Fetma & Övervikt

Fetma & Övervikt

Vägen till en hälsosam vikt

Vilken kur passar just dina behov?

Vad är fetma?

Fetma & övervikt

Fetma är orsaken för kost- och metabolismsjukdomar och yttrar sig genom stark övervikt med onormalt stora mängder kroppsfett.

Fetma kan ha många orsaker. Generellt sett är det dock vanligt att det inte bara är en bestämmande faktor utan flera olika orsaker. Fetma brukar utvecklas när kroppens energitillförsel överstiger energiförbrukningen över en längre tid.

Med dess förhöjda vikt och kroppsvävnadens fettprocent innebär fetma många risker för organ och leder/ben. Framför allt hjärtcirkulationsystemet och hela rörelseapparaten påverkas negativt. Dessutom höjer fetma risken att få andra sjukdomar som t.ex. diabetes eller liknande.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du fetma?

Fetma & övervikt

Det är ett faktum att en hälsosam livsstil med en vitaminrik och balanserad kost, tillräckligt med sömn, så lite alkohol som möjligt och en allmän stressreduktion motverkar övervikt. Du bör framför allt undvika svårsmält mat.

Dessutom bör du integrera regelbunden motion i din vardag och träna mycket. Med avkopplingskurer med yoga, pilates och Qi Gong kan du stimulera blodcirkulationen, ämnesomsättningen och lätt bygga muskler som i sin tur bränner fett.

Det är viktigt att man ändrar sina livs- och matvanor på lång sikt eftersom det inte räcker med en kortfristig viktminskning vid fetma.

Vi på SpaDreams har de bästa tipsen

Fetma & övervikt

Att gå ner i vikt hemma kan vara en stor utmaning och det brukar ofta bli fel eftersom man inte kan motstå vardagens frestelser eller bryta gamla mönster. Kombinationen av en efterlängtad semester och viktminskning är perfekt i detta fall. Sport- och rörelseterapier används också för att bli av med oönskade kilon.

Tillsammas med likasinnade blir du aktiv på aqua-gympan, vid gymmaskinerna eller när du går stavgång - i rena förbifarten går du ner i vikt.

Under professionell tillsyn erbjuder wellnesshotellen dessutom fasta- och detoxprogram jorden runt som hjälp vid viktminskning. På detta vis går du ner i vikt på ett effektivt och hållbart sätt och belönas med ny energi och en positiv livskänsla. Med hjälp av hälsocoaching lär du dig hur du kan integrera mer rörelse i din vardag och samtidigt hur du äter nyttigt och balanserat.

Efter jobbet kommer det roliga – massage och wellnessbehandlingar hjälper dig att slappna av och komma till ro.


Upptäck en ny lätthet i ditt liv och bli av med även de knepiga sista kilona.

Våra experter rådger dig gärna individuellt – det är kul att gå ner i vikt med SpaDreams!

Vill du ha mer information?

SpaDreams blogg: Kosthållningstips

SpaDreams blogg: Kurer

Våra träningsresor

Gå ner i vikt med SpaDreams

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams