Italien under högsommaren – en njutning för kropp och själ


Den som vill semestra i Italien undviker för det mesta sommarmånaderna. Det är för hett och för trångt överallt. I städerna trängs utländska turister, som antingen vill lära sig italienska eller hänge sig åt det rika kulturella och historiska arvet. Till råga på allt infaller de italienska semestrarna under den här tiden och italienaren firar gärna semester och helst i det egna landet. På de välbesökta stränderna radar italienarna upp sig bredvid varandra som sardiner som är trogna “sin“ strand och därför återkommer varje år. För spa- und hälsoturister verkar det inte finnas någon plats. Men skenet bedrar.

Till Italien på sommaren – en semester för skönheten

FangokurHur gärna skulle man inte själv vilja njuta av det italienska sättet att leva? Ty för italienarna finns det inget bättre än att i fulla drag njuta av sitt lands förtjänster på sommaren. Dessutom har avslappning från vardagsstressen och ett omfattande program för att skämma bort kropp och själ högsta prioritet i Italien-semestern. Det spelar ingen roll var i Italien man befinner sig under sommaren, wellness- och hälsoerbjudanden efterfrågas särskilt. Huden måste alltid skyddas för följderna av intensiv solbestrålning men ändå få den efterlängtade, hälsosamma solbruna nyansen. Därför får inte solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor och after-sun-produkter saknas i bagaget.

Solen är en drivkraft för kropp och själ. Dess värme är välgörande och aktiverar kroppens egna krafter. Med speciella spabehandlingar kan de positiva effekterna förstärkas och stimuleras på ett målinriktat sätt. Samtidigt stimulerar solen talgkörtlarna, huden blir fetare. Därför har ättiksbad, vitaliserande aprikos- och jordgubbsinpackningar, välgörande, förnyande lermasker, stärkande hårkurer med argan- eller olivolja, uppfriskande fotbad, renande sandpeeling och psammoterapi (sandbad) högkonjunktur i de italienska wellnessoaserna under sommaren. Observera också de spar-, charter- och kombinationspaket som skönhetsfarmerna och termalanläggningarna erbjuder under sommaren, för där vet man precis vad din kropp behöver.

Medelhavsområdets ypperliga kök är en oumbärlig ingrediens i det somriga wellnessprogrammet. Nu är de betakarotinrika, saftiga frukterna och de krispiga grönsakerna mogna och serveras nyskördade i restaurangerna. Frossa och låt dig skämmas bort av de italienska delikatesserna under din Italiensemester, för med varje tugga bidrar du till att skydda din hud.

Kurer i Italien – semester med återhämtningsfaktor

I Italien står badkulturen högt i kurs. Ända sedan antiken har fango & termer varit tradition och några hälsokällor används ännu idag för beprövade hälso- och kurbehandlingar. Vid sidan av landskapets skönhet som lockar från Sydtyrolen till Apulien och för vilken Toscana, Umbrien och ön Ischia är kända över hela världen, är den omedelbara närheten till århundraden av kultur liksom sportaktiviteter i enslig natur de utslagsgivande argumenten för
kurbehandlingar under en Italiensemester.

Kur i Italien

För din somriga hälsosemester i Italien är de euganeiska kullarna med sin prägel av medelhavsnatur vid Padua på Poslätten perfekt. Den vulkaniska bergskedjan med sina konformade toppar och artrika natur kan till största delen endast utforskas till fots eller med cykel. Mitt i denna avskildher ligger ett av Italiens mest betydande termalområden med stora, välskötta kurlandskap där man producerar vin som Pinello, Serprino och Fior d’Arancio. Ur de varma källorna (upp till 38 grader Celsius) porlar mineralrikt termalvatten, som i den traditionella euganeiska hydroterapin ger lindring åt idrottsmän och reumatiker och som även har visat sig vara bra mot stress och för skönhetsvård, eftersom alla muskelgupper aktiveras på ett skonsamt sätt. Kombinationen av fango, personligt utformade spabehandlingar, skönhetsprogram som skämmer bort dig och lätta idrottsaktiviteter ger dig fysisk och psykisk avslappning. Särskilt under sommarmånaderna kan du kan dra nytta av dessa goda sidor. Ja, italienarna gör rätt då de semestrar i italien på sommaren och njuter av la Dolce Vita!

Dina hotell för Italien-semestern >>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Italien under högsommaren – en njutning för kropp och själ
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , , ,

Comments are closed.