Štajerska i Slovenien – en het region!


Stajerska i Slovenien - en het region!

… en idyllisk semesterregion för sportiga och hälsomedvetna semestersugna!

Maribor Stajerska LandskapŠtajerska ligger i nordöstra delen av Slovenien i närheten av gränsen till Österrike. Regionen är präglad av mellanhöga berg med täta skogar, idylliska floder och romantiska småstäder. Som del av hertigdömet Steiermark räknades den till österrikisk-ungerska dubbelmonarkin tills 1918/1919. Denna historiska tid har lämnat många unika historiska sevärdheter i landskapets slovenska del efter sig.

Många semestermöjligheter i ett härligt landskap

Stajerska: Maribors stadskärnaŠtajerska största stad är den historiska universitets- och kulturstaden Maribor som räknas som en metropol med dess 112 000 invånare. Det finns många andra fina, historiska småstäder som romantiska Cilli, den historiska småstaden Velenje som präglas av en palastliknande borg och idylliska Ptuj, Štajerska äldsta stad. Det historiska landskapets slovenska del verkar som ett typiskt Alplandskap med dess byar och småstäder, skogrika berg och Draus och Murs romantiska dalar.

Den perfekta semestern för sport- och wellnessintresserade gäster

Stajerska Slovenien vandraŠtajerska är ett paradis för vandringssugna och ambitionerade turister men även för klättrare, cyklister eller terrängcyklister. Även hästvänner och dem som gillar att flyga drake har de bästa förutsättningarna för sin favoritsport. Naturvänner kan se fram emot den vackra sjön Bohinjsko Jezero och Triglav-nationalparken med dess idylliska naturkuliss och de slovenska Alperna med sin moderna vintersport-infrastruktur för längdskidåkare, alpinister och snowboardfantaster.

Štajerska har en urgammal badtradition. I den historiska småstaden Radenci, ”Radenska”-minverlavattnets källort, har det funnits en professionell kur- och badverksamhet sedan 1882 som omfattar en termalkälla som upptäcktes och borrades 1988. Rimske-termalbadet som ligger i Rimske Toplice användes redan i romerska antiken. Även Podcetrtek-källorna som ligger vid Rudnica-bergets utkant har använts för kur- och hälsoskäl sedan 1600- och 1700 talet. Här finns den moderna kurverksamheten ”Atomske Toplice”. Kurorterna i Štajerska har genomgått en omfattande modernisering sedan Slovenien blev oberoende 1991 och har idag massage-, spa och bastulandskap som uppfyller alla dina önskningar.

Fascinerande sevärdheter i romantiska städer

Ptuj stadskärnaDen ”lilla storstadenMaribor ligger i romantiska Draudalen vid Bacherberget och Slovenske gorice i mitten av ett vackert landskap präglat av mellanhöga berg. Stadsborgen som byggdes på sena medeltiden, katedralen från 1100-talet och vattentornet, som var en del av stadens befästning, skickar besökarna på en resa tillbaka i tiden. I stadsdelen Lent vid Drau kan du se världens äldsta vinstockar. Småstaden Celje har en imponerande borg från 1200-talet. Även Velenje har en medeltidsborg. Ptuj, områdets äldsta stad, har en romantisk gammal stadskärna och ett sevärt slott.

Är du resesugen nu? SpaDreams har ett mångtal fina hotell i Slovenien som bara väntar på att upptäckas av just dig!

Läs mer om Slovenien >>
Våra hotell i Štajerska >>
Allt om din semester i Slovenien >>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.