Top 1 hotell i Schweiz Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Schweiz. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats.

Maya Boutique Hotel & Spa

Avslappning mellan himmel och jord - prisbelönt hotell i schweiziska bergen

Ett flerfaldigt prisbelönt, ekologiskt hotell med ett unikt koncept som kombinerar lyx, innovation, respekt och socialt ansvar för miljön. En plats där du inte bara gör nånting bra för miljön utan också för dig själv.

Mest populära

 • Gratis WiFi
 • Bergsområde
 • Adults Only
 • Fokus på hållbarhet
 • Ekologisk mat
 • Mitt i naturen
 • Bastu
 • Dietmat
 • Parkeringsplatser för elbilar

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Hälsofasta & Detox 6 övernattningar

från 6 nätter, Dubbelrum, Special måltider

11 694 kr

Tider: 5.1.-11.1./19.1.-25.1./15.3.-21.3./22.3.-28.3./29.3.-4.4./19.4.-25.4./26.4.-2.5./3.5.-9.5./10.5.-16.5./17.5.-23.5./24.5.-30.5./31.5.-6.6./12.7.-18.7./9.8.-15.8./16.8.-22.8./23.8.-29.8./30.8.-5.9./4.10.-10./11.10.-17.10./1.11.-7.11./8.11.-14.11./15.11.-21.11./22.11.-28.11./29.11.-5.12./6.12.-12.12.

Ankomst: söndag

 • 6 övernattningar, fastedrycker
 • vägledning av en erfaren hälsofaste-guide
 • rådgivning för förberedning inför fastan och återvänding till vanlig kost
 • samtal om riktig kosthållning, intervallfasta osv.
 • teoretisk kosthållningsworkshop om rätt kost efter fastan
 • praktisk matlagningsworkshop
 • olika aktiviteter i grupp: vandringar, yoga, bågskytte, temakvällar osv.
 • användning av den skandinaviska fat-bastun och till hot-tuben, som värmas upp med ved, på eftermiddagen
 • uthyrning av badrock och -lakan
 • transfer från och till tågstationen i Sion (på begäran)

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • användning av badrock och -lakan
 • Försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat
 • Ombokning och avbokning utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst med Flex-uppgradering
 • För alla detaljer se Flex-uppgradering

Idealiskt vid dessa indikationer

Fetma / Övervikt

Telefon bokningskod: 288P2

Anpassa din vistelse!

Njut av din hälsosemester – trots Corona

Tillsammans med våra hotellpartners gör vi vårt bästa för att se till att du får en hälsosam och avkopplande semester. På följande sidor hittar du aktuell information om begränsningar i Schweiz på grund av Corona. Dessutom har du möjlighet att boka vår Flex-uppgradering, som gör att du kan boka om och boka av utan kostnad upp till 14 dagar före ankomst.

I detalj

Ditt hotell

Maya Boutique Hotel & Spa är det första hotellet som byggdes helt av halmbullar, ett material som isolerar anmärkningsvärt bra och skapar ett mycket hälsosamt inomhusklimat. Hotellet ligger i utkanten av orten. Omgiven av ängar och skogar har den en obegränsad utsikt och garanterar lugn och avkoppling. Den energi som behövs produceras med hjälp av solarrör och överskottsvärme från en vedspis.

Läge & Omgivning

Maya Boutique Hotel & Spa ligger vid ingången till Val d'Hérens, en dal i alperna där gamla traditioner och intakt natur bevaras. Nax är en traditionell schweizisk by på en hög platå på 1 300 meters höjd. Beläget i hjärtat av schweiziska Valais kallas det också "Balkan i Valais". Nax har sitt eget skidområde. De 300 soldagarna i året skapar ett unikt mikroklimat, för naturälskare en sann upptäcktsresa till landskapens rikedom.

Så här bor du

De 7 komfortabla dubbelrummen (ca. 21 kvm) är utrustade med dusch/toalett, king size-säng, vattenkokare och teer, terrass (ca.  10 kvm) med en drömlik utsikt över Bernalperna och Valais. Alla möbler är handgjorda av lokala trä, oljade och inte behandlade. Du hittar en annan typ av trä i varje rum, valt för designen av en lokal snickare. Varje trä bidrar till harmoni och ett mysigt inomhusklimat genom dess egen doft och färg. Träet bestämmer temat för varje rum: cembratall, valnöt, ek, alm, päron, ask och lärk är trän från byarna runt Maya Boutique Hotel. Färgerna på väggarna tillverkades med naturliga pigment. Enkelrum är dubbelrum för ensamresande.

Dubbelrum

De komfortabla dubbelrummen (ca. 21 kvm) är utrustade med dusch/wc, king size-säng, madrass med memory foam, duntäcke och -kudde, terrass (ca. 10 kvm) med utsikt över alperna, Nespresso kaffemaskin, vattenkokare för te, ekologiska teer, minibar, badrock och tofflor, värdeskåp, kabel-tv, WiFi.

Wifi

Värdeskåp

Hårtork

Värmare

Balkong eller terrass

Badrock i rummet

kaffe-/te-set

kabel-tv

Minibar

Rumskod för telefonbokningar: 288D1

Enkelrum

De komfortabla dubbelrummen för ensambruk (ca. 21 kvm) är utrustade med dusch/wc, king size-säng, madrass med memory foam, duntäcke och -kudde, terrass (ca. 10 kvm) med utsikt över alperna, Nespresso kaffemaskin, vattenkokare för te, ekologiska teer, minibar, badrock och tofflor, värdeskåp, kabel-tv, WiFi.

Wifi

Värdeskåp

Hårtork

Värmare

Balkong eller terrass

Badrock i rummet

kaffe-/te-set

kabel-tv

Minibar

Rumskod för telefonbokningar: 288E1

Ät & Njut

På morgonen kan du njuta av en riklig frukostbuffé. Regionala och lokala produkter väntar på dig i all sin mångfald. Färsk och säsongsartad av högsta kvalitet. Ägg, kött, korvvaror och ost direkt från gårdarna runt Nax för en traditionell och trevlig smakupplevelse. Den lilla restaurangen har 7 bord, möbler gjorda med kärlek från vinfatstav och en vedspis för en mysig atmosfär. Restuarangen är öppen på fredags- och lördagarskvällar, ibland även på andra dagar. En fast 3-rätters meny (ca. CHF 54-68) serveras. Bokning begärs.

Spa

Skandinavisk fat-bastu med panoramafönster, i vilken du känner dig som i en kokong (ca. CHF 30/  26/person för 1 timme, privat använding). En av bastuns väggar består endast av Plexiglas så att du kan njuta av utsikten över Crans-Montana och Bernalperna. På vintren kan de modiga vältra sig i snön efter bastun - enligt den skandinaviska traditionen - eller bara slappna av i vilorummet. Använding av Hot-Tub ca. CHF 50/€ 44/person för 1 timme.

Fritid

Skidåkning på den 35 km långa pisten i skidområdet Nax Télé Mont-Noble, bara 3 km från hotellet (gratis shuttle-buss/beroende på säsongen). Snöskovandring direkt från hotellet (snöskor uthyrning € 15/person), längdskidåkning (kort skidspår på ca. 3 km), snöbana/"snowtubing", tolkning (skidåkare dras av häst), vandring, terrängcykling (ovanför hotellet på 2000 meter finns den världsberömda Brazilien Trail), paragliding (ca. 20 km från hotellet) m.m.

Hotellet erbjuder en elbil (beroende på tillgänglighet/på begäran).

Ankomst

Transfer på begäran. Vid bokning av hälsofasta ingår transfer från tågstationen Sion.

Transfer från flygplatsen på begäran.


FLYGPLATS i närheten
Zürich Airport (ZRH) : (ca. 299 km / 194 minuter)

Extra information

Turistskatt: ca Fr. 2.50 /dag, per person, betalas på plats.

Parkeringsplats: kostnadsfri (8 platser).
Husdjur: upp till 10 kg, ca. € 18/dag.

Hotellöversikt

 • Adults Only
 • Mitt i naturen
 • Bergsområde
 • Parkeringsplatser för elbilar

Fler bokningsbara tjänster

Fotreflexzonmassage (45 min) (1 033 kr)

Klassisk massage (50 min) (1 123 kr)

Hot Stone massage (50 min) (1 494 kr)

Boka Kontakt Vidarebefodra