13=11

Fantastiskt 4,3/5,0

208 Omdömen från våra kunder

Fantastiskt 4,3/5,0

Top 1 hotell för Ayurveda Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för temat Ayurveda. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Top 1 hotell i Sri Lanka Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Sri Lanka. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Aktuellt är resor möjliga Detta hotell får aktuellt ta emot gäster. Detta är t.ex. baserat på ett särskilt säkert anti-covid-concept eller på en medicinsk inriktning istället för en turistisk. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Life Ayurveda Resort Standard

charmigt - förtjusande - naturligt

I nuläget är resor möjliga som en del av "Safel travel"-konceptet. Dessutom har resevarningen upphävts.

Du tycker inte att lyx är en materiell utan en mental upplevelse? Då är Anil och hans team det perfekta alternativet för dig som vill ha en mycket personlig ayurvedakur i Life-familjen. Litet resort för välbefinnandet som ligger precis vid sydvästkustens strand med pool, professionell Ayurveda-område och örtträdgård.

Mest populära

 • Gratis WiFi
 • Aktuellt öppet för alla resenärer
 • Pool
 • Vid havet
 • Perfekt för ensamresande
 • Adults Only
 • Ayurvedaläkare
 • Ayurveda-Tri-Dosha mat
 • Yoga

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Klassisk Ayurvedakur - Intensiv

från 7 nätter, Dubbelrum, Helpension

3 972 kr

Tyngdpunkter

 • Panchakarmakur - (från 2 veckor) rening, regeneration & avgiftning
 • Anti stress/utbrändhetsprevention
 • Ayurveda fastekur – slankhet & avgiftning

Kurens längd rekommenderas ifrån 2, bättre 3-4 veckor.

 • Välkommensdryck och -massage (sistnämnda bara vid ankomst innan kl. 17)
 • Ayurvedisk helpension (vegetarisk) inkl. örtté och vatten
 • 3x per vecka läkarkonsultation med individuell hälso- och näringsrådgivning, bestämmelse av behandlingsplanen
 • Alla ayurvediska behandlingar (dagligen ca. 1,5-2 tim. eller längre enligt Panchakarmaplan), t.ex. oljemassage (delvis synkron), (ång-)bad, Shirodhara (pann-oljeström), Pindasveda (risknytsmassage), reningsbehandlingar och andra speciella Ayurveda terapier såsom ayurvedisk örtmedicin enligt läkarens ordination
 • dagligen ca. 15 minuters på mineralsten-barfotstig
 • ca. 3x per vecka Yoga
 • ca. 2x per vecka meditation
 • ca. 2x per vecka Ayurvedisk matlagningsdemonstration
 • optionellt: dagligen motion på morgonen i grupp vid "Vita Parcour"
 • Ayurvedisk avskedspresent
 • Användning av utomhuspool, solstolar i trädgården
 • användning av WiFi

Doktorkonsultationer på engelska eller med tyska översättning (inklusive). För andra språk översättare på begäran om € 10 / tim.

 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Idealiskt vid dessa indikationer

Diabetes, Fetma / Övervikt, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Hud / Allergier, Högt blodtryck, Metabolism / Mage / Tarm, Reumatism / Leder / Artrit, Ryggbesvär, Rörelseapparaten, Stress / Utmattning

Följande rabatter har vi redan beräknat i erbjudandet

 • 10% bonus vid tidig bokning - 90 dagar
 • Stanna 13 nätter – betala för 11: 2 nätter gratis
 • Boka 21 nätter: 1 natt natt gratis per vecka; 3 nätter grattis

Alla tillgängliga rabatter

Telefon bokningskod: 761P1

Anpassa din vistelse!

Rundresa „Kandy & Sigiriya“

från 2 nätter, Dubbelrum, Halvpension

5 496 kr

Vill du uppleva lite singalesisk kultur innan din ayurvedakur på Life Ayurveda Resort? Perfekt innan din Ayurveda kur, rundresan börjar på morgonen:

3 dagar/2 nätter

1. dag: Resan till Kandy, den vackra staden i Sri Lankas,är en kulturell upptäcktsfärd genom den vackra faunan, floran och historian av Sri Lanka. Det första stoppet ärElefanthemmet i Pinnawela, Kandy botaniska trädgården, örtträdgården, tandtemplet (här ligger en tand av Buddha från femhundratalet) och folkloristiska kvällsshower.

2. dag: Efter frukosten bär det av till Sigiriya. Besök på en té-fabrik, grott-templet Dambulla (med buddhafigurer och väggmålningar), på kvällen ankomst i Sigiriya.

3. dag: Idag åker du till en av de mest värdefulla kulturskatterna i Sri Lanka som även är ett UNESCO världskulturarv -klippfästningen Sigiriya. Komplexet är en enastående kultur- och naturupplevelse som Sri Lankas lokalbefolkning även kallar för världens åttonde underverk. Man kan även beundra molnflickorna (Fresco) på halv höjd. På kvällen ankomst till Life Ayurveda Resort.

Tjänster:

 • 2 övernattningar i medelklass hotell
 • Halvpension
 • Entré enligt program
 • Engelsktalande chaufför
 • Inträdesavgifter enligt program
 • Resa i luftkonditionerade bilar/bussar (från/till Life Ayurveda Resort eller flygplats)
 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Telefon bokningskod: 761P3

Anpassa din vistelse!

Njut av din hälsosemester – trots Corona

Tillsammans med våra hotellpartners gör vi vårt bästa för att se till att du får en hälsosam och avkopplande semester. På följande sidor hittar du aktuell information om begränsningar i Sri Lanka på grund av Corona. Dessutom har du möjlighet att boka vår Flex-uppgradering, som gör att du kan boka om och boka av utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst.

I detalj

Din Ayurveda-Resort

☀ Privat drivna Life Ayurveda Resort ligger i den lilla, ursprungliga fiskebyn Talpitiya direkt vid havet vid sydvästkusten mellan Pandura och Kalutara i närheten av Wadduwa. Till flygplatsen i Colombo dröjer det ca. 1,5 timmar med bil. Den lilla, familjära resorten ser tillbaka på ett orolig förflutna, eftersom efter den förstördes av tsunamin 2004 byggdes hela byggnaden upp igen av sin nuvarande ägare med kärlek och passion och utformades i den typiska singalesiska stilen. Den tysktalande förvaltningen och de delvis tysktalande anställda tar hand om sina gäster med engagemang.

Läge & Omgivning

Sri Lanka – är den „strålande sköna“ ön i Indiska Oceanen. Kännetecknas genom en frodig vegetation, olika landskap av underbar skönhet, tropiska stränder, en vänlig, mot besökare fördomsfri befolkning och med imponerande monument av de singalesiska kungariken, som är delvis 2.000 år gamla.

Så här bor du

17 rum, enkla men funktionsmässigt inredda enkel- och dubbelrum i huvudbyggnaden och 9 i trädgårdshuset med dusch/WC, värdeskåp, myggnät, takfläkt och WiFi. Vid önskemål en individuellt reglerbar luftkonditionering (ca. € 15 per rum och dag), tillgänglig för 4 dubbelrum i huvudbyggnaden. Dubbelrum kan också bokas för ensambruk. Delvis med havsutsikt i sidled i huvudbyggnaden, idyllisk trädgårdsutsikt i trädgårdshuset. Trädgårdshus med gemensam balkong eller terrass med sittplatser. 2 "poolhus"-rum direkt vid poolen med luftkonditionering och terrass. Internet-terminal, pengar kan växlas.

Dubbelrum

16 dubbelrum med dusch/wc, värdeskåp, myggnät, WiFi, takfläkt och vid förfrågan individuellt justerbar luftkonditionering mot avgift (endast i huvudbyggnaden). Delvis med balkong (sido-)havsutsikt/trädgårdsutsikt och delvis med trädgård och sittmöjligheter. Inreddningen är enkel men mysig. Internet-terminal mot avgift.

Wifi

Värdeskåp

kaffe-/te-set

Rumskod för telefonbokningar: 761D6

E=D/

16 dubbelrum med dusch/wc, värdeskåp, myggnät, WiFi, takfläkt och vid förfrågan individuellt justerbar luftkonditionering mot avgift (endast i huvudbyggnaden). Delvis med balkong (sido-)havsutsikt/trädgårdsutsikt och delvis med trädgård och sittmöjligheter. Inreddningen är enkel men mysig. Internet-terminal mot avgift. Enkelrum är dubbelrum för ensamresande.

Wifi

Värdeskåp

kaffe-/te-set

Rumskod för telefonbokningar: 761E7

D/ Poolhus

2 rum direkt vid poolen med veranda och trädgårdsutsikt och dusch/wc, värdeskåp, WiFi, myggnät, takfläkt och individuellt justerbar luftkonditionering (inkluderad). Internet-terminal mot avgift.

Wifi

Luftkonditionering

Värdeskåp

kaffe-/te-set

Rumskod för telefonbokningar: 761D8

E=D/ Poolhus

2 rum direkt vid poolen med veranda och trädgårdsutsikt och dusch/wc, värdeskåp, WiFi, myggnät, takfläkt och individuellt justerbar luftkonditionering (inkluderad). Internet-terminal mot avgift.

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 761E8

2 pers. D.rum rundresa

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 761D3

1 pers. E.rum rundresa

Wifi

Rumskod för telefonbokningar: 761E3

Enkelrum

10 enkelrum med dusch/wc, värdeskåp, myggnät, WiFi, takfläkt och vid förfrågan individuellt justerbar luftkonditionering mot avgift (endast i huvudbyggnaden). Delvis med balkong (sido-)havsutsikt/trädgårdsutsikt och delvis med trädgård och sittmöjligheter. Inreddningen är enkel men mysig. Internet-terminal mot avgift.

Wifi

Värdeskåp

kaffe-/te-set

Rumskod för telefonbokningar: 761E6

Ät & Njut

Måltiderna äts gemensamt i den lilla, öppna restaurangen med tillgång till den tropiska trädgårdsanläggningen, när vädret är fint äts det utomhus (kommunikationsbord vid önskemål). Ayurvediska, vegetariska rätter (buffé) lagas enligt Ayurveda läkarens ordination, efter kurgästernas behov och Doshas.

Ayurveda-Center

I 10 behandlingsrum, som är fördelade på huvud- och trädgårdsbyggnaden samt Ayurveda-området, tar ett team av erfarna Ayurveda läkare och terapeuter hand om gästernas välmående. Behandlingarna genomförs professionellt och mycket noggrant och det tas stor hänsyn till att varje gäst skötas personligt och kan känna sig väl omhändertagen. Ayurveda örtbaden ligger ute i det fria vid de konstgjorda klipporna, örtträdgård för kök och behandlingar. Yoga, meditation, barfota-led (ca. 5 m) och ayurvediska matlagningsföreställningar är del av Ayurveda kuren. Yoga och meditation äger rum i trädgården eller på plattformen på 1:a våningen i huvudbyggnaden, meditationen leds av en buddhistisk munk. Dessutom kan akupunktur (ca. € 60/7 sessioner), ayurvedisk ansiktsvård (ca. € 40/2 tim), manikyr, pedikyr bokas. Ayurvedamedicinen som används består uteslutande av vegitabiliska produkter, kan även hittas i husets eget Ayurveda-apotek.

I Life Ayurveda Resort hysas även Lotus Ayurveda Academy som erbjuder en kurs för ut- och vidareutbildning av ayurvedaterapeuter. Den tar 3 månader (information och priser på begäran).

Hotellägaren säger:

"Med Life klassisk Ayurvedakur kopplar man av, kroppen avgiftas och rensas, livsenergin ökas, hälsan förstärks och det inre lugnet och harmonin främjas."
(Anil Nanayakkara, Life Ayurveda Resort)

Fritid

Utomhuspool och trädgård med solstolar under skuggiga palmer bidrar till din avkoppling. Direkt tillgång till stranden - perfekt för simning, promenader och beachvolleyboll. På begäran morgongzmnastik "Vita Parcour" (dagligen kl. 6 , ca. 1 timme). Kvällsevenemang enligt erbjudande (mot avgift), t.ex. strandfest, folklore eller icke ayurvedisk söndagsbrunch i närliggande "Aqua Pearl Lake Resort" (€ 10/person inklusive transfer). Dessutom 2 bibliotek, juvelerare, souvenirbutik, boutique och skräddare. Utflytker med bil och chaufför, t.ex. "land & männsikor tur" genom natur och kultur (ca. € 25 per person, ca. 3 timmar).

Ankomst

Transfer (tur & retur): Flygplats CMB  FIT 761T1 € 110/bil.

FLYGPLATS i närheten
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB) : (ca. 82 km / 107 minuter)

Extra information

Tonåringar från 15 år välkomna.

Betalas på plats:
Luftkonditionering:
€ 15/rum (endast i 7 dubbelrum i huvudbyggnaden)
Pant: € 100  per person
Tvättavgift: € 7 per person och vistelse, betalas vid ankomst.

Hotellöversikt

 • Vid havet
 • Underhållningsprogram
 • Aktuellt öppet för alla resenärer

kundomdömen

Fantastiskt 4,3 / 5,0
91% Rekommendation
Hotell
Service
Behandlingar
Mat
Spa
208 Omdömen av äkta kunder Hos oss får bara kunder som har besökt hotellet lämna ett omdöme.
 • Waltraud P.
  från Italien

  ”Allt gick bra som förväntat” Originalomdöme

  Jag återhämtade mig väldigt bra. Behandlingarna var bra. Personalen var mycket vänlig och hjälpsam. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Allt uppfyllde förväntningarna
  • Service och vänlighet på hotellet
   super
  • Mat och Gastronomi
   Jag gillade det. Det fanns tillräckligt med val
  • Spa- & Poolområde
   Behandlingarna var bra. Jag kunde stänga av ordentligt och kände mig väldigt bekväm.
  • Behandlingar och program
   super

  visa färre

  • mars 2020
  • 12 - 16 dagar
  • Med vänner
  • mellan 60 och 69 år
 • Cindy W.
  från Tyskland

  ”Bra Ayurvedakur med bra behandlingar, utsökt mat och utmärkt vård” Originalomdöme

  Planeringen och bokningen via SpDreams i förväg fungerade bra och allt var bra på plats. Området är perfekt för avkoppling. Du är nästan överallt i delvis skugga och för soladyrkare finns det också en plats för 100% sol. Läkaren var mycket kompetent och försökte mycket hårt att fixa alla hälsoproblem så bra som möjligt. Medicinen var inte särskilt smakligt, men vilken medicin är det :)? De dagliga behandlingarna var varierande och av mycket hög kvalitet. Alla massörer gör ett bra jobb. Kockarna också: maten var utmärkt och de tre måltiderna varje dag var höjdpunkten. Det fanns möjlighet att åka på utflykter som jag använde och därmed fick en stor inblick i landet och dess människor. visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Hela dagen var det trevlig avkopplingsmusik i alla offentliga rum, det fanns en lukt av rökelsepinnar, renhet som i Europa borde inte förväntas, men alla försökte hårt att ta itu med klagomål omedelbart, vilket är det viktigaste för mig.
  • Service och vänlighet på hotellet
   Välkomnandet var super varm. Man adresserades hela tiden med namn, vilket understryker den familjära atmosfären som råder på detta hotell. Personalen försökte alltid hårt och gav gärna information. Ibland var bristen på kunskaper i engelska bland personalen en anledning till att inte allt kunde sägas, men det finns tillräckligt många människor på hotellet som talar tyska och / eller engelska mycket bra så att du alltid hörs. Och kommunikation med händer och fötter kan också vara väldigt rolig :).
  • Mat och Gastronomi
   Allt är fantastiskt! Det fanns två manliga kockar och en kvinnlig kock. När hon var där var alla rätter ännu bättre än kockarnas, som också lagade mycket, mycket bra mat. Under utflykterna fanns det lunchpaket, så att du alltid var väl matad och det var svårt för dem som ville gå ner i vikt :)
  • Spa- & Poolområde
   Du kan simma mycket bra i poolen och behandlingsrummen var alltid perfekt förberedda och snyggt inredda. Jag kunde alltid koppla av väldigt bra och när jag inte mådde bra på en dag fick massage-tjejerna mig att skratta igen :).
  • Behandlingar och program
   Ramprogrammet var mycket mångsidigt. I grund och botten bestod det av växlande yoga och meditation. Det fanns information om Ayurveda och en matlagningsdemonstration en dag i veckan. Jag har aldrig sett någon som inte var vänlig.

  visa färre

  • december 2019
  • 17 - 23 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 30 och 39 år
 • Alex S.
  från Tyskland

  ”Perfekt avkoppling” Originalomdöme

  Redan för sjunde gången Bara bra visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Rent, mysigt enkelt hotell
  • Service och vänlighet på hotellet
   Mycket serviceorienterad
  • Mat och Gastronomi
   Bra ayurvedisk mat. Kan vara mer varierad
  • Spa- & Poolområde
   bra
  • Behandlingar och program
   perfekt

  visa färre

  • september 2019
  • 12 - 16 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 60 och 69 år
 • Sabine M.
  från Tyskland

  ”Jag kände mig mycket bra och kunde låta in mig på behandlingen” Originalomdöme

  - Mycket välutbildade terapeuter - Utmärkt mat - Kärleksfullt utformade rum, mycket rena -Generell känsla och god atmosfär i hela området visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Lands typiska möbler mycket lugnt läge, precis vid stranden
  • Service och vänlighet på hotellet
   Utmärkt service, mycket vänlig, hjälpsam personal mycket uppskattande med en sund distans
  • Mat och Gastronomi
   i form av en buffé. mycket tilltalande utmärkt smak abwechlungsreich
  • Spa- & Poolområde
   Mycket många platser för reträtt allt rent och välskött Mycket trevlig trädgård
  • Behandlingar och program
   Terapeuter mycket välutbildade bra behandlingskoncept Ayurvedisk matlagningshow yoga Meditation, utflykter med tysktalande reseguide

  visa färre

  • augusti 2019
  • 12 - 16 dagar
  • Ensamresande
  • mellan 50 och 59 år
 • Solveig L.
  från Tyskland

  ”Mental och fysisk återfödning i en vacker miljö” Originalomdöme

  Jag känner mig otroligt avslappnad och balanserad efter denna semester och har hittat min inre fred och mitt igen. Genom samspelet mellan alla faktorer som kärleksfull inredning, vänlig och hjälpsam personal, kompetent sjukvård, professionella terapeutiska behandlingar, mat och dryck enligt Dosha-typ, ett utmärkt fitness-, yoga- och meditationsprogram och läget direkt vid stranden var Ayurvedakuren för mig ytterst avslappnande och ändå helt framgångsrik. En vistelse nästa år är redan planerad igen. (-: visa fler

  • Hotellets faciliteter
   Hotellet och grunderna är utformade med många detaljer som är typiska för landet och otroligt kärleksfullt, redan detta är en välsignelse för själen. Jag gillade också trädgården med kokospalmerna och frangipani träd och den vackert anlagda innergården. Läget precis vid stranden är fantastisk, både bad i det varma Indiska oceanen och långa strandpromenader är möjliga. Centrum av Wadduwa med buss- och tågförbindelser, shopping och tempel ligger inom gångavstånd.
  • Service och vänlighet på hotellet
   All personal är mycket vänlig och öppen, så jag kände mig inte bara som en välkommen gäst men som en familjemedlem. Mina önskningar var alla uppfyllda. Jag vill betona att medarbetarna gjorde det möjligt för gästerna att ha en avkopplande vistelse även under den spända situationen i landet på grund av händelserna under påskdagen. Tjänsten gick utan begränsningar och säkerheten på reorten var ingen tvekan för mig. Det var mycket roligt med den speciellt för gästerna organiserade "Nyttårsfesten" i samband med det buddhistiska nyåret.
  • Mat och Gastronomi
   Mycket stort urval, alltid med soppa, dessert och sallad och så läcker, att jag var helt nöjd. Många rätter bereddes enligt Tridosha-principen. Även om jag inte alltid följde bantningsplanen som föreslogs av läkaren, angav vågen några kilon mindre vid slutet av kuren. Matlagningsdemonstrationerna som kommenterades av läkarna var lärorika och motiverade att laga rätterna hemma.
  • Spa- & Poolområde
   Också i behandlingsområdet syntes detaljkärleken: vackra bilder, färska blommor. Särskilt trevligt tyckte jag var berggrottan där ört- och blomstbaden utfördes.
  • Behandlingar och program
   Läkarvården hos min Ayurveda-läkare var omfattande och mycket kompetent och behandlingarna skräddarsyddes efter mina behov. Jag kände också att medicinerna och de använda örterna och oljorna var mycket bra för mig. De terapeutiska behandlingarna av mina två terapeuter var utmärkta, och varje detalj var rätt.

  visa färre

  • april 2019
  • längre än 23 dagar
  • Med vänner
  • mellan 40 och 49 år

Vår guide i ämnet

Ayurveda Guide

En resa inifrån & kunskapen om livet

Ladda ner PDF Se alla guider
Boka Kontakt Vidarebefodra