Mer än bara massage – de 5 märkligaste wellnesstrenderna


Ormmassage, ölbad eller iskammare?

wellnesstrends1

Wellness är ingen ny trend – utan en som du ständigt surfar på i takt med tiden. Förutom det gängse spautbudet som handlar om vatten (och som härrör från den belgiska badorten Spa) finns det dessutom nu ganska så galna möjligheter. Dock har de en positiv effekt på kropp och själ. Det påstår i alla fall de som står för erbjudandena. Känner du för att ge dig i kast med sådan hardcore-underhållning? Varsågod:

Wellness-visdom bland australiska urinvånare

wellnesstrends2Med Wambo-Mambo tillägnar du dig de australiska urinvånares medicinska klokskap i kropp och själ. Det rör sig alltså ingalunda om någon väldigt ovanlig variant av dansen mambo utan om en ytterst intensiv form av massage. Den är ovanlig på så sätt att den inte använder någon massageolja utan rustika naturmaterial som bambu. Oroa dig inte, du kommer inte att bli slagen med det men desto mer genomknådad. De australiska aboriginerna använder trärullar av bambu vid Wambo-Mambo och arbetar igenom kroppen med dem – på längden och på tvären i muskelfibrernas riktning. Om du tycker att det verkar bekant eftersom du deltar i en kurs där man använder foam rollers på ett gym bevisar det bara en sak: Gammal kunskap gör nytta även i våra dagar. Med foam rollers stimulerar deltagarna hela kroppens bindväv med en rulle av hårdplast. Med Wambo-Mambo slutar wellnessbehandlingen med att massören stryker över hela kroppen med en fjäderhandske. Denna behandling stimulerar genomblödningen och ökar det egna kroppsmedvetandet men den lämpar sig inte för känsliga personer. Men avslappningsfaktorn är mycket hög!

Bad enligt tyskt renlighetspåbud

“Att bada i öl”  innebär vanligtvis att ett hårt drickande sällskap testar gränserna för sin förmåga att tåla alkohol. Man kan också ta det hela bokstavligt och förädla badvattnet med humle och malt – trogen det tyska renlighetspåbudet. På så vis får ölkaret både protein och mineraler. Det bubbelkittlande badet renar kroppen, och givetvis serveras det även öl att dricka. Om det skulle bli för mycket kan du sova ruset av dig i en bädd av havrehalm. Så sluts spannmålsproduktens kretslopp från ut-och invärtes bruk till att bli halmmadrass.

Massagedans med ormar

För följande förslag bör du ha klarat uttagningsprovet till Expedition Robinson. Det är nämligen så att ormar löser spänningar och mjukar upp muskler – det tror i alla fall de som erbjuder denna wellnessvariant. Men även om djuren som krälar över din kropp givetvis inte är giftiga och därtill förtjusta i människor, kanske det blir så att den egna inre spänningen omintetgör uppmjukningseffekten. Den som klarar detta rent psykiskt talar i alla fall lyriskt om den ljuvliga känslan då djuren mjukt slingrar sig över kroppen.

Återhämtning från ständig tillgänglighet

wellnesstrends3Mänskliga kontakter ansikte mot ansikte istället för ständig tillgänglighet i den digitala världen. Så kan de båda följande wellnessvarianterna beskrivas. Digital detox heter erbjudandet som går ut på att bannlysa smarta telefoner, surfplattor och alla andra kommunikationstekniska prylar för ett tag. Just då du tycker att detta känns extra svårt, det är då det är extra viktigt för dig.

Denna möjlighet kan kopplas ihop med social wellness. Det innebär att äntligen kunna tillbringa mycket ostörd tid med sin partner eller familj eller rentav att lära känna nya människor. Och inte via sociala nätverk utan människor av kött och blod i det verkliga livet.

Att förbli cool – bokstavligen

Om tittarsiffrorna för Expedition Robinson fortsätter att vara så bra, kommer programmet snart att dyka upp som en isökenvariant. Som förberedelse passar Coolness-Wellness. I ner till minus 110° Celsius i högst tre minuter i iskammaren skaffar du dig den för vardagen så passande coola attityden.

Blir du nyfiken eller håller du dig hellre till det “vanliga“ wellnessutbudet? Det spelar ingen roll vad du bestämmer dig för, i vårt utbud av spa hotell kommer du absolut att göra fynd!

Här kommer du tillbaka till spadreams.se >>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , ,

Comments are closed.