Hotel Spa Alemania

Spahotell i Tyskland

Hälsoresor i avkopplande landskap

Letar du efter ett spahotell i Tyskland med högkvalitativa behandlingar eller vill du göra en terapeutisk fasta i en lugn och naturlig miljö? Då har du kommit till rätt ställe. SpaDreams har ett stort urval av spahotell och hälsoprogram i Tyskland.

Våra populäraste spapaket i Tyskland

Våra populäraste program i Tyskland

Upptäck våra fantastiska sparesor till Tyskland! Visste du att vårt moderföretag Fit Reisen GmbH är tyskt? Därför har vi flera kooperationer med tyska hotell och är experter på hälsoprogram i Tyskland.

Vital & aktiv semester: Tyskland har ett överraskande mångsidigt landskap. Gå längs stränderna i norra Tyskland, koppla av med ljudet från havet, cykla genom vilda och okända landskap eller gå vilse i sagoskogar i söder. Cykla genom Lüneburghedens vidd och simma sedan i ett saltlake-spa på ditt spahotell. Allt detta är Tyskland.

Terapeutiska fastesemestrar: Våra fasteprogram är idealiska för att börja med en hälsosammare livsstil, prova en ny fastemetod, avgifta kroppen och gå ner i vikt. Med professionellt stöd från våra hotellpartner hittar både nybörjare och avancerade ett lämpligt dietprogram. Har du hört talas om Buchinger-fasta? Denna fastemetod uppfanns av den tyska doktorn Dr. Otto Buchinger och finns i många av våra tyska hotellpartners programerbjudanden. Andra typer av fasta som erbjuds på tyska hälsospahotell är Schroth-terapin, fasta enligt F.X. Mayr, alkalisk fasta för nybörjare och avancerade, intervallfasta med mera.

Ayurveda-retreat i Tyskland: Om du vill känna de positiva effekterna av Ayurveda på kropp och själ, behöver du inte resa långt. Det finns många kurorter i Tyskland som erbjuder autentiska ayurvediska behandlingar. Njut av till exempel en örtmassage eller en typisk oljebehandling. Tyska läkare har många års erfarenhet inom området Ayurveda.

Semestrar med sjukvård: I hjärtat av dessa program finns kurbehandlingar som ordineras enligt gästens personliga behov och mål. Varje terapiprogram är unikt och skräddarsytt och använder delar av hydroterapi, balneoterapi, fysioterapi och medicinsk diagnos. Dessa paket är idealiska för allmän hälsa eller för att behandla specifika hälsotillstånd.


De mest bokade spahotellen i Tyskland

Om du redan vet att du vill boka en spaweekend i eller en sparesa till Tyskland, använd denna sökmotor för att få alla tillgängliga erbjudanden och filtrera dem efter dina personliga preferenser. På detta sätt kan du hitta det bästa spahotellet för dina behov.


Semester på ett spa i Tyskland

Tyskland är inte bara landet av poeter och tänkare, utan också av en imponerande vacker och mångfaldig natur. Från enorma bergskedjor till nästan oändliga vidder, från det hisnande kustlandskapet vid Nord- och Östersjön till förtrollade skogar, allt kan hittas i Tyskland. Den rika och traditionella kulturen såväl som de många historiska städerna gör landet till ett mycket attraktivt turistmål under alla årstider.

Upptäck våra fantastiska kurorter i Tyskland! SpaDreams har ett stort urval hälsoprogram och eftersom vårt moderföretag Fit Reisen GmbH är tyska är vi experter på landet.

Hälsospahotell i Tyskland
Det tyska alpina landskapet

Behandling av höga medicinska standarder

Tyskarna är kända för sin disciplin och önskan om perfektion, vilket också påverkar tyska spa- och hälsoprogram. Med otaliga behandlingserbjudanden görs allt för att göra din semester till en oförglömlig, avkopplande och gynnsam upplevelse. Medicinska standarder på tyska spahotell är bland de bästa. Detta beror på den långa traditionen med spahotell och kurbehandlingar som går tillbaka till 1970-talet.

