egypten

Egypten

Inbromsning i landet av faraonerna

Gör som Cleopatra, välj avkoppling vid Röda havet

Gör en resa till en av de mest gåtfulla och historiska länder, med 4500 år gamla pyramider och upptäck själv spår av det forntida Egypten.

Gillar du historia och kultur? Gör en resa till de välbevarade städerna Kairo och Alexandria, några riktiga guldgruvor för historienördar. Titta på några arkeologiska upptäckter och njut av den varma temperaturen när du promenerar genom de gamla städerna.

Njut av spektakulära landskap av de stora pyramiderna i Giza, med den mest kända Cheops pyramid och res till Konungarnas dal, i dagens Luxor, där du kan förundras över mer än 60 kungliga gravar. Men magnifika ruiner och gamla arkitektoniska monument är bara en del av vad du kan förvänta dig i Egypten. Hitta avkoppling vid låga sanddyner vid Medelhavet och hitta lugn och balans under en av de många, exklusiva spabehandlingar vid kanten av Röda havet med SpaDreams.

Vill du svalka dig från de afrikanska varma temperaturerna? Ta en båttur på den längsta floden i världen - den bördiga Nildalen, där du kan se dadelpalmer och johannesbrödträd eller simma med vänliga delfiner i kristallklart vatten i Sinai halvön.

Den perfekta och ofte mest uppskattade höjdpunkten på resan upplever du på en kamelrygg på en resa genom nordvästra öknen och savannområden. Där karga berg och kraftigt spåriga klippformationer leder till de otaliga källor av färskvatten runt glamorösa livliga oaser. Området kännetecknas av sin fantastisk historisk kultur, och man förstår varför Egypten fortfarande betraktas som ett magiskt land. Ser fram emot thalassobehandlingar och spabehandlingar på din personliga Cleopatra resa och låt dig själv njuta av din wellness semester.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Skicka ett e-mail till mig: info@spadreams.se

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester i Egypten