Högt blodtryck

Luftvägssjukdomar

Andas ut & slappna av

Vilken kur passar just dina behov?

Vad är luftvägssjukdomar?

Luftvägssjukdomar

Luftvägssjukdomar kan förekomma i de övre och nedre luftvägarna. De vanligaste sjukdomarna är: astma, kronisk obstruktiv bronkit (COPD), akut och kronisk bronkit, lunginflammation och lungcancer.

Oftast ger luftvägssjukdomar symptom som hosta, halsont, heshet, upphostning av slem, andningsproblem och andnöd.

Klassisk astma bronchiale är krampande muskler i bronkialväggen med svullnad av bronkialslemhinnorna och produktion av segt slem.

Kronisk bronkit har blivit en folksjukdom. Med stigande ålder blir den allt vanligare, män är ca. dubbelt så ofta sjuka i kronisk bronkit som kvinnor.

Eftersom kronisk bronkit är en allvarlig sjukdom bör den behandlas i varje fall. Det finns olika följdsjukdomar som kroniskt lunghjärta, en irreversibel utvidgning av bronkiolerna (lungemfysem) och lungcancer.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du luftvägssjukdomar?

Ett skonsamt klimat i en lugn omgivning i bergen på en höjd av upp till 2000 m eller vid havet är generellt sett positivt för alla luftvägsjukdomar. Havs- & bergluftens milda klimat har dessutom en positiv effekt eftersom luften är särskilt frisk och ren där.

Vi på SpaDreams har de bästa tipsen

Luftvägssjukdomar

Just luftvägssjukdomar kan begränsa ditt vardagliga liv väldigt mycket – därför rekommenderar vi en vistelse på en ort med gynnsamt klimat för att förbättra livskvaliteten.

Klimatkurer, inhalationer och dryckeskurer kan lindra. Även kolsyrebad, luftvägsterapier och behandlingar som baseras på jod, saltvatten och saltprodukter har vetenskapligt bevisade effekter. Dessutom kan hälsobad med saltlagsbehandlingar hjälpa.

Vill du ha mer information?

Klimatkur vid Döda Havet

SpaDreams blogg: Kurer vid Östersjön

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams