Dolce Vita över hela linjen


Fyra stjärnor – otaliga lyckomoment

Den perfekta utgångspunkten att utforska de norditalienska stadspärlorna Padua, Venedig och Verona är det traditionsrika hotellet Mioni Pezzato & SPA . Hotellet, som leds i sjätte generationen, ligger idylliskt i Abano Terme i Italien – en av Europas äldsta och viktigaste kurorter. Landskapet fascinerar med termalregionen euganeiska kullarnas panorama. Efter en omfattande restaurering strålar det 100 år gamla hotellet i ny glans och har avancerat till en av de adresserna för hälsomedvetna resenärer och kurgäster. De exklusiva, delvis tematiskt inredda 170 rum och sviter i sex kategorier förenar lyxiga fördelar med högsta komfort.

Lätt och Läckert

I samband med årets jubileum blev husets restaurang kallad ”1915”, enligt bröllopsåret då hotellets grundare Giuseppe Mioni gifte sig med Elvira Pezzato. För att uppfylla ett kurhotells krav har restaurangen ”1915” ”Hälsosamt Kök” som huvudtema. Det handlar inte om dietetik, utan rätter skapas som utmärks av en hög halt av näringsämnen, mineraler och fibrer samt vitaminer för att förbättra hotellgästernas livskvalité. I detta avseende började samarbetet med den berömde franske kocken Michel Guérard, i dess matlagningsskola hotellets kulinariska team tränades.

Termalvatten: Harmoni för Kropp och Själ

Juvelen på andra sidan Alperna kännetecknas inte bara för sitt utmärkta kök utan även genom en mångfald av termalanvändningar. Mioni Pezzatos galjonsfigur är de fem termalbaden inklusive utonhuspooler och de tre termalbrunnar med en vattenyta på sammanlagt 1.000 kvm. Termalkurer genomförs i Thermal SPA, beautyanvändningar och massager i Tea Rose SPA. Alla användningar är inriktade på prevention, läkning, rehabilitering och avslappning. Abano Termes vatten har sin källa i små Dolomiternas region på ett djup av 3.000 till 4.000 m och flödar upp till jordytan i Terme Euganees område med en vattentemperatur på 87°C.

Beauty Deluxe

Hotellet Mioni Pezzato & SPA är inte bara den bästa adressen för förstklassiga termalbehandlingar i Abano Terme: en ytterligare highlight av det fina design hotellet är dessutom Tea Rose SPAet! För att möta kravet av helhetlig wellness imponerar wellness-oasens inredningsarkitektur och interiör i ZEN-stil. Diffusa ljus och väldoftande aromer möjliggör kroppen och anden en total avkoppling som tilltalar alla sinnen. Alla nyheter och trender ur wellness segmentet är förenade i denna mikrokosmos av välbefinnande – här kan man njuta av estetiska användningar, beautyanvändningar, kroppspackningar och mångsidiga massager med naturliga produkter. Vid talrika, individuellt utarbetade paket i kombination med ytterligare hotelltjänster hittas precis den riktiga wellness time-out för varje typ!

Tea Rose SPAet innehåller dessutom ett gym med Technogym® redskap. De som vill tackla idrott kan träna här tillsammans med en kostnadsfri personlig tränare eller i gruppkurser. Och vad sägs om hamam i anslutning?

Allt Fango?

Abano Termens rikhaltiga sod-brom-jod-termalvatten är samtidigt basen för fangoterapierna  som erbjuds – den varma, holistiska wellnesstrend som har sitt ursprung i Italien. Bredvid det värdefulla vattnet sammansätter sig Abano Termens organiska fangon – 2010 utmärkt med ”Fango DOC” sigillet – av två vidare komponenter: ur lera, som vinns ur de två sjöarna Arquà Petraca och Lispida, såsom mikroorganismer. Termalavdelningen klassificerades med nivå ”1° Super” av hälsoministeriet . Dessutom används termalvattnet också till inhalations- och balneoterapier.

I god form i Bella Italia

Förutom elementet vatten erbjuds ett attraktivt urval att vara aktivt som t.ex. gymavdelning, hamam, tennisbana såsom cykling, trekking och Nordic Walking. Därutöver kan golfälskare förbättra sitt handicap på ett stort antal av greens i hotellets omedelbara närhet. Den som letar efter konst, kultur och shopping tar sig en dagstur till Italiens ”Gyllene Triangeln”.

Vidare till Hotel Mioni Pezzato & SPA>>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Dolce Vita över hela linjen
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
4,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , ,

Comments are closed.