Upplev Karlovy Vary – Must-Sees


Du vill resa till Tjeckien och den tjeckiska horisonten slutar inte vid Prag för dig? Vi på SpaDreams rekommenderar varmt en liten semester i Karlovy Vary, en av Tjeckiens charmigaste städer som är en av världens mest berömda kurorter. Här kan du njuta av både spa- och hälsoresor. Här väntar inte bara färgglada husfassader och en avslappnad atmosfär vid Teplà-ån utan många attraktioner du ej får missa.

Vi har tagit fram 3 måsten för dig som vill göra det mesta utav din semester i Karlovy Vary.

  1. Gör en vattenkur

Karlovy Vary källaI Karlovy Vary finns det ett antal varma källor med vatten som har helande krafter. De är inte bara vackra att se på utan har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på din hälsa. Beroende på vilka besvär du har kan du dricka från olika källor. Gör en dryckeskur med Karlsbadervatten för att rena kroppen. Den ger så snabba och hållbara resultat att många återkommer varje år.

2. Besök den internationella filmfestivalen

I början av juli hålls en internationell filmestival i Karlovy Vary, där internationella filmnyheter visas och man kan träffa på filmstjärnor från hela världen. Vem vet, du kanske lär känna en prisbelönad Hollywoodstar över en kopp källvatten?

3. Ta en titt på de mångfaldiga muséerna

Karlovy VaryOm du är på besök i Karlovy Vary och gör en dryckeskur kan det vara spännande att ta en titt på Moser porslinmuseet. Här kan du se olika sorters porslin och varianter av den typiska muggen att dricka Karlovy Varys vatten ur. A propos dryck: Du bör ej missa Jan Becher museumet. Här får du veta mer om Becherovka – en mycket känd bitter-sort från Karlovy Vary. Du lär känna spritens historia och får även provsmaka denna Karlovy Vary-specialitet. För dem som vill lära känna staden närmare och uppleva konst finns det även ett konst- och kulturmuseum.

Du kommer säkert att ha en fin tid i Karlovy Vary. Efter en lång dag fylld av kultur, spa- och kurbehandlingar kan du sedan njuta av de vackra fassaderna i kvällsbelysningen och ta en promenad längs Teplá.

Välkommen till Karlovy Vary – buďte vítán!

Ta en titt på våra mysiga hotell i Karlovy Vary >>

 

 

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Upplev Karlovy Vary – Must-Sees
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , ,

Comments are closed.