polen

Polen

Ett land med både tradition och modernitet

Populära teman i Polen

Genom sanddyner och romantiska bergsbyar

Den idylliska Polska Östersjön är känd för sina berömda badorter, som finns som en perfekt iscensättning för en hälsosemester. Strosa avslappnad längs stranden och förundras över allt och inget - som tex färgerna på vågorna under en romantisk solnedgång eller fåglarnas kvitter.

Förutom detta kan du utforska de historiska sevärdheterna i den gamla hamnen, handelsstäderna och besöka de många historiska monumenten. Speciellt den traditionella och historiskt viktiga kusten längs staden Gdansk som erbjuder ett brett utbud av intressanta kulturella och arkitektoniska sevärdigheter.

På Polens baltiska stränder finns värdefulla naturskatter och landskapet vid kusten är som ett hisnande naturlig skådespel. Samspelet mellan klippor, sanddyner och sandbankar målar en harmonisk miljö för inlandsvatten, branta klippsektioner och krökta uddar i havet. En av de största kännetecknande är också de skiftande sanddynerna, som är bland de mest populära destinationerna för aktiva semesterfirare och naturälskare.

Längre söderut, där olika bergskedjor sträcker ut sig, finns skogrika områden i en lugn atmosfär. Njut av tystnaden i naturen och försök koppla av till fullo på din semester. Vandra genom unikt bergslandskap, cykla längs välbyggda cykelvägar eller använd linbanan till vägen upp för att nå toppen, där du kan låta blicken vandra över en underbar utsikt.

Polens naturläkemedel är perfekt för en spa eller hälsofrämjande program på din semester. Förutom det billiga priset så kan du får hjälp med muskelsjukdomar, andnings eller cirkulationssjukdomar som de Polska kurorterna vid Östersjön eller i bergen kan erbjuder dig.

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester i Polen