- 15%

Underbart 4,6/5,0

19 Omdömen från våra kunder

Top 1 hotell i Poovar Beach/Trivandrum Detta hotell är nummer 1 på vår favoritlista för Poovar Beach/Trivandrum. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats.

Poovar Ayurveda Village ★★★★

Ayurveda vid livets flod

Vidsträckt resort mellan havet och Backwaters med Cottages på land och på vattnet, utomhuspool. Klassiska ayurvedakurer för avgiftning, regeneration och slankhetsprogram i privat atmosfär.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Vistelse

från 3 nätter, Dubbelrum, Frukost

 • frukost

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • användning av utomhuspoolerna, gym, bibliotek, spel
 • välkomstdryck

Telefon bokningskod: 736P3

1 831 kr

1 556 kr

Klassisk ayurvedakur

från 7 nätter, Dubbelrum, Helpension

Utvecklat för tusentals år sedan i Indien och Sri Lanka: Ayurveda är kunskapen om livet (ayur = liv, veda =kunskap), harmoni av kropp, ande och själ. Detta kan uppnås med en energetisk balans och livsstilsförändringar i balans med naturlagarna.

På Poovar Island Resort hittar du den idealiska omgivningen för att kunna förstå och lära dig ayurvedans hälsosamma effekter. Det är en av dessa orter, där man på ett autentiskt sätt praktiserar det uråldriga hälsosystemet, med målet att koppla av, regenerera och känna sig yngre – att skapa bästmöjliga hälsa.

Fördjupning efter överenskommelse med ayurvedaläkaren vid den inledande undersökningen.

 • Regeneration & föryngring från 7 övernattningar
 • Slankhetsprogram från 7 övernattningar
 • Stresshantering från 14 övernattningar
 • Panchakarma-rengöring& avgiftning från 14 övernattningar, helst 21 övernattningar

Idealiskt även vid ledproblem (rygg/nacke), reumatism, för stärkning av immunförsvaret, även vid kroniska besvär, psykosomatiska störningar som depressioner och utbrändhet, migrän, diabetes, sömnsvårigheter etc.

 • ayurvedisk helpension (vegetarisk)
 • utförlig ingångsundersökning av ayurvedaläkaren med kort ayurveda-introduktion och framtagning av behandlings- och kostschema, alla ytterligare undersökningar
 • alla ayurvediska behandlingar enligt ingångsundersökning (dgl ca 90 – 120 min)
 • som t ex Abhyangha oljemassager, delvis synkron, Shirodhara (oljestråle i pannan), Pinda Sveda ört- & rispåsemassage, örtinpackningar, rengöringsterapier, örtångbad och ayurvedisk örtmedicin och -safter (under ayurvedakuren för ort)
 • yoga (dagligen, kl 8-9)
 • 1x/vecka ayurveda-introduktion och -matlagningsdemonstration
 • transfer till/från flygplatsen Trivandrum
 • 1x kvällstid Backwaters båtstur
 • 1x halvdagsutflykt till Trivandrum

Dessutom inkluderat för SpaDreams gäster

 • användning av utomhuspoolerna, gym, bibliotek, spel
 • välkomstdryck

Idealiskt vid dessa indikationer

Metabolism / Mage / Tarm, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Stress / Utmattning, Hud / Allergier, Diskbråck / Ryggraden, Rörelseapparaten, Reumatism / Leder / Artrit, Fetma / Övervikt

Följande rabatter har vi redan beräknat i erbjudandet

15% early bird bonus vid tidig bokning

10% early bird bonus vid tidig bokning

5% early bird bonus vid tidig bokning

Telefon bokningskod: 736P1

7 909 kr

6 723 kr

I detalj

Din ayurvedaresort

☀ Vid Indiens sydvästkust i delstaten Kerala ligger Poovar Island Resort mellan det Arabiska Havet och en pittoresk flodmynning av Backwaters. Resorten kan nås med hotellets egen båt (ca 10 min). Den befiner sig mitt i nästan helt oberörd natur och bjuder på privatsfär och lugn. Det tar bara 5 minuter med båt att nå den paradisiska sandstranden (tidvisa underströmningar och höga vågor, simning rekommenderas ej).

Den vidsträckta resorten är omgiven av en tropisk trädgårdsanlägging och består av ett huvudhus med reception, några sidobyggnader och ett Ayurveda Village (exklusivt byggt för ayurvedagäster) med pool, ayurveda-restaurang och ayurvedacentrum.

Så här bor du

Sammanlagt 78 Cottages med satellit-TV, telefon, kaffe- & teset och minibar. Exklusivt för ayurvedagäster: 8 Cottages i Ayurveda Village med öppet badrum, luftkonditionering (mot avgift) och utsikt över poolen (endast för ayurvedagäster), samt 2 Ayurveda Suite Cottages som dessuom har ett optiskt särdelat vardags-/sovrum.

Alternativt boende i resorten: Floating Cottages, byggt i den för Kerala typiska byggnadsstilen, flyter på Backwaters. Dessa är speciellt miljövänliga, eftersom de drivs med sol- och vindenergi. Dessutom har de en ventilator, förglasat sovrum och balkong/terrass med härlig utsikt på Backwaters. Land Cottages finns i hus med en- till två våningar, byggda i Keralastil, med inomhusbadrum, luftkonditionering (mot avgift), i marknivå med veranda.

Ät & Njut

Ayurveda-restaurang med utsikt på poolen och trädgården serverar autentiskt ayurvediskt kök (vegetariskt). Huvudrestaurangen "Tiffins" med kontinentala och asiatiska specialiteter. Poolbar.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Ayurveda & hälsa

Ayurvedacentrum (6000 m²) med ett kvalificerat team bestående av två ayurvedaläkare och ca 20 terapeuter, som målinriktat och medvetet använder den traditionella vetenskapen av ayurvedaläran, för att möjliggöra ett avkopplande, regenererande och föryngrande uppehåll för dig.

Tio ljusa behandlingsrum, omgivna av vattendrag och trädgård, bjuder på lugn och ro och det mest ideala ambiente för autentiska behandlingar med hänsyn till de mest västliga gästernas behov. Ayurvedakurerna anpassas i sin intensitet till det antalet dagar som gästen stannar. Även rådgivning av tandläkare.

Öppen yogahall med daglig yoga eller meditation, privata yogalektioner mot avgift.

Fritid

Fiske, kajakturer eller utflykter t.ex. besök av typiska fiskarbyar erbjuds. Beroende på säsong på kvällarna underhållningsprogram. Föredrag om ayurveda, matlagningskurser.

Extra information

FLYGPLATSER i närheten
Trivandrum International Airport (TRV) : (ca. 28 km / 51 minuter)

Transfer Flygplats Trivandrum inklusive vid kur (tur och retur), vid vistelse på begäran.

INFORMATION:
Visum- och hälsoföreskrifter vid förfrågan hos SpaDreams.
Luftkonditionering: Tilläggsavgift € 10 per rum/dag, betalning på plats.

Obligatoriskt: Galamiddag julafton (25.12.) € 88 vid ayurbedakur €56. Nyårsafton €113, vid ayurvedakur €81.

Kundomdömmen

Visa alla omdömen Poovar Ayurveda Village

Vår guide i ämnet

Ayurveda Guide

En resa inifrån & kunskapen om livet

Ladda ner PDF Se alla guider

Karta

Poovar Ayurveda Village
Boka Kontakt Vidarebefodra