Teneriffa – Tips för aktiviteter


Du har alltid drömt om att resa till Teneriffa? Solen, havet, maten, den spanska kulturen och de glada spanjorerna gör ön till en mycket attraktiv destination året runt. Vare sig du vill njuta av en sommarsemester på denna drömlika plats med de otaliga utomhusaktiviteterna eller fly från det dåliga vädret när vintern närmar sig – Teneriffa är det idealiska resmålet. Och det är inte allt – ön har något för varje smak!

Teneriffa för…

… sportälskare

TeneriffaFör vattensportentusiaster är El Médano med aktiviteter som kitesurfing, surfning, dykning och mountain biking ett måste. Du kan hyra surfutrustning och mountainbikes av bra kvalitet på plats. De mångfaldiga restaurangerna och caféerna, de långa vulkaniska sandstränderna och den allmänna härliga atmosfären drar till sig många olika besökare. De som tycker om att vandra har en lång lista med olika vandringsvägar som Masca, El Barranco del Infierno, Teno Alto, Anaga, Las Lagunetas eller Las Cañadas att välja mellan.

… matälskare

Under din semester på Teneriffa bör du absolut smaka på guachinche, vilket är den mest autentiska maträtten av Kanarieöarna. Du kan även hitta trevliga överraskningar längs vägen. Om du du ser lokala människor och taxichaufförer i restaurangerna, kan du vara säker att maten är “bueno, banito, barrato” (bra, god, billig)!

… kulturälskare

Byarna Guarachico, Icod de los Vinos och La Orotova erbjuder flera olika kulturella institutioner som visar öns historuska och kulturella arv samt traditioner. Det är ett måste att hyra en bil och besöka dessa byar.

… strandälskare

TeneriffaBåde den norra och södra delen av ön har vackra stränder, vare sig de består av vulkanisk sand eller vit sand som har kommit från Sahara. De kanske vackraste stränderna är Las Teresitas, La Tejita och El Socorro.

… nykära

Nationalparken Cañadas del Teide är känt som en av de bästa platserna för att skåda stjärnor, med dess klara och rena himmel i över 2000 m höjd. Åk dit under kvällen och nymånen och missa ej meteorregn som bjuder på en spektakulär show!

Du tvekar fortfarande? Upplev denna idealiska destination med en semester på Teneriffa! Ta en titt på våra bästa hotell där du kan njuta av en spa- och hälsovistelse medan du utforskar öns mångtaliga underverk. Du kan även ta en titt på våra andra erbjudanden för Kanarieöarna!

Du letar efter en idyllisk ö för din semester? Missa inte våra resor till drömlika öar som Mauritius och dess lyxhotell t.ex.

Boka din resa till Teneriffa här >>

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Teneriffa – Tips för aktiviteter
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , ,

Comments are closed.