Genom att boka en semester på ett av spahotellen i Tyskland behöver du inte längre oroa dig för någonting. I våra partnerhotell kommer du att behandlas av högt kvalificerade yrkesverksamma. Noggranna första undersökningar, professionell vård under hela vistelsen och moderna näringsmetoder garanterar en sund balans mellan kropp, ande och själ. Under din vistelse kan du njuta av fullständig sinnesfrid utan stress i det dagliga livet som orsakas av arbete eller personliga problem.

Spa Resorts i Tykland
Medicinsk expertis i våra spa i Tyskland

Badhus i Tyskland

En säregenhet i Tyskland är också de talrika badhus som många av våra hotell är direkt anslutna till, till exempel via en badrockskorridor, så att du kan nå terme och spaområdet direkt från hotellet och utan att behöva byta om. Dessa badhus består ofta av både bad- och bastuområden med helande bad i inom- och utomhuspooler, ofta med termal- eller mineralvatten, bubbelpooler och olika bastur samt ångbad och hammam. Ofta finns det också barnbassänger och äventyrsbad med rutschbanor m.m. så att dessa hotell också är lämpliga för en kur-semester med barn, utan att de har det tråkigt. På badhusens spaområde erbjuds det dessutom ett flertal olika kur- och spabehandlingar som massage, gyttjebad, inpackningar och skönhetsbehandlingar.

Redan för mer än 2000 är sedan var den helande effekten av bad i varmt termalvatten känt hos romarna och många av termerna i Tyskland är utformade efter romerskt förebild. Eller så var även romarna de första som byggde ett badhus där, som t.ex. i Bad Gögging.

Våra 3 populäraste badhotell i Tyskland


Upptäck våra bästa resmål i Tyskland

Vi kommer att presentera de vackraste regionerna i Tyskland för dig så att du kan välja ett spahotell som du känner dig mest bekväm i - upptäck Tysklands mångfald!

Spahotell i norra Tyskland

Det frisiska havet och hansestäderna

Många gäster uppskattar hälsospa i norr för deras närhet till Nordsjön och Östersjön. På sommaren är området inte så varmt som Medelhavet och har en nästan vild atmosfär på våren och hösten. För en hälsosam semester vid den tyska Nordsjön kan vi rekommendera spahotell på ön Juist med dess kustklimat. Havsvatten, havsbrisen, promenader längs stranden och sedan djup avkoppling i ditt spahotell.

Cirka 60 kilometer från Hamburg ligger våra hälsospa inte långt från hedlandskapet i Lüneburg (Lüneburgheden). Det vackra, färgglada landskapet är inte bara attraktivt under blomningen av ljungen i slutet av sommaren; många stigar för cyklister och vandrare inbjuder dig att göra utflykter året runt.

De vanligaste programmen i spahotell i norra landet är wellness- och avkopplingsvistelser, olika typer av fasta (som Schroth-kur), aktiv semester och även vissa Ayurveda-program.

Leta efter ett spahotell i norra Tyskland här>>


 

 

 

Spa Resorts i Tyskland
Vill du promenera genom sanddynerna vid Östersjön?

Spahotell i centrala Tyskland

Centrala Tyskland har många floddalar och kuperade landskap att erbjuda. Därför inbjuder vistelser på spahotell i centrala Tyskland dig att ta långa promenader genom det pittoreska landskapet. Dessa hotell ligger i särskilt gröna områden och den friska och läkande luften är perfekt för att förbättra din hälsa.

Om du letar efter en autentisk Ayurveda-reträtt kommer du säkert att lyckas i våra spa resorts i centrala Tyskland. Det finns en mängd erbjudanden, från två-dagars prova på-program till avancerade program som en två till tre veckors Panchakarma-vistelse. Hälsospahotell i Tyskland är specialiserade på Ayurveda och har mycket erfarenhet. Många kurhotell samarbetar med ayurvediska läkare från Indien för att erbjuda dig den bäst möjliga autentiska upplevelsen.

Bortsett från det hittar du fasteprogram som Buchinger-fasta, hälsoprogram, anti-stress, avgiftning eller behandlingar för specifika hälsoproblem som hudproblem i våra spa i centrala Tyskland.

Apart from that, you will find fasting programmes such as Buchinger fasting, wellness programmes, anti-stress, detoxification, or treatments for certain health problems such as skin issues in our health spas in central Germany.

Leta efter spahotell i centrala Tyskland här >>

 

 

 

 

Spahotell i centrala Tyskland
Sauerland, en region i Tysklands centrum

Spahotell i södra Tyskland

Bavarian Forest, Bavarian Alps & Black Forest

I naturparken Bayerischer Wald (bayerska skogen), inte långt från den tjeckiska gränsen, är det inte svårt att lämna vardagen bakom sig. På grund av de olika höjderna på bergen, som sträcker sig från 300 till 1400 meter, är klimatet varierat och kännetecknas av centraleuropeiska och kontinentala inflytanden. På våren och sommaren är regionen populär för sitt helande klimat och sin rena luft. På vintern är snö upp till 3 meter hög inte ovanligt. En sak är säker: På spahotell omgivna av idylliska skogar, romantiska sjöar och naturliga bäckar kan du låta lugn och ro äntligen återvända till ditt liv.

De flesta av våra spahotell ligger i Oberstaufen, en liten stad i den idylliska Allgäu, som blev berömd för Schroth-prästen. Idag är det det enda officiellt erkända Schroth-spaet. Schroth-terapin används för metaboliska sjukdomar och viktminskning. Det är baserat på en diet med torr mat, svettkompresser på natten och en växling av vila och motion. Rekommenderas för diabetiker, problem med högt blodtryck, reumatism.

Regionen är inte bara känd för Schroth-fasta, utan också för Kneipp-behandlingarna. Sebastian Kneipp, grundaren av Kneipp-terapin, var präst i Bad Wörishofen, som ligger lite närmare München. På 1800-talet spred han sin kunskap om vattnets läkande kraft i hela regionen och idag är spahotell i söder experter på detta område.

Upptäck den termalvattnets helande kraft och njut av det underbara landskapet i södra Tyskland. Från Oberstaufen och Bad Wörishofen tar det ungefär en timme att nå det magiska slottet Neuschwanstein, ett sagoslott som verkligen är värt ett besök.

Schwarzwald, ett bergsområde i sydvästra Tyskland som gränsar till Frankrike, är en annan region där vi har många kurhotell. Det är känt för sina täta skogar och pittoreska romantiska byar. Oavsett om du fastar enligt Buchinger, njuter av en veckas Ayurveda eller varvar ner under en wellness-semester, är en sak säker: På ett hotell med spa i Schwarzwald kommer du aldrig att bli uttråkad eftersom det finns så mycket att upptäcka i regionen.

I våra hälsospa i södra Tyskland hittar du rätt program för dina individuella önskemål. Oavsett om det är en Kneipp-behandling eller en terapeutisk fasta, program för rörelseapparaten, mot utbrändhet eller för att bekämpa stress, det finns ingenting du inte kan hitta på våra spahotell i söder. Kontakta oss om du har frågor. Våra experter hjälper dig gärna.

Leta efter spahotell i södra Tyskland här >>

 

 

 

Health Spa Hotels in the Centre of Germany
Enjoy the Landscape in Bavaria
Hälsospahotell i södra Tyskland
Utsikt på det historiska slottet Neuschwanstein
Hälsospahotell i södra Tyskland
Schwarzwald - en av de vackraste platserna i Tyskland

Upptäck ditt spahotell i Tyskland


Tips för din hälsoresa till Tyskland

När man ska resa

Bästa resesäsong: Semester på tyska spahotell kan göras under hela året. De mest populära säsongerna är dock våren, sommaren och hösten. Klimatet på våren är vanligtvis mycket trevligt och träden blommar, perfekt för en aktiv semester på cykel eller för vandring. Du kan också börja året med en fastekur för ny energi.

Sommaren är vanligtvis solig men inte för torr och varm, särskilt i centrala och norra Tyskland. Nordsjön och Östersjön erbjuder en välkomnande förfriskning under de hetaste dagarna.

hösten är parker och skogar fantastiskt färgglada. Särskilt i de södra regionerna förblir klimatet mycket trevligt även fram till oktober. Den perfekta tiden för din aktiva eller detoxsemester.

vintern kommer många människor från hela världen för att besöka de charmiga julmarknaderna. Upplev magin med julen i Tyskland, medan du njuter av högkvalitativ wellness eller medicinska behandlingar i spahotell i Tyskland. Snö faller ofta i södra landet.

 

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Health Spa Hotels in Germany

Maximal och minimitemperatur (° C) i norra, centrum och södra Tyskland

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

Max. temp. norr (Bad Bevensen)

3

4

8

13

17

20

22

22

18

13

7

4

Min. temp. norr (Bad Bevensen)

0

0

1

4

8

11

14

14

11

7

3

0

Max. temp. central (Bad Salzschlirf)

4

6

11

16

20

25

26

25

20

16

9

6

Min. temp. central (Bad Salzschlirf)

-3

-4

0

2

6

10

11

11

7

5

1

1

Max. temp. söder (Oberstaufen)

2

4

8

13

17

21

23

22

19

15

7

3

Min. temp. söder (Oberstaufen)

-5

-4

-1

2

7

10

12

12

9

4

0

-3

Hur man reser

Tyskland har en hög flygplatstäthet, så det är alltid värt att kontrollera om det finns en liten lokal flygplats nära ditt spahotell. Om det inte finns någon flygplats nära dig är följande tre flygplatser de bästa alternativen:

Hamburg Airport (HAM) för kurorter i norr.

Frankfurt am Main Airport (FRA) beläget i centrum av landet.

Münchens flygplats (MUC) för alla destinationer i söder.

Från flygplatsen rekommenderar vi att fortsätta resan med Deutsche Bahn. Du kan boka anslutningen i förväg eller samma dag på stationen. För bästa pris bör du boka några veckor i förväg. Deutsche Bahn-webbplatsen finns på flera språk. Våra resexperter hjälper dig gärna med ankomsten till ditt spahotell i Tyskland. De flesta hotell erbjuder vanligtvis transfer från flygplatsen eller närmaste tågstation, vi kan ordna detta också för dig.

Kontakta oss gärna för individuell information.

Hur man sparar pengar

 • Boka i god tid: Tyskarna älskar ordning och planering, och detta gäller också hotellen som vill veta i förväg hur säsongen kommer att gå. Tyska hotell erbjuder därför rabatter för tidig bokning istället för sista minuten-erbjudanden. Det är därför värt att planera din resa i förväg (vi rekommenderar 3 till 4 månader). I Tyskland är det inte ovanligt att boka ett år i förväg.
 • Res under veckan: Om du är helt flexibel när det gäller veckodagar kan du överväga att boka en vistelse från måndag till fredag. I vissa hotell finns det intressanta erbjudanden som vanligtvis är billigare än helger.
 • Boka behandlingspaket: Paketen som erbjuds här på SpaDreams är vanligtvis mycket billigare än individuella behandlingar som bokas på hotellet. Se till att du får den bästa valutan för pengarna.

10 skäl att boka med SpaDreams

 • Brett hotellutbud
 • Bästa prisgaranti
 • 99% nöjda kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Expertråd
 • Personlig semester
 • Enastående kvalitet
 • Support från Start till Slut
 • Dataskydd
 • Senaste resetrender

5 skäl att boka en sparesa till Tyskland

 • Traditionella spahotell
 • Utmärkt medicinsk kompetens
 • Varierade fritidsaktiviteter
 • Mångfaldig och individuell natur
 • Intressant kultur
 • Fair valuta för pengarna

 

spadreams logo

Se alla spahotell i Tyskland


Du kanske också är intresserad av

Fasta i Tyskland

Detoxkur

Schrothkur

Fasta enligt F.X. Mayr

Fastekurer