Omdöme: Den befriande effekten av en fastekur


Under en SpaDreams FAM-resa till Maltester Klinik von Weckbecker från 7 till 14 juni 2015 vågade jag mig på en fastekur tillsammans med nio andra gäster. En oförglömlig erfarenhet! Tack vare all positiv feedback vet jag att de andra deltagarna var lika imponerade av upplevelsen som jag.Malteser-Klinik

Vi testade alla den klassiska fastekuren i dess helhet och fastade enligt Buchinger eller F.X. Mayr. Jag var faktiskt förvånad över hur lätt det kändes för mig att ställa om. Redan efter en förbluffande kort tid visade sig de första – och bästa – resultaten. Man ska inte plågas under fastan på Malteser Klinik, tvärtom. Jag mådde jättebra under de olika behandlingarna.  Läkarbemötandet var oklanderligt, jag var mycket imponerad av den totala kompetensen när det gällde näringslära, bad-, fysio- och osteopatisk terapi. Föredragen var mycket informativa och gav svar på alla mina frågor om fastekuren och hälsa i allmänhet. Gruppen var också verkligt bra, inte bara duktig, utan också homogen och mycket vetgirig. Det var helt enkelt kul att göra de här fantastiska erfarenheterna tillsammans med de andra gästerna.

 

Det kompletterande hälsoutbudet var överväldigande: Föredrag om näringslära, undervisning i matlagning, rådgivning om inköp, ergometrisk träning, vattengymnastik, stol- och morgongymnastik, progressiv muskelavslappning, vandringar, uppmärksamhetsträning, drömresor och mycket, mycket mer! Jag missade inte en enda tid.

Stort beröm också för den utmärkta organisationen när det gällde alla tider och den underbara och varma atmosfären. Hela personalen var synnerligen vänlig och förekommande på alla områden i huset och jag trivdes och kände mig välkommen. Jag vill särskilt nämna ceremonin som inledde nedtrappningen av fastan: Dr von Ketteler kom personligen till vårt bord, tände ett ljus och gick till var och en av oss, hälsade genom att ta i hand, önskade oss lycka till med den kommande nedtrappningen av fastan och i framtiden. Jag fann den här väldigt personliga hälsningen mycket rörande och uppmuntrande. Jag har sällan träffat så många vänliga och samtidigt kompetenta personalmedlemmar.Gruppen i Malteser-Klinik

Comfort-rummen var stora och mycket vackert inredda, kliniken ett av de renaste hus jag sett, lägg därtill den vackra naturen runt omkring som man kan njuta av – kort sagt: Jag njöt i fulla drag av vistelsen.

Resultatet: Redan efter en fastevecka upplevde jag en helt ny kroppskänsla, och en del av mina besvär har blivit bättre. Två av de andra deltagarna lyckades sluta röka och två andra kunde upphöra med sin blodtrycksmedicin. Jag känner till fem deltagare som tänker fortsätt fasta även efter den här resan, så stort intryck har vistelsen i Bad Brückenau gjort på dem. Dessutom har gruppen sammanlagt gått ner mer än 30 kg i vikt.

Jag gillade den klassiska fastekuren väldigt mycket, för den är inte bara effektiv utan faktiskt rolig. Ett helt och hållet konsekvent fastepaket med badbehandlingar, läkarundersökningar och sportaktiviteter. Jag kom tillbaka med idel faste-endorfiner från denna prova-på-resa och kan bara rekommendera den till alla intresserade! En synnerligen berikande erfarenhet som jag inte skulle vilja vara utan.

Här kommer du direkt till Malteser Klinik von Weckbecker in Bad Bückenau >>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.