Njur- och urinvägsbesvär

Njur- & urinvägsbesvär

Läk och vårda kroppens viktiga funktioner

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är njur- och urinvägssjukdomar?

Njur- och urinvägsbesvär

Kroppens två njurar ansvarar främst för syr-bas-balansen, blodtrycket och salt- & vätskebalansen. Om man beskriver dem på ett enklare sätt är de kroppens ”reningsverk” och de filtrerar och sköljer bort blodets skadliga gift-& urinämnen via urinen.

Om man har en njursjukdom förlorar de successivt förmågan att producera urin och avgifta kroppen vilket leder till en stigande halt av skadliga substanser i blodet och kroppens förgiftning. De vanligaste njursjukdomarna är njurbäckeninflammation och njurstenar.

Det kan gå år mellan njurarnas skada och dess svikt vilket gör det till en farlig sjukdom som oftast fortskrider utan att man märker det tills det nästan är för sent. Symptom för njursjukdom är trötthet, utmattning, koncentrations- och prestationsproblem.

Urinvägsbesvär är ofta smärtsamma eftersom urinröret och blåsan bildar de nedre urinvägarna och blåskatarr är den vanligaste urinvägssjukdomen.

Symptomen är ofta smärtsam urinering, urinträngninar med små urinmängder och smärtor i underlivet. Dessa infektioner är ofta bakteriella vilket vanligtvis kan behandlas med antiobiotika. Om bakterierna vandrar uppåt via urinledarna kan det leda till en infektion av de övre urinvägarna som t.ex. en njurbäckeninflammation.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur kan du förebygga njur- och urinvägsbesvär?

För att skydda njurarna och förebygga sjukdomar bör du röra på dig regelbundet och motionera. Dessutom bör du generellt sett leva en sund livsstil med balanserad kost, tillräckligt med vatten och undvika cigaretter.

Vid kallt väder, väta eller motorcykelturer bör du ha njurvärmare och varma kläder för att skydda njurarna och urinvägarna.

SpaDreams rekommenderar

Njur- och urinvägsbesvär

Njur- & urinvägsbesvär är smärtsamma och obehagliga – ursprungliga ayurvedakurer och klassiska hälso- och termalkurer är perfekta som terapi.

Här utformas ett individuellt behandlingsschema efter läkarkonsultationen som är skräddarsytt enligt dina behov. Kombinationen av medicinska behandlingar som hydroterapier och läkegasbad med naturliga läkemedel som lerinpackningar, fangobad och saltvatten har en anti-inflammatorisk och smärtlindrande effekt och främjar läkningen.

Termalvatten är en riktig allround-produkt: det förbättrar välmåendet och hjälper kroppen att få ny energi. I ett varmt bad kan den irriterade huden lugna ner sig, blodcirkulationen stimuleras och musklerna slappnar av.

Dessutom har även dryckeskurer en bevisad effekt. Vattnets temperatur och kemiska sammansättning verkar stimulerande på njurarna och positivt på hela organismen.

Ytterligare information

SpaDreams blogg: Östersjökurer

Fangolera

Gynekologiska och urologiska besvär

Kursemester vid Döda Havet

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams