Slovenien – Termalkällor, god mat och panoramautsikter


Där, där alperna möter Medelhavet och Donaubäckenet möter Karst, ligger Slovenien, ett litet grönt land med en yta på 20 273 kvm. Slovenien har ett rikt utbud av aktiviteter i naturen, i spa:n eller i städerna. Överallt finns det möjligheter att berika din semester med upplevelser!

Slovenien
Det mångsidiga landskapet är en attraktion i sig själv. Slovenien är på tredje plats bland landen med mest skog i Europa – ungefär 1/3 av ytan är skyddat enligt Natura 2000 – och är det första landet i hela världen som har fått titeln “grönt resmål”. Dessutom är Slovenien ett av de 100 mest hållbara resmålen år 2016. Dess orörda natur ger dig möjligheter att hitta lugn och ro.

Att hitta sig tillrätta i Slovenien är lätt, då avstånden är ganska korta och man kan göra många utflykter för att uppleva olika städer och traditionella maträtter samt intressanta sevärdheter.

Kulinariska rikedomar

SlovenienMångfaldigheten bland de lokala och naturliga ingredienserna är det slovenska kökets lovord. Det varierar sig mycket från region till region: smaken i det alpina slovenska köket är inte samma som vid Adrian, eller i Karst och Donaubäckenet. Slovenien har över 170 olika regionala produkter! Framförallt under loven bakas det “potica” överallt i Slovenien, den typiska slovenska efterrätten. Ingredienserna är lite olika beroende på regionen – det finns ca. 80 olika fyllningar för varje smak. den mest populära fyllningen består av nötter.

Termalkurernas land

SlovenienDe mest populära och besökta platserna i Slovenien är de mångtaliga spa:n. Slovenien är termalvattnets och -kurernas hemland. Wellnessavdelningen i Slovenien är den äldsta och mest prisvärda i Europa. I Donaubäckenet, vid Adrian eller alpernas fot, i närheten av vinbergen eller regionen Karst hittar du över 15 spa:n med många olika wellness- och hälsoprogram. Oavsett vilket du väljer – du kommer få allt som du behöver för en avslappnande semester, där du skämmer bort dig själv och din kropp.

SlovenienDe dynamiska landskapen, det milda mediterrana klimatet och de mångfaldiga kulturella attraktionerna gör Slovenien till ett idealiskt land för din semester, vare sig du vill upptäcka landet till fots eller med cykel, ensam eller med familjen. Floran och faunan drar turisterna till landet året runt. Det finns mer än 10 000 km markerade vandringsleder och 175 vandringsstugor som gör Slovenien till ett av de populäraste landen för sportiga turister och spa-älskare.

Kom hit och lär känna den naturliga rikedomen av de slovenska regionerna, med dess kulturella sevärdheter och lokala traditioner. Du kan väja mellan stora hälsocenter och hotell i städerna och turistorterna.

Tveka inte att boka din drömsemester i Slovenien med SpaDreams >>

Läs mer om semester i Slovenien>>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Slovenien – Termalkällor, god mat och panoramautsikter
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , ,

Comments are closed.