Spahelg i Italien – avkoppling för kropp och själ


Spahelg i ItalienDet är viktigt att du regelbundet laddar upp din energireserver för att kunna tackla vardagens utmaningar. Ett extra effektivt sätt att göra det är ett miljöbyte. Korta resor till soligare breddgrader kan hjälpa dig att få mer kraft och energi. En spahelg i Italien med wellness är lika med total avkoppling!

Om man vill översätta engelskans wellness till svenska så är välmående det mest passande alternativet. Och precis detta väntar dig när du bokar en spahelg i Italien. Den unika kombinationen av paradisiska landskap, lokalbefolkningens charmigt-temperamentfulla sätt och härliga spabehandlingar garanterar en oförglömlig vistelse.

Bella Italia från dess vackraste sida

Vilken region är bäst för en härlig spahelg?

Italien har mycket att erbjuda. Fortfarande står vackra Toscana på listans topp. När du låter blicken svepa över mjuka kullar och gröna fält verkar tiden stå stilla. Detta är den perfekta omgivningen för feelgoodbehandlingar som fango. Läkeleran är en sann allroundtalang och ett naturligt läkemedel. Muskulaturen mjukas upp, blodcirkulationen förbättras och även värk kan lindras.

Spahelg Toscana

Högklassiga spabehandlingar hittar du även i de fantastiskt fina regionerna Apulien och Umbrien. Här kan du lära känna den indiska läkekonsten ayurveda när du bokar en spa-weekend. Det världskända begreppet ayurveda står för en läkemetod som är etablerad och lärs ut i asiatiska länder. Att njuta av en behandling som omfattar livets tre princip i ett av de komfortabla boenden är något alldeles speciellt.

Ännu mer drömregioner för en spännande SPAhelg

Sydtirol som är Italiens nordligaste provins har de bästa förutsättningarna för en härlig mini-semester med hög wellnessfaktor. Bortsett från välgörande behandlingar som fango eller ayurveda är även en yogakurs en bra möjlighet att slappna av fysiskt och psykiskt. Den urgamla djupavslappningen är perfekt för korta timeouts från din stressiga vardag. Italien har många möjligheter för att lära känna den indiska lärans hemligheter och de fysiska och psykiska övningarna. Det finns både nybörjarkurser och kurser för mer avancerade yogis.

Neapel Spahelg

Naturligtvis får vi inte glömma bort öarna när vi skriver om drömplatser i Italien. Om du är på jakt efter något alldeles speciellt för din spännande wellness-helg så är Ischia rätt plats för dig. Pärlan i Neapelbukten är en unik plats för naturälskare. Italien visar sig från sin bästa sida här på grund av det vulkaniska ursprunget. Nordens täta vegetation och ovanligt många arter är den perfekta kulissen för en härlig minisemester.

Ny energi med kurer och fasta

Även Gardasjön är den perfekta platsen för att koppla av och bli bortskämd. Italiens största sjö har sedan länge varit ett ställe för dem som gillar holistiska hälsokoncept.

Garda spahelg

Att bli av med slagg- och giftprodukter med en fastakur är bara en av möjligheterna som finns för att få kropp och själ i balans igen. En sak är säker: en spahelg i Italien piggar upp dig och ger dig en ordentlig energiskjuts.

Och varför inte köra en liten time-out i Veneto, i de Euganeiska kullarna i småstäderna Abano Terme och Montegrotto? Här är man specialiserad på fangobehandlingar och det finns en hel del fantastiska termalbad där du kan njuta av mysiga simturer och välgörande termalvatten i pittoreska hotell.

Du ser – det finns spahotell i Italien för varje smak, hitta din favorit!

Upptäck våra erbjudanden för din spaweekend i Italien >>

Inga bedömningar ännu.
1 Stjärna2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor
Loading...

Taggar:, , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.