Golf i Västra Böhmen


Den böhmiska termaltriangeln i Tjeckien, som består av Karlovy Vary, Františkovy Lázně och Mariánské Lázně bjuder sina gäster inte bara på utmärkta kurer och hälsoprogram utan även ett brett utbud av golfaktiviteter – idealiskt för att röra på sig under sommarsemestern i vacker natur. Amatörer, fritidsspelare och proffs – varje golf-fan kommer att hitta en härlig golfupplevelse i Västra Böhmen!

Säsongen för de flesta tjeckiska golfklubbarna pågår under månaderna april till november. Öppettiderna bruar vara mellan kl 8 och 20. Golfbanorna kan nås bekvämt från alla tre kurorter med bil och kollektivtrafik. Många golf-highlights befinner sig till och med i omedelbar närhet av hotellen i den böhmiska spatriangeln. Vilka då? Vi har skapat en liten översikt åt dig…

Golf i Tjeckien

Golfklubbar i Karlovy Vary

Golf Resort Karlovy Vary: Golfplatsen med sammanlagt 18 hål skapar en fantastisk golfupplevelse för golfälskare mitt i en härlig idyll utav granskog, dammar och saftigt gröna gräsytor. Platsen är mycket vårdad hör till en av de äldsta ytorna i Europa (den grundades 1904) och befinner sig i endast 5 km avstånd till Karlovy Varys centrum. Eftersom driverna oftast genomförs på en upphöjd plats har man en fantastisk utsikt över anläggningen.

Golflubbar i Mariánské Lázně

Royal Golf Club Mariánské Lázně: Golfare som är mer traditionella av sig kommer att älska den här golfbanan: den hör till de äldsta i Tjeckien och Europa. Klubben är royal på riktigt – den engelska kungen Edward VII invigde golfbanan personligen år 1905. Tillsatsen “Royal” fick klubben 2003, då den engelska drottningen Elisabeth II adlade den. Då och då besöker än idag medlemmar av kungafamiljen golfbanan – vem vet, du kanske träffar på dem under din vistelse?

Golf Club Kynžvart: Parken som öppnades 2008 bjuder golfälskare på en upplevelse av hög nivå. Spelytan hör på grund av dess design och vårdade kvalitet till en av de tio bästa golfbanorna i Tjeckien. Den designades av golfarkitekten Cristoph Städler. Han skapade en kombination utav moderna och traiditionella spelytor så att anläggningen är lämpad för åde amatörer och proffs. Planera in lite tid när du gör en dagsutflykt till klubben, du kan t.ex. uppleva den historiska slottsparken i engelsk stil i omedelbar närhet till klubben eller gå på en vandring genom Slavkovský les (Kejsarskogen), som är k#nd för dess täta skog och torvheder.

Golf & Spa Resort Cihelny: Även denna golfanläggning är ett arkitektoniskt mästerverk som designades av det sydafrikanska golf-proffset Gary Player och öppnades år 2001. Hans fans känner till honom under namnet “Black Knight” (sv. svart riddare) då han föredrar att uppträda i svarta sportkläder. Golfbanan med 18 hål befinner sig i dalen av Tepl-floden och kan nås mycket smidigt av gäster i Karlovy Varys hotell. Anläggningen är designad i skotsk-tjeckisk stil och bjuder på äventyrliga drive från stenar (hål) och befinner sig i mitten av den fantastiska naturen av Kejsarskogen.

Golfklubbar i Františkovy Lázně

Golf Resort Františkovy Lázně: Platsen öppnades år 2003 och befinner sig i omedelbar närhet till den tyska gränsen i Hazlov. 18 håls-platsen bjuder passionerade golfare på naturliga vandringshinder med sportiga utmaningar, men även på härliga utsikter äver naturen och det harmoniska landskapet. Golfplatsen har fått klassifieringen “4 Stjärnor Superior” utav tyska Bundesverband Golfanlagen e.V. – det är inte många tjeckiska golfplatser som kan stoltsera med detta.

Våra hotell i den böhmiska spatriangeln

Parkhotel Golf Mariánské Lázně★★★★

Parkhotel Golf Mariánské Lázně GräsmattaParkhotel Golf Marienbad bjuder på en kombination av sport och spa. Det är idealiskt för traditionella golfare och för kurgäster som vill utnyttja det medicinska kurprogrammet och spabehandlingarna. Hotellet befinner sig i ett lugnt läge utanför Mariánské Lázně i det gröna.

Kurhotel Royal Marienbad★★★★

Kurhotel Royal Marienbad PoolHotellet Royal Marienbad bjuder på en stor pool och bubbelpool och en härlig badupplevelse. Dessutom lägger hotellet stor vikt på högkvalitativa kur- och spamassage. Royal Golf Club Mariánské Lázně kan nås inom några få minuter (800 m).

Hotel Esplanade Spa & Golf Resort★★★★

Hotel Esplanade Spa & Golf Resort IngångDetta hotell har mycket extravagans att erbjuda: det är ett av de vackraste hotellen i Tjeckien (enligt Trip-Advisor är det med i Tjeckiens 10 bästa hotell 2014). På Restaurant “Edward VII” bjuds det på lokala och internationella specialiteter och man får en härlig utsikt över Mariánské Lázně från hotelanläggningen. Sporterbjudandet innehåller tennis, ridning och minigolf samt diverse vintersport i regionen. Och det bästa? Golfplatserna befinner sig i den omedelbara närheten Royal Golf Club Mariánské Lázně (ca. 1 km), Golf Club Kynžvart (15 km) och Golf & Spa Resort Cihelny (50 km).

Spa Resort Sanssouci★★★★

Spa Resort SanssouciHotellet har ett stort urval av olika spa– och hälsoerbjudanden (bl.a. för diabetes). Det finns en egen källa med det så kallade “Karlsbader läkevattnet” och befinner sig i närheten av Golf Club Cihelny (ca. 6 km). I det moderna Imperial Sports Center är det även möjligt att spela golf inomhus – så att golfälskare även får ha kul när det är dåligt väder utomhus. Man kan även spela tennis, billiard och hyra cyklar.

Spa & Kur Hotel Harvey★★★★

Spa & Kur Hotel HarveyHotellanläggningen befinner sig direkt vid Karlovy Varys skogspark och bjuder på spa-behandlingar som myr- och co2-behandlingar i böhmisk tradition. Du hittar mer information angående soa- och termalerbjudanden här. I ca. 10 km avstånd ligger Golfclub Franzensbad i Hazlov.

Har du redan packat golfutrustningen för din nästa kursemester? Den böhmiska spatriangeln är förresten inte bara en härlig destination för sportresor på sommaren utan även på vintern – det finns förstaklassiga längdåknings- och störtloppsspår.

Du gillade inlägg? Vi gläder oss att få din bedömning:
Golf i Västra Böhmen
:
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
5,00 av 5 punkter, baserad på 1 given röster.
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , ,

Comments are closed.