3 Restips Grekland – Våra bästa spahotell


SpaDreams restips Grekland

Allt för en en lyckad sparesa – 3 av Greklands bästa spa:n 2018

Om du velar mellan olika öar och spahotell i Grekland hjälper vi dig gärna! Känt som den västliga civilisationens vagga och de vita strändernas land, med en delikat medelhavskost och varma turkosa vatten blir man verkligen bortskämd både vad anbeträffar kultur och natur. När alla flyger till Bali eller Thailand kan man lätt glömma bort att Greklands 3 bästa spa:n är i världsklass. Om du lever i Sverige är det inte långt till en kortare sparesa! Idag delar vi med oss våra restips för Grekland.

Aldemar Royal Mare Luxury Resort and Thalasso Spa★★★★★

Aldemar Royal Mare Luxury Resort and Thalasso - resa i maj

Eftersom det ligger vid Kretas norra kust, tar det inte många timmars flyg och endast 20 minuters taxiresa att ta sig till Aldemar Royal Mare Luxury Resort and Thalasso Spa .

Det är även nära till Heraklion om du är sugen på att uppleva lite grekisk kultur också. Knossos bronstidspalats ligger också i närheten. Det sägs att kung Minos byggde en labyrint här där han höll sin son minotauren som en fånge.

Spabehandlingar: 97 thalassoterapi-rum med havsutsikt, en stor havsvattenpool med hydromassage, 2 aquagym terapi pooler, bastu och hammam. Hotellet ligger direkt vid stranden – det känns givet att det har utmärkts med World Leading Thalasso & Spa Resort – World Travel Award 4 gånger under de sista 12 åren.

Vår bästa rabatt: -20%. Boka Avkoppling vid havet, 4 nätter med frukost från 2 225 SEK per person.

Miraggio Thermal Spa Resort★★★★★

Miraggio Thermal Spa Resort

Vid Kassandra-halvöns södra utkant med en egen hamn och strand ligger detta 5-stjärniga lyx-spahotell: Miraggio Thermal Spa Resort. För att komma dit är det enklast att flyga till Thessaloniki, som är Greklands näst största stad och sedan fortsätta med buss eller hyrbil till hotellet.

Med en Thalasso-pool med havsutsikt, en terapipool, tre olika bastu-typer (ång-, finsk och örtbastu), tepidarium, duschar för alla sinnen och speciella grekiska ansiktsbehandlingar med honung, olivolja och jogurt kommer du att återvända från din spa-semester i Grekland lika lugn och fräsch som Egeiska havets vågor.

Vår bästa rabatt: -20%. Boka Grekisk avslappning, 4 nätter med frukost från 1 977 SEK per person.

Thermae Sylla Spa Wellness★★★★★

Thermae Sylla Spa Wellness Hotel

Thermae Sylla Spa Wellness är inte bara ett av Greklands bästa spa:n utan även ett av världens bästa – det vann World Luxury Spa Award 2017. Det är även ett av “Roman Thermal Spas of Europe” på grund av dess 4000-åriga historia – det är till och med en del av den grekiska mytologin!

På bara en kort promenads avstånd från de trevliga och restaurang-fyllda städerna Loutra och Edipsos ligger hotellet vid Euboeas kust, en ö full av skogar, berg och vackra kuster.

Hotellets egen restaurang lämnar inga önskningar ouppfyllda för den som är sugen på att gå ner i vikt vid Medelhavet eller kulinarisk njutning – här serveras medelhavskost på gourmet-nivå med ekologiska, närodlade och lokala ingredienser. Den 3000 m djupa källan ger Edipsos spa:t dess  termalvatten – det återfinns bl.a. i jacuzzin, ångbaden och termalgrottan.

Resan dit är lite knepig på grund av avståndet till flygplatserna men den är verkligen värd besväret – spat ger dig garanterat en oförglömlig upplevelse. Du kan antingen flyga till Aten eller Skiathos och sedan fortsätta med buss eller färja till hotellet.

En annan idé är att du gör en rolig tripp av resan dit. Du kan t.ex. stanna i Aten några nätter för att se den antika amfiteatern och akropolis innan du sakta rör dig mot denna härliga grekiska oas. Grekland är ett rikt, mångfaldigt och vackert land som du helst njuter av i sakta mak för att anamma den avslappnade medelhavslivsstilen.

Vår bästa rabatt: -15%. Boka Termal-Wellness vid havet, 4 nätter med halvpension från 3 378 SEK per person.

Vi hoppas att vi kunde hjälpa dig med våra restips för Grekland! Om du vill ha mer information, kika in på vår hemsida där du hittar fler fina erbjudanden, yoga retreats i Grekland och lyxiga medelhavshotell. Nedanför hittar du några fraser du kan ta med dig till din spasemester!

Restips Grekland

Priserna för våra resor kan variera på grund av växelkurser och tidsperiod

 

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , , , , ,

Comments are closed.