Resa till Oberstaufen

Resa till Oberstaufen

Oberstaufen – en plats för autentisk wellness & hälsa

Sol, berg och grön natur - upptäck Oberstaufen!

Oberstaufen – Alpernas hjärta

Oberstaufen, som ligger i Oberallgäu, Tysklands sydligaste distrikt, är ett spännande resmål året runt och en populär plats för autentiska Schrothkurer. Tack vare dess perfekta läge i Allgäus alper erbjuder den bavariska staden många möjligheter för en hälsosam, aktiv semester både på sommaren och på vintern.

Bedårande landskap och pittoreska städer

Resa till Oberstaufen

I de kalla månaderna bli Oberstaufen ett vinterparadis. Med fyra skidområden, 28 skidliftar och 40 km av pister kan både nybörjare och erfarna skidåkare njuta av en skidsemester i Oberstaufen. Besökarna kan njuta av utförsåkning, snowboarding och slädåkning, men även skidskovandringar på över 100km av terrängvägar. Eftersom regionen har en lång tradition av sparesor finns det många möjligheter att äta nyttigt, ladda dina batterier och stärka din kropp – vare sig du väljer avkoppling på termalspa eller en vandringstur i de alpina kullarna. Vandringar bland bergen är speciellt vackra på vintern med de snötäckta, panoramaartade omgivningarna och många bergstugor där du kan ta en paus och värma upp.

Regionen har även en 600 kvm stor isrink där man kan spela ishockey, curling och åka skridskor. Efter en dag på skidor kan du komplettera din sparesa med ett avslappnande besök på Aquarias äventyrsbad med termalpooler och spa. Eftersom regionen är välkänd bland hälso- och wellnessentusiaster kan besökarna prova ett Schroth fastaprogram som baseras på en kalorireducerad diet, mycket vätska, kurpaket och en kombination av vila och motion.

Sommar i Oberstaufen

Resa till Oberstaufen

På sommaren är utomhusaktiviteter som vandring, cykling och golf populära i det vackra, gröna landskapet. Njut av den friska bergluften, lokal hälsosam mat och upplev omgivningens flora och fauna. Regionen har ett av de äldsta träden i Tyskland ”Ureibe bei Steibis”, idegranen som sägs vara mellan 600 och 800 år gammal och som kan ses bara tio minuter utanför Oberstaufen.

Välj mellan förstaklassiga vandringsleder med korta, lätta sträckor eller mer utmanande bergleder. Berget Hochgrad - västra Allgäus högsta berg med dess 1834 m – är speciellt populärt med dess vandrings- och promenadleder och möjligheter för bergsklättring. Du kan även testa sommar-toboggan-slädar vid berget Hündle när det är torrt väder. Oberstaufen har två golfklubbar, mini-golf, cykelväger och tennisplatser.

Resa till Oberstaufen

Omgivningen har massor med platser som du måste se. Bodensjön ligger ca. 40 minuter utanför Oberstaufen vid Alpernas fot och består av tre sammanhängande sjöar. Tack vare dess vackra omgivningar är Bodensjön ett av de populäraste turistmålen i området. Den är en av Europas största sjöar och erbjuder dess besökare många olika aktiviteter – besök lokala byar, muséer, ta en båttur och cykla längs sjön. Mainau-ön – även känd som ”blomön” med dess många exotiska växter – är ett av de populäraste turistmålen vid Bodensjön.

Historiska, sagolika Neuschwansteins slott, som ligger ca. 1 timme utanför Oberstaufen, är ett av de mest populära turistmålen inte bara i regionen utan även i hela Tyskland. 1800-tals slottet byggdes i uppdrag av Ludwig II av Bayern och har en fantastisk utsikt över byn Hohenschwangau och erbjuder guidade turer i slottet för över 1,4 miljoner gäster varje år. Det finns många vandringsleder i slottets omgivningar som är extra populära i de varmare månaderna.

Kultur

Resa till Oberstaufen

Som en del av Bayern har Oberstaufen en rik kultur och firar många festivaler och evanemang varje år med ett särskilt fokus på folkloristiska evanemang. Om du planerar en semester i Oberstaufen kan du tänka på att dessa traditionella evanemang är sevärda:

  • Almabetrieb är ett årligt evanemang i Oberstaufen – som i många andra alpina områden i Europa – och avser ”kotåget” där korna förs ner till dalen under de kallare månaderna. Evanemanget involverar ofta dekorerade kor, alpin musik, dans, spel och lokal mat. Almabetrieb äger rum varje år i september.
  • Fasnatziestag” firas varje år på samma dag som karnevalen i februari men är en oberoende och unik tradition som enbart firas i Oberstaufen. Traditionen dateras tillbaka till 1635 och var ursprungligen till för att fira livet efter att pesten hade resulterat i att många av Oberstaufens invånare dog.
  • Varje februari äger Winter Triathlon rum i Oberstaufen där tävlare genomför 5 km löpning, 12 km terrängcykling och 8 km längdskidåkning. Det är kul att se på tävlingen när man är på semester i Oberstaufen.

Oberstaufen erbjuder inte bara aktiva hälsosemestrar utan även utmärkta hotell med hälsosam kost, detox program, vackra landskap och lugn och ro för en avkopplande och föryngrande semester i Tyskland.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra mest populära hotell i Oberstaufen

Upptäck våra mest populära hotell i Oberstaufen