5 anledningar att boka din ayurvedaresa under monsun-tiden


Ayurveda monsuntid

Genom monsunen: Ayurveda i Sri Lanka och södra Indien

Normalt sett brukar du definitivt vilja undvika regnväder när du åker på semester. Exotiska semestermål som södra Indien eller Sri Lanka är perfekta mellan oktober och maj om du vill fly rått och kallt väder. Speciellt på hösten och vintern är en vitaliserande ayurvedaresa  precis vad du behöver. Tro det eller ej – regn är den perfekta förutsättningen för traditionella ayurveda-behandlingar i deras ursprungsland. SpaDreams ger dig de fem viktigaste anledningarna för att boka din nästa ayurvedasemester inom monsuntiden!

 

1. Regnets läkande effekt

De uppfriskande regnskurarna mellan juni och september hjälper de ayurvediska medicinalörterna att växa extra bra. Redan de urgamla indiska läkeskrifterna vittnar om hur monsuntiden erbjuder de bästa förutsättningarna för autentiska ayurvedabehandlingar, eftersom örterna som används är extra effektiva då.

2. Frisk luft & ren hy

Monsunregnen ger oss fuktig och dammfri luft. Detta hjälper porerna att öpnna sig och gör huden mer mottaglig för rengöringseffekten av ayurvediska kurer. Föryngrande ayurvediska behandlingar är vanliga speciellt i sydvästra Kerala och lockar med extra effektiva behandlingar under regnsäsongen.

Ayurveda hud monsun

3. Sköna temperature för alla Dosha-typer

Mellan oktober och maj kan temperaturerna klättra upp emot 35 grader – under monsuntiden känns klimatet mycket skönare. Det tar mindre tid för kroppen att anpassa sig efter vädret och du kan fullständigt koncentrera dig på dina ayurvediska behandlingar. Temperaturerna mellan 27 och 30 grader är perfekta för varje kroppstyp.

4. Avkopplande atmosfär

För de flesta semestergäster som vill fly regn och kalla temperature är Sri Lanka och södra Indien den perfekta platsen. Det är bara få gäster som väljer en ayurvedasemester utanför högsäsongen. Monsuntiden är perfekt om du vill fly turistmassorna och njuta av en fridull och lugn ayurveda-semester. Ett annat plus: mindre efterfrågan, lägre priser.

Ayurveda Indien Monsun

5. Naturen i sin fulla prakt

Regnet har en fantastisk effekt på örterna, huden och klimatet. Om du vill se Sri Lanka och södra Indiens fulla prakt bör du resa dit mellan juni och september. Då har monsunregnen upphört och blomsterperioden börjar. Den är extra vacker i Sri Lankas inland, t.ex. i Ratnapura – juvelernas stad eller den paradisiska artmångfalden som du kan njuta av i Uda Walawe National Park.

Mer om din ayurvedasemester i Sri Lanka eller södra Indien >>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.