Thalasso – wellness eller kur?


Thalasso är perfekt för den lilla wellness-semestern emellanåt eller som den rätta kuren med speciella användningar.Redan sen förrförra sekeln används denna metod för att både skämma bort och behandla människor med hjälp av havsvatten och slam, alger och havsluft. Enligt regeln får Thalasso enbart erbjudas vid en omedelbar havs-zon, oavsett vilket hav det är.

Men även under en wellness-semester höjs gärna avkopplingsfaktorn med hjälp av Thalasso. För en speciell Thalasso-kur borde interessenten stämma av med sin läkare innan vilka användningar det är som ägnar sig för honom personligen.

En „äkta“ Thalasso-kur eller en wellness-semester med Thalasso-användningar?

En medicinsk Thalassoterapi är perfekt för människor med andningsvägsjukdomar, kronisk förstoppning eller Morbus Crohn. Thalasso-terapin bidrar även till att lindra hudsjukdomar som neurodermit eller psoriasis och är även hjälpsam vid problem med blodcirkulationen. Därutöver är terapin även lämplig vid reumatism och ryggbesvär, bidrar till att kunna reducera stress och allmän utmattning, kan alltså motverka en Burn-Out. Likaså används Thalasso-terapin även i samband med en tidig överfunktion av sköldkörteln.

I fall du skulle lida av en av följande sjukdomar och interesserar dig för en Thalasso-terapi, var god och prata med din läkare innan om denna terapi lämpar sig för dig.

Det finns även olika kontraindikationer, sjukdomsbilder där Thalasso-terapin inte får användas. Om din läkare rekommenderar en Thalasso-kur kan kostnaderna ersättas från din sjukvårdsförsäkring om kuren t ex genomförs i Mecklenburg dvs vid östersjökusten. Länet Mecklenburg har godkännd Thalasso-kurer som regionalt läkemedel. Vanligtvis tar en Thalasso-kur en vecka och omfattar hydroterapi, inlindningar, elektrofysioterapi, bad, alg- slaminpackningar, vichydusch, jetdusch, aerosol-inhaleringar och vattengymnastik.

Kriterier för en “äkta” Thalassoterapi

Eftersom själva begreppet „Thalasso“ej är skyddat och det under tiden har kommit upp Thalasso-kurer med torkade alger och havssalt även i inlandet, har förbundet för de tyska Thalasso-centrum gett ut några kriterier för en „äkta“ Thalasso-terapi som kan hjälpa dig för att kunna välja ut rätt terapi-centrum:

  1. Institutionen får ej ligga längre bort från havet än 300 meter
  2. Behandlingarna måste genomföras med färskt och obehandlat havsvatten
  3. Institutionen måste förfoga över tillräcklig med kapacitet för att kunna erbjuda 3 enkelbehandlingar dagligen för varje gäst
  4. Institutionen måste åtminstone ha en kurläkare, massör, terapevter och gymnastiklärare
  5. Kontinuerlig kontroll av hygien och säkerhet
  6. Institutionen måste erbjuda minst en övrig aktitivet som stimulerar hälsan
  7. Övriga nyttiga utvalkriterier är:
  8. Allergenfattig och ren havsluft vid kurorten
  9. Möjlighet till helioterapi med naturligt solljus
  10. Möjlighet för motion direkt vid stranden

Du borde akta särkild på utvalskriterierna om du är interesserad av ett kuruppehåll. Men självklart är dessa även hjälpsamma för resenärer som vill koppla av med hjälp av Thalasso-användningar som t ex bad eller vattengymnastik. Speciellt Tunisien är lämplig för ett Thalasso-uppehåll. Tunisien har en tradition sen länge med sina långa sandstränder och lyxiga Thalasso-resorten direkt vid havet.

Alla hotell med Thalasso-terapi>>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , ,

Comments are closed.