Italien, fangolera, semester, wellness, resa, hälsoresa

Hälsoresa till Italien

Ladda om batterierna och njut av Italiens Fangolera och härliga klimat

Populära Fango hotell i Italien

Fango - Uppiggande, Föryngrande och Stimulerande

Fangolera
Fangolera

Italien är så mycket mer än bara fantastiskt vin, pizza, pasta, konst och mode. Med ljuvliga landskap är landet ett av naturens mästerverk och dess geografi erbjudande ett mångfaldig natur. Från norr med isiga Alperna och glaciärsjöar till söder med vulkaniska kratrar och turkosa hav, är Italien både en plats för att vara aktiv såväl som att njuta. 

Lider du av sjukdomar som eksem eller psoriasis, eller klagar över ryggont? Då är fangoterapi ett perfekt sätt att korrigera situationen. De naturliga helande krafter i denna lera i kombination med värme och lugn, kan göra underverk. Den helande lerbadbadens effekt beror främst av dess naturliga mineralinnehåll. Naturläkemedel sprids genom direkt hudkontakt och har en avslappnande effekt på muskler och leder. Varma inpackningar och bad stimulerar inte bara blodcirkulationen, men löser också upp kramper och stelhet.

Om tanken på att vara inpackad i lera är inte din idé om en avkopplande semester, kan den Italienska fangoterapin kanske få dig att ändra dig... Den helande effekten av fango är något speciellt; en känsla av total, total avkoppling, och efter ett par timmar varje dag njutandes vid hotellets pooler och hydromassager, kan du se varför de flesta av de regelbundna gäster återvänder till sina rum varje eftermiddag, bara för komemr ner igen i tid för middag. Total avkoppling. Kanske detta är vad en spasemester egentligen borde handla om - inte trender eller design, inte new age eller holistisk, bara total avkoppling med Fangolera som knappt ändrats sen romartiden måste ju bara vara ett vinnande koncept!

Lyxiga Fango Hotell i Italien