Pressmeddelanden

Aktuella Pressmeddelanden

Njut av en hälsosam semester

SpaDreams publicerar trender inom hälsoturismen 2017.

Frankfurt, 9 februari 2017.

Det är ”inne“ att välja en hälsosam semester. Allt fler människor utnyttjar sina lediga dagar för att få kropp och psyke i balans. SpaDreams, Europas nr. 1 för hälso- och wellnessresor, har sonderat fyra trender för 2017. I Europas största databas för hälsoturism syns en tydlig tendens för ett växande intresse för speciella erbjudanden:

(1) Semester med detox, viktminskning och fasta
Inte bara slappa: Skräddarsydda kostprogram gör semestern till en tid för total återhämtning. Vare sig man väljer detox, viktminskning eller att komplett avstå från alla läckerheter – efterfrågan för semester med fokus på kost växer snabbt

(2) Lyxhotell för återhämtning
Nu måste man inte längre lida pin om man vill fara fin. De som vill återhämta sig har upptäckt för länge sedan att man kan friskna till på ett väldigt bekvämt sätt i en fin omgivning. Vare sig man väljer Tyskland eller Europa – det uppstår fler lyxiga hälsohotell varje år.

(3) Yogaresor
Att fly undan en hektiska livsstil – vem vill inte det? Det finns fler och fler domicil för nybörjare och avancerade som erbjuder återhämtning och meditation för att återställa den inre balansen. Motivationen kommer nästan av sig själv vid ett miljöombyte.

(4) Kurresor och medical wellness
Många associerar ålderdom med ordet kur. Detta är inte aktuellt längre. Varje generation profiterar av att grundligt ta hand om sin hälsa två till fyra veckor. Medical wellness och prevention är magiska ord – utbrändhet är ett minna blott. Det finns även möjlighet att få bidrag av sjukförsäkringen.

Claudia Wagner, vd för SpaDreams i Tyskland: ”Fler människor förstår att de kan göra sig själv en tjänst på semestern om de inte bara ligger och solar. Högkvalitativa hälsoprogram främjar välmåendet och utstrålningen. Många av våra kunder är ”återfallsbrottslingar“. En hälsosemester ger dig massor med energi som man känner av långt efter sin semester.“

Hotell – de nya hälso- och wellnesstemplen
Från härbärge till hälsocentrum: Många hotell har sedan länge upptäckt att hälsoturisterna är en växande målgrupp och erbjuder kostprogram, yoga-experter, terapeut-team och omfattande återhämtningsbehandlingar utöver de vanliga spa-behandlingarna. För att minska den biologiska åldern massivt kan din nästa semester vara perfekt. Här kan man hitta några hotellexempel:

Många fler erbjudanden finns i kataloger eller på hemsidan: www.spadreams.se

Se som PDF>>           Ladda ner bildmaterial>>