Avgiftningskurer

För en lättare kroppskänsla

Avgiftningskurer – Koppla av och rensa kroppen

Under en avgiftningskur försöker man att rensa organismen med hjälp av vissa livsmedel. I det dagliga livet intar vi nämligen gifter och föroreningar både genom miljön och genom dålig kosthållning. Dessa bryts ned snabbare genom en sådan kur och utsöndras från kroppen. Med ett av våra kur-erbjudanden kombinerar du två aspekter: semester på en vacker plats och samtidigt göra något för din hälsa.

Dessa fördelar erbjuder en rensningskur

Vi rekommenderar detox särskilt om du lider av vissa sjukdomar. Dessa inkluderar problem i magen och tarmen, såsom förstoppning eller diarré. Med en tarmavgiftningskur rensas tarmen och kuren hjälper sedan till att bygga upp tarmfloraen. Men vårt matsmältningssystem spelar också ofta en viktig roll i humörsvängningar. Alternativa läkare anser också att förgiftning kan vara orsaken till huvudvärk, spänningar eller ryggsmärta. Med vår avgiftningskur kan din kroniska smärta också lindras. Det är också bevisat att en rensningskur hjälper dig att gå ner i vikt.

Men även om du inte lider av någon av dessa sjukdomar kan det hjälpa dig att rensa kroppen - om bara för att ditt övergripande fysiska välbefinnande kommer att förbättras.

 

 


De olika typerna av avgiftningskurer

Naturligtvis finns det ett brett utbud av olika avgiftningskurer. Å ena sidan kan dessa differentieras enligt behandlingsmetoden (Buchinger-fasta, Ayurvedakur eller liknande). Å andra sidan är en fördelning enligt målsättning möjlig. Så kommer du att uppnå andra positiva effekter med en leveravgiftningsbehandling än med en tarmrensande behandling.

De vikigsta kurerna enligt behandlingsmetod

Fastekurer

De vanligaste metoderna avgiftningsmetoderna sker med fasta. Den så kallade Schrothkuren är känd, där endast vegetariska produkter konsumeras och där det i princip ätas många kolhydrater och lite fett. Hälsofasta enligt Buchinger är lika populärt. Här dricker man framför allt grönsaksbuljong, juice och te.

Ayurvedakurer

Ayurveda har förankrats i olika kulturer för tusentals år sedan och anses fortfarande vara en beprövad läkningsmetod inom alternativ medicin. Huvudfokus för våra avgiftningskurer med Ayurveda är behandlingar och oljemassage, som vi individuellt skräddarsyr för dig. Det är också viktigt att du konsumerar stora mängder vatten och osötad örtte.

Schüssler-kurer

En annan metod att avgifta kroppen är att ta Schüssler-salter. Beroende på mineraltyp kan du uppnå olika effekter. Kaliumsulfuricum, till exempel, främjar ämnesomsättningen och är användbar för en leveravgiftningskur. Silicea, å andra sidan, hjälper till när du kämpar med hudproblem, men avgiftar också njurarna och bindvävnaden.

De viktigaste kurerna enligt målsättningen

Tarmrensningskur

Naturliga hemläkemedel som cayennepeppar, vitlök, lök och äpplen används ofta för tarmavgiftning. Psylliumskal och helande jord hjälper också till att rena tarmarna på ett naturligt sätt. Dessutom dricker man mycket vatten och det finns tillräckligt med träning. En riktig tarmrengöring (= kolonterapi) kan också användas för grundlig tarmrensning.

Leveravgiftningskurer

Att avstå från godis och snabbmat är avgörande för att avgifta levern. Snarare ska du dricka minst två liter vatten om dagen, äta hälsosam och färsk mat (t.ex. gröna grönsaker, vitlök, valnötter och lax) och också se till att du tränar tillräckligt. Olivolja och maskrosrot-extrakt hjälper också till med rensning av levern.

Avgiftningskurer för viktminskning

Om du vill använda din avgiftningskur för att gå ner i vikt rekommenderar vi kurerbjudanden som är så låga i socker som möjligt. Juicefasta till exempel är i så fall inte lämpligt. Istället bör fokuset ligga på te och grönsaksbuljong. Periodisk fasta är också särskilt fördelaktigt, där man över en längre tidsperiod (t.ex. 16 timmar) avstår från fullständigt matintag.


Så här bokar du din avgiftningssemester

  • Rätt längd: Beroende på typen av avgiftningskuren erbjuder vi det för antingen 3, 5 eller 7 dagar så att du uppnår optimala resultat. I vissa fall kan det också vara nödvändigt att genomföra en sådan kur under en något längre period. Men detta bör definitivt samordnas med en läkare.
  • Rätt miljö: Det kan vara bra att kombinera en rensningskur med en semester. Så kan du koncentrera dig på att avgifta kroppen och låta dig skämmas bort på spahotellet eller fastehotellet. Våra hälsohotell kännetecknas av ett utmärkt läge vid havet eller i grönskan. Hos oss hittar du kurer som äger rum i Tyskland, men också arrangemang som kommer från andra länder i Europa eller Asien. Det är vanligt för alla hotell att du tas hand om av högt kvalificerade läkare och terapeuter under din vistelse och får behandlingar skräddarsydda för dig.

FAQ

Vi vill svara på de viktigaste och vanligaste frågorna angående vårt erbjudande om avgiftningskuren nedan. Om du fortfarande har öppna frågor kan du kontakta oss när som helst.

Kan alla göra en avgiftningskur?

I princip kan alla delta i en avgiftningskur. Man bör dock vara försiktig hos diabetespatienter, personer med lågt blodtryck, ätstörningar eller nedsatt njurfunktion. Du bör definitivt söka läkarhjälp i förväg. Om du lider av influensainfektioner eller andra akuta infektioner är det bättre att genomföra kuren vid ett senare tillfälle.

Kan det finnas biverkningar när man rensar kroppen?

Eftersom vissa livsmedel undviks, som med alla kurer, är det möjligt att kroppen ta upp vissa näringsämnen bara i små mängder. Detta kan i början leda till cirkulationsstörningar, yrsel och lätt huvudvärk. Det bör dock hjälpa att dricka tillräckligt med vatten. Dessutom förhindras bristsymtom genom det mest mycket kortvariga genomförandet.

Vad är skillnaden mellan utrensning (av slaggprodukter) och avgiftning?

Idag används dessa två termer ofta som synonymer. Det finns dock en liten skillnad. Vid rensingsprocessen ska naturligt förekommande metaboliska produkter elimineras. Målet med avgiftning är å andra sidan att transportera kemiska gifter ur våra kroppar. Dessa har kommit in i miljön och därmed också i vår mat genom industrin i tusentals år. Vanligtvis används en tarmavgiftningskur för att ta bort de skadliga ämnena från matsmältningskanalen och för att återuppbygga tarmfloraen efteråt.

Kan jag också avgifta kroppen hemma?

I allmänhet kan du använda en sådan läkningsmetod var som helst. Vi rekommenderar dock att du söker experthjälp för att uppnå bästa möjliga resultat. Dessutom ligger fokuset med en kur i samband med semester också på att koppla av och varva ner, vilket också bidrar till att öka välbefinnandet.

Kan du också gå ner i vikt med en avgiftningskur?

Först och främst är det primära målet att öka människors välbefinnande, men genom att avstå från vissa livsmedel och öka vätskeintaget tappar du automatiskt vikt.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Upptäck våra populäraste hotell för avgiftningskurer

Sammanställ din individuella kur