Fangolera

Fangolera

En skonande naturbehandling - Renande och cirkulationsökande

Vilken fangosemester önskar du dig?

Boka ett hotell med fangoprogram

Vad är fangolera?

fango

Fango är det italienska ordet för lera och det dyker ofta upp i olika sammanhang som har med lerbehandlingar att göra - till exempel "parafango" som är en behandling med lera och varmt vax.

Fangolera är en mineralisk lera med vulkaniskt ursprung. De olika kroppsinpackningarna varierar i längd och temperatur. Hos Spadreams hittar du olika fangobehandlingar Italien och andra länder för alla smaker! 

Fangobehandlingar kan ha en mycket positiv effekt på sjukdomar och olika besvär som t.ex. artrosklimakteriet, reumatismgynekologiska problempsoriasis och eksem och även rygg- och nackvärk.

Naturlera, fango (vulkanisk lera), gyttja och slam – allt detta kan användas för sköna bad och inpackningar. Den uppiggande, föryngrande och stimulerande effekten påverkar hela din kropp och hälsa positivt.

Leran sprids och masseras in över hela kroppen för att exfoliera huden, åtgärda olika besvär och få dig att slappna av och lugna ner. När leran applicerats över hela kroppen brukar en "svett-session" följa för att befria kroppen från gifter. Efter detta får du njuta av massage och tillslut ett uppfriskande bad.

Fly vardagen i en värld av champagne skumbad, aromatiska oljor, glittrande isgrottor och mycket mer. Sjunk ner i praktfulla lakan på 5-stjärniga boenden i slutet av dagen med skönhetsbehandlingar, himmelska massager och program med sakkunniga massörer som tar hänsyn till alla dina behov. Njut av fantastiska pooler, jacuzzin, bastur och hydroterapi!

Du kan även hyra en bil och köra runt i omgivningen för att utforska den 
vackra landsbygden i Italien med dess vackra renässanskloster och slott, Palladian villor och om det blir för mycket detox, kan du alltid ta ett besök på gourmettrattorior, uppleva rustika agriturism och testa utmärkta vinproducenter.

Kanske är du interesserad av en annan typ av hälsoresa? Har du hört talas om Thalassokurer eller Kneipp-kur? Läs mer om vad som kan passa dig och dina unika behov.

Boka den perfekta unika rese-upplevelsen för ditt välbefinnande!

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert Isabella Jainz

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Alla våra hotell för din fango-semester

Vilket hotell blir perfekt för just din fangokur?