiden på året som festivalen firas.

Mahabali var kung under Keralas gyllene tid, då alla hade det bra och var glada. Dock hade kungen en nackdel, han var egoistisk, vilket gav gudarna en utväg till att avslutade hans tid av regim då de kände sig hotade av hans växande popularitet. För alla goda gärningar som kungen gjort, blev han lovad av gudarna att han får hälsa på sitt folk varja år.

På bilden ovan firas Onam med gästerna på vårt lilla familjära hotell Nikki´s Nest. Ayurveda hotellet ligger alldeles vid havet nära Trivandrum i Kerala nära den berömda stranden Kovalam. De har 47 boenden, som på bilden nedanför, som är traditionellt inredda i Kerala stil där gästerna även kan välja att bo med egen terrass och utsikt mot havet. Skördefesten på Nikki´s Nest firades med gemensamt skapande av färgglada bilder av blommblad och tillagnaing av färsk mat som lades upp fint på olika fat.

 

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Comments are closed.