Pressmeddelanden

Aktuella Pressmeddelanden

SpaDreams Guide

5 tipps för att lyckas med fastan.

Frankfurt, 01. mars 2017.

På Askonsdagen börjar fastatiden. Mer och mer stressplågade människor avstår från diverse ovanor i 40 dagar och försakar sig det moderna konsumsamhällets lockelser. För det mesta är viktminskning och avgiftning de viktigaste målen. Fastakurer omfattar alltså både detox (hälsoorienterad kost) men även total fasta. Fastatiden kan även vara början för en helt ny livsstil. Claudia Wager, vd för Fit Reisen, Tysklands marknadsförare för hälsoresor, vet en hel del tips som kan vara praktiska under en fastakur:

1. Fastan bör passa den som fastar. Fasta är också en belastning för kroppen och den kan utlösa stress! Om man väljer en strikt diet bör man få rådgivning och tillsyn av utbildad personal. Det är alltid bra att hitta likasinnade! Om man måste se på hur den egna familjen äter middag varje dag blir det dubbelt så svårt att fasta.

2. Det är lättare att fasta tillsammans. Vare sig man vill fasta med en kompis eller väljer en professionell fastaresa: om andra också fastar – och man har ett gemensamt mål – är detta motiverande för alla.

3. Man bör inte vara för sträng mot sig själv. Inga fasta-fanatiker får störa det inre lugnet. Varje fastande utgår från sina egna förutsättningar.

4. Det är välkänt att det är svårt att fasta hemma. Vardagen är hektisk och det är svårt att integrera lugn och avslappning. Vem vill inte belöna sig med kulinariska njutningar eller ett glas vin? Det är svårt att undvika ett återfall till gamla ovanor.

5. Fastatiden är ett perfekt startskott för en ny och hälsosam livsstil. Hållbara livsstilsförändringar kommer inte att vara så tuffa efter en timeout. Man kan integrera mycket av det man lärt sig under fastatiden i vardagen.

Många hotell erbjuder elaborerade fastakurer. Erbjudandena omfattar moderna detoxkurer som F.X. Mayr i Vienna House Dvorak i Karlsbad/Tjeckien men även silfull fasta på Schloss Warnsdorf vid Östersjön. Om du gillar varmare klimat hittar du t.ex. fruktfasta på Hotel Jardim Atlântico**** på solön Madeira som är en välgörande omgivning när du fastar. Många fler erbjudanden finns i kataloger eller på hemsidan: www.spadreams.se.

Se som PDF>>                Ladda ner bildmaterial>>