Disk- och ryggradsbesvär

Disk- & ryggradsbesvär

Lägg benen på ryggen och njut av en härlig semester

Vilken kur passar just dina behov?

Vad är disk- & ryggradsbesvär?

Disk- och ryggradsbesvär

Vår ryggrad bestämmer över vår hållning och håller upp oss. Den är ett komplext system som består av kotor, mellankotskivor/diskar, ligament och muskler.

Diskarna ligger mellan ryggradens kotor och fungerar som stötdämpare som absorberar de mekaniska krafter som påverkar oss. Det finns dock ett problem – diskarna har en begränsad ämnesomsättning vilket leder till tidigt slitage. Redan i trettioårsåldern luckras diskarna upp och förfaller långsamt. Ytterligare felbelastningar utifrån kan leda till att diskkärnan förflyttas vilket resulterar i diskbråck. Diskbråck är känt som en av de främsta folksjukdomarna.

När det gäller ryggradens sjukdomar skiljer man mellan inflammatoriska och degenerativa sjukdomar. Medan degenerativa sjukdomar handlar om musklernas, ligamentens, kotornas och diskarnas naturliga slitageprocesser, beskriver inflammatoriska sjukdomar inflammationer av diskarna och kotorna.

Ryggradens sjukdomar yttrar sig på olika sätt. Bortsett från smärtor vid belastning kan ryggmärgsskador t.ex. också leda till neurologiska felfunktioner som yttrar sig genom en stickande känsla, bortdomningar eller muskelsvaghet-/förlamning.

Vad kan du göra? - Vad hjälper? - Hur förebygger du disk- & ryggradsbesvär?

Disk- och ryggradsbesvär

För att förebygga disk-&ryggradssjukdomar bör du äta balanserat och motionera regelbundet.

En välutbildad muskulatur i bålen är den bästa förutsättningen för att kroppen ska kunna hantera vardagens utmaningar. Simning, vandring och vattengymnastik är perfekta för att skonsamt stärka ryggmuskulaturen och avslappningstekniker som yoga, pilates och Tai Chi leder till en bättre kroppshållning.

En hälsosam kost förebygger dessutom övervikt och en högre risk för disksjukdomar.

Det är ett faktum att en tidig behandling av disk-& ryggradssjukdomar kan förebygga kroniska besvär och i de flesta fallen även kan motverka permanenta skador.

Vi på SpaDreams har de bästa tipsen

Disk- och ryggradsbesvär

Kurer som kombinerar hälsobad, ett individuellt motionsprogram och spabehandlingar är perfekta för att förebygga eller behandla disk-&ryggradsbesvär. Värmande behandlingar som termalbad med termalvatten eller myrinpackningar mjukar upp spända muskler och verkar smärtlindrande.

Massage, avslappningsbehandlingar och akupunktur är andra behandlingar som kompletterar muskelavslappningen och förbättrar ditt allmänna välmående.

Även fysikaliska behandlingar som t.ex. elterapier har en smärtlindrande effekt och rekommenderas som komplettering.

Med hjälp av vattengymnastik, styrketräning, sjukgymnastik och speciella ryggkurer (ryggskola) inleds stabiliserande åtgärder och återfallsprofylaxen som är en viktig del av preventionen.


Vill du ha mer information?

Träningsresor

Yogaresor

Hälsoresor

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert Isabella Jainz

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams