Spahotell vid havet

Wellnesshotell med fantastisk utsikt

Avkoppling med havsluft och natur

Drömmer du också om att koppla av i en varm miljö under en semester med spa vid havet?

Föreställ dig en lugnande massage i en vacker tropisk miljö. Den salta havsluften blandas med ljuvliga blomdofter och ljudet av havet ersätts endast av vinden i palmerna. Under tiden kan du koppla av i en overwater bungalow med glasbotten och se vad som försigår i havet. Koppla av från din dagliga rutin med wellness vid havet.


Upptäck våra bästa spahotell vid havet

Vad gör ett spahotell vid havet till ett bra hotell?

Förvandla dina idéer och drömmar till verklighet. Kombinera en flykt från vardagen med wellness och spa vid havet. Välj bland ett brett utbud av topp spahotell. Lyxiga spahotell vid havet i magnifika trädgårdsanläggningar med 4 och 5 stjärnor väntar på att skämma bort dig. Oavsett om du vill boka ett redan sammanställt wellnesspaket, till exempel en Ayurveda-kur, eller koppla av med en enskild behandling på ett av de fantastiska spa anläggningarna – du kommer att hitta det perfekta erbjudandet för dig.

I de moderna wellnessområdena finns bastu-landskap, ångbad, bubbelpooler och pooler att koppla av i. Men det är inte bara wellnessarrangemangen i de erbjudna boendena som kommer att inspirera dig, utan även naturen. Övertyga dig själv om den avkopplande atmosfären vid havet, de oändliga stränderna och det drömlika klara vattnet. Om du inte vill resa så långt hittar du också vackra wellnesshotell vid havet i Europa vid Medelhavet, Nordsjön och Östersjön, som övertygar med bra faciliteter och läge. En avkopplande semester inkluderar naturligtvis också en utmärkt kulinarisk catering, njut av det lokala köket med regionala ekologiska produkter.

Filtrera efter populära kännetecken & faciliteter

De bästa spa behandlingarna vid havet

Termalkurer

Sedan antiken har man tillskrivit termalvatten terapeutiska effekter. Ursprungligen drack man vattnet främst, men idag används det framför allt i badkurer. Hypertermiskt, jodhaltigt källvatten hjälper till att slappna av musklerna, lugnar irriterad hud och stimulerar ämnesomsättningen.

Thalassoterapi

Upplev havets (grekiskans "thalassa" betyder "hav") helande krafter och dess varelser som alger, lera och gyttja i kombination med havsluft och sol. Dessa kurer är särskilt lämpliga för att gå ner i vikt samt för att rensa och avgifta kroppen. Men de kan också hjälpa mot stress och utmattning samt öka välbefinnandet.

Fangokurer

Fango, den läkande leran av vulkaniskt ursprung, används för värmebehandling efter en mognadsperiod på upp till 60 dagar. Den appliceras på huden i cirka 3 cm tjocklek, sedan lindas patienten in i folie, tyg eller filtar och vilar i 20-40 minuter. På så sätt kan de läkande mineralerna tränga djupare in i vävnaden. Särskilt vid artros, ischiasbesvör, rygg- och nacksmärtor utvecklar den läkande leran sin effekt genom att främja blodcirkulationen i huden.

Ayurveda massage

Ayurveda är sammansatt av orden "Ayus" för "liv" och "Veda" för "visdom" och betyder "kunskap om livet". Att hitta den inre balansen, som är grunden för ett långt och hälsosamt liv, är fokus för en sådan behandling. Medan den ayurvediska massagen renar huden hjälper varmt ingefärste till att rena inifrån.

Sammanställ din semester med wellness och spa vid havet själv

      

 

 

 

 

                        

De 4 vackraste resmålen för en minisemester med spa vid havet

Nordsjön och Östersjön

Östersjöstrand med strandkorgar

På en spasemester vid Nordsjön i Tyskland och Nederländerna får du uppleva den speciella charmen och naturskönheten av världens naturarv. Andas in den friska havsbrisen under en promenad genom Vedehavet längs kusten och koppla sedan av med en av de många wellnessbehandlingarna, till exempel thalassoterapi. Om du vill vara mer sportig kan du surfa eller kitesurfa. De tyska och polska delarna av Östersjön lockar däremot med långa vita sandstränder och utmärkta wellnesserbjudanden på exklusiva spahotell. Du kan hitta variation med avkopplande promenader längs stranden, utflykter eller en golfrunda.

Medelhavet

klippor vid Medelhavet

Många länder i Medelhavsområdet lämpar sig för wellness vid havet. Förutom det charmiga landskapet och den korta resan dit är även de behandlingar som erbjuds övertygande längs hela linjen. Italien och Grekland är kända för besök av termalkällor eller fango behandlingar, Frankrike är en pionjär inom thalassoterapi och i Slovenien finns det en mängd olika termalbad och spaanläggningar. Lite längre österut, i Turkiet, kan du uppleva orientalisk atmosfär i ett traditionellt hamam eller prova på yogakryssning. På samma sätt är Europas blå hjärta, Kroatien, alltid lämpligt för en time-out tack vare det milda klimatet året runt.

Indiska Oceanen

strand på Sri Lanka vid Indiska oceanen

Indien eller Sri Lanka är särskilt lämpliga om du vill njuta av en klassisk Ayurveda behandling på ursprungsorten. Kuren kompletteras av det ursprungliga ayurvediska köket, som också tillskrivs en helande effekt. Eller föredrar du en lugn ö i Indiska oceanen? Här förtjänar Maldiverna ett särskilt omnämnande. Njut av avkopplande timmar på stranden mellan behandlingarna och friska upp dig i det kristallklara vattnet.

Atlantiska Oceanen

strand vid atlantiska oceanen i dominikanska republiken

Upplev regnskogens och havets skönhet. Förutom Dominikanska republiken är även Kuba mycket populärt. Boka en yogaworkshop i den hisnande vackra Vinales-dalen och utforska den varierande ön. Om du som förälskat par eller som ensamstående längtar efter mer lugn och ro kan du hitta ett lämpligt gömställe i Costa Rica direkt i regnskogen. Upptäck den tropiska floran och faunan samt de naturliga varma källorna i nationalparken.

De bästa inom- och utomhusaktiviteterna under en wellness-semester vid havet

Bada och solbada på stranden

ungt par solbadar på stranden

Särskilt bad och solbadning på stranden är idealiska under en vistelse vid havet under dagen. Njut av att sola och sedan svalka dig i det klara vattnet. Utforska området med promenader på stranden eller luta dig tillbaka med en spännande bok och bra musik och koppla av.

Vattensportaktiviteter

vattensport surfa

Sportentusiaster kommer naturligtvis också att få valuta för pengarna. Simma, surfa eller kitesurfa, för att nämna några av de möjliga vattensportaktiviteterna. Alternativt kan du utforska undervattensvärlden genom att snorkla och dyka. Eller så kan du pröva stand-up paddling. Du kan utöva denna sport även när det är vindstilla och måttliga vågor.

Det lokala köket

matvaror för lokala rätter

Låt kvällen få ett kulinariskt slut. Det är särskilt värt att njuta av det rika utbudet av nyfångad fisk och skaldjur. Ta tillfället i akt och lär känna det lokala köket på din semesterort bättre – kanske kommer du till och med att älska det!

      

 

 

 

 

                        

Alla spahotell vid havet på ett ögonkast

FAQ – Våra tips för din perfekta wellness-semester

Vilken är den bästa resetiden för en wellness-semester vid havet?

Särskilt under den kalla säsongen från november till mars är det mycket populärt med en time-out i varma tropiska klimat. Förutom behandlingarna kan de högre temperaturerna också öka välbefinnandet.

För vem är ett spahotell vid havet lämpligt?

För alla som söker avkoppling och vill kombinera wellness med en resa till havet. Vare sig du reser som par, familj med barn och hund eller vänner kommer du att känna dig hemma på wellness resorten.

Hur lång bör en semester med spa vid havet vara?

Beroende på vart du reser är det redan värt en wellnessdag eller en helg på 2-3 dagar. Om du reser med flyg och till ett mer avlägset resmål rekommenderas en vistelse på minst en vecka.

Vad kostar en resa till ett spahotell vid havet?

Tack vare vårt ”rese modul”-system kan du skräddarsy och boka din vistelse enligt dina önskemål. Du kan också be oss om personlig rådgivning via telefon.

Hur kan jag spara pengar när jag bokar min wellnessresa?

Vi rekommenderar att du regelbundet tittar på våra wellness erbjudanden och deals så att du inte går miste om några fynd. Det är också klokt att utnyttja rabatter för tidig bokning och last minute erbjudanden.

När är en semester på ett spa vid havet särskilt trevlig?

När du längtar efter vila och avkoppling. En vistelse vid havet är mycket trevlig när som helst på året. Men särskilt under lågsäsong på våren och hösten är det lugnare och mer avslappnat i wellness-oaserna.

Sammanställ den passande semestern med spa vid havet nu