Pressmeddelanden

Aktuella Pressmeddelanden

SpaDreams attraktiva erbjudanden passande till Internationella Psoriasis Dagen

Koppla av och lindra symptom med en paus vid Döda Havet

Frankfurt, den 28 oktober 2015.

Bara i Sverige lider över 250 000 människor av narig och flagnande hud. Dessa symptom är uppenbarliga bieffekter av en Psoriasis. Denna sjukdom är en stor belastning för många drabbade då de utesluts trots att Psoriasis ej kan smitta. För att uppmärksamma allmänheten på de fördomarna som fortfarande cirkulerar och att öka engagemanget mot en bättre medicinsk vård firar både patienter och läkare, sedan 2004, Internationella Psoriasisdagen den 29 oktober.Denna dag har ett nytt motto varje år och ska hjälpa de drabbade att ge dem en röst och samtidigt öka medvetenheten kring denna sjukdom. Som största specialresearrangör inom hälso- och wellnessresor ligger det SpaDreams varmt om hjärtat att kunna erbