Petra & Wadi Rum – Välkommen till Jordanien!


Petra & Wadi RumOm du har slappnat av och återhämtat dig vid Döda Havet i två veckor och är sugen på att bli lite aktivare igen kan du testa en individuell rundresa i Jordanien. Här njuter du av imponerade kulturmonument och den vida öknen i kombination med lyx och lokala skatter.

Naturspektaklet Wadi Rum

Ökenäventyret börjar på morgonen med resan från Döda Havet till vackra naturskyddsområdet Wadi Rum. Den vida öknen i södra delen av landet skimrar i rött, orange och gult och du drömmer dig bort i det vackra färgspelet.

När du tar en beduin-jeep-tur uppfyller det ursprungliga och månliknande landskapet dig med en djupt hemlighetsfull stämning. Det är en magisk och unik plats som förtrollar dig med sitt djupa, genomträngande lugn. De mäktiga bergväggarna speglar sig i öknens sanddyner som sovande giganter och landskapets renhet hjälper dig att bli ett med naturen.

Efter en natts vila i lyxiga femstjärniga Marriott Hotel Petra upplever du en spännande ridtur på resans andra dag till ”världens åttonde underverk“.

Wadi Rum

Klippstaden Petra

Den röda klippstaden Petra fascinerar sina besökare med dess 2000 år gamla historia. Besökarna får den unika chansen att se ett imponerande kulturmonument som samtidigt är Jordaniens värdefullaste skatt.

Den ”rosa staden” som ofta kallas ”antikens och världens åttonde underverk“ kan bara nås via en smal bergled som är mer än en kilometer lång och som omges av 80 meter höga bergväggar på båda sidor. I slutet av skrevan öppnar sig utsikten över det otroligt vackra skatthuset (Al-Khazneh) som samtidigt är den rosa stadens symbol. Färgerna och klippformationerna är överväldigande och gör besöket av hundratals byggnader, fassader, gravplatser, bad och hemlighetsfulla klippritningar och reliefer till en oförglömlig upplevelse.

Petra lever upp till sitt namn som mest tidigt på morgonen eller på eftermiddagen när solen värmer de färgglada stenarna och översköljer dem med rosa ljus. Staden väntar bara på att presentera sig i hela sin prakt.

Petra

UPPLEV JORDANIEN

Följ tidernas spår och bli hänförd av en majestetisk värld av forna civilisationer och högklassiga lyxhotell i Jordaniens kungarike – med SpaDreams resor.

Nyfiken?

Vår individuella rundresa till Klippstaden Petra & Wadi Rum★ ★ ★ ★ ★ >>
Alla våra hotell & resor till Jordanien>>
Läs mer om Döda Havet>>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Petra & Wadi Rum – Välkommen till Jordanien!
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , ,

Comments are closed.