Egypten

Egypten

Slappna av i faraonernas land

Våra toppenhotell i Afrika

Gör som Cleopatra, välj avkoppling vid Röda havet

Egypten

Gör en resa till ett av de mest gåtfulla och historiska länderna, med 4500 år gamla pyramider och upptäck spår av det forntida Egypten.

Gillar du historia och kultur? Gör en resa till de välbevarade städerna Kairo och Alexandria, de är riktiga guldgruvor för historienördar. Titta på några arkeologiska utgrävningsplatser och njut av den varma temperaturen när du promenerar genom de gamla städerna.

Se av spektakulära landskap och de stora pyramiderna i Giza, med den mest kända Cheops-pyramiden och res till Konungarnas dal, i dagens Luxor, där du kan förundras över mer än 60 kungliga gravar. 

Men magnifika ruiner och gamla arkitektoniska monument är bara en del av vad du kan förvänta dig i Egypten. Hitta avkoppling i låga sanddyner vid Medelhavet och lugn och balans under en av de många, exklusiva spabehandlingarna vid kanten av Röda Havet med SpaDreams.

Vill du svalka dig från de afrikanska varma temperaturerna? Ta en båttur på den längsta floden i världen - den bördiga Nildalen, där du kan se dadelpalmer och johannesbrödträd eller simma med delfiner i kristallklart vatten vid Sinai halvön.

Den perfekta höjdpunkten på resan upplever du på en kamelrygg på en resa genom nordvästra öknen och savannområden. De karga bergen och klippformationerna leder till de otaliga källorna av färskvatten runt glamorösa livliga oaser.

Området kännetecknas av sin fantastiska historiska kultur, och man förstår varför Egypten fortfarande betraktas som ett magiskt land. Se fram emot thalassobehandlingar och spabehandlingar på din personliga Cleopatra-resa och njut av din sparesa.

Information om Egypten

Språk: Arabiska
Tidsskillnad: Ingen
Bästa restiden: Mitten av mars - mitten av maj; mitten av september - mitten av november
Valuta: Egyptiska pund (EGP)
Visum: Vid ankomst på flygplatsen (giltigt i 90 dagar). Ditt pass bör vara giltigt i sex månader efter avresan.

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra bästa hotell i Afrika

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester i Egypten