Allroundtalang: bli frisk och bevara din hälsa med vattens läkekraft


Dr. Milada Sárová Dr. med Milada Sárová, chefläkare på Luxury Spa & Wellness Hotel Prezident, Karlovy Vary, Tjeckien, i en exklusiv intervju om de positiva läkeeffekterna av en klassisk läkekur.

Dr. Sárová, varför är Karlsbad-kuren så framgångsrik?

På grund av dess läkeresultat räknas Karlsbad som ett av världens mest kända hälsobad. Den traditionella Karlovy Vary-kuren baseras på den kraftfulla effekten av naturkällorna. Det sägs att de har en föryngrande effekt och att de förlänger livet. Den viktigaste delen är dryckeskuren. Vattnet från Karlovy Varys största källa – ”sprudeln” – pulserar som ett hjärta och ligger endast 100 meter bort från vårt hotell. I kombination med nyttig och god kost (diet på begäran), motion i naturen, nyttjande av naturkällorna vid terapierna i form av mineralvatten, lerinpackningar och co2-procedurer får gästerna bästa möjliga effekter.

Hur förlöper en ”aktiv Karlovy Vary wellnesskur“?

Grunden av den klassiska Karlovy Vary-läkekuren är den dagliga dryckeskuren av mineralläkekällorna. Den positiva effekten på matsmältningsorganen som levern och bukspottskörteln, metaboliskt syndrom, övervikt, gikt, diabetes mellitus samt förbättringen av immunförsvaret och allmänna hälsotillståndet har bevisats genom forskning.

Luxury Spa & Wellness Prezident, KarlsbadUtöver de traditionella metoderna använder vi även högmoderna diagnostiska metoder som t.ex.: mätning av antioxidantier och syrehalt i blodet och omfattande blodtester, för att vi ska kunna bedöma varje gästs hälsotillstånd och behov. Efter det utformas ett individuellt kurschema som sammansätts av dryckeskuren, 17 behandlingar och 4-6 aktiviteter per vecka.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Avkoppling, detox, viktminskning, ökad kondition, friskvård eller som effektiv behandling av bestående indikationer. Varje gäst får ett skräddarsytt terapischema för att öka välmåendet.

Luxury Spa & Wellness Prezident, KarlsbadVi tar hand om våra gäster på ett kärleksfullt sätt. Du ska ju känna dig som hemma hos oss. ”Karlovy Vary kuren har legat mig varmt om hjärtat i mer än 40 år! Jag är tacksam för alla gästerna från världens alla hörn, som jag har fått hjälpa och jag hyser stor respekt för läkekraften“.

Chefläkaren Dr. Milada Sárová är en internationellt erkänd expert med mångårig erfarenhet inom balneologi och rehabilitation, intern medicin och samarbetar med viktiga, internationella vetenskapliga institutioner. Luxury Spa & Wellness Prezident, KarlsbadTill hennes gäster hör: Václav Havel, Michail Gorbatschow och personligheter från de kulturella och livet i hela världen.

Hitta ditt hotell för en dryckeskur i Karlovy Vary hos SpaDreams >>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Allroundtalang: bli frisk och bevara din hälsa med vattens läkekraft
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.