Fangolera

Fangolera

En skonande naturbehandling - Renande och cirkulationsökande

Vilken fangosemester önskar du dig?

Boka ett hotell med fangoprogram

Vad är Fangolera?

fango
fango

Fango är ett italienskt ord för lera, vanligt förekommande i behandlingsnamn med italiensk lera, till exempel "parafango" som är en behandling med lera och verm vax. Fangolera är en slags mineral-lera med vulkaniskt ursprung. De olika kroppsinpackningarna, varierar i längd och temperatur, hos Spadreams hitta du till exempel Fangobehandlingar Italien för alla smaker. 

Fangobehandlingar hjälper mot många sjukdomar och åkommor så som: artros, klimakteriebesvär, reumatism, gynekologiska problem, psoriasis och eksem och även rygg- och nackvärk.

Naturlera, fango (vulkanisk lera), gyttja och slam – allt detta kan användas för sköna bad och inpackningar på något utav våra fangohotell. Den uppiggande, föryngrande och stimulerande effekten påverkar hela din kropp och hälsa positivt.

Leran sprids och masseras in över hela kroppen för att föryngra kroppen, exfoliera huden, läka hälsotillstånd, och (som vanligast rapporterade), får dig att slappna av och lugnar dig. När leran applicerats över hela kroppen brukar det följas av en "svett-session" för att befria kroppen från gifter, efter det kommer du få en massage och tillslut ett uppfriskande bad.

Fly vardagen i en Italiensk värld av champagne skumbad, aromatiska oljor, glittrande isgrottor och mycket mer. Sjunk ner i praktfulla lakan på 5-stjäriga boenden i slutet av en dag med skönhetsbehandlingar, himmelska massager och program med sakkunniga massörer som uppvaktar alla dina behov. Njuta av fantastiska pooler, jacuzzi, bastu och hydroterapier. Ta en bil tur och kör runt den omgivande vackra landsbygden utforska renässans kloster och slott, Palladian villor och om det blir för mycket detox, kan du alltid ta ett besök på gourmet trattorior, rustika agriturismos och några utmärkta vinproducenter.

Kanske är du interesserad av en annan typ av hälsoresa? Har du hört talas om Thalassokurer eller Kneipp kur? Läs mer om vad som kan passa dig och dina unika behov. Boka sen den perfekta unika rese-upplevelsen för ditt välbefinnande!

Vilket hotell blir perfekt för just din fangokur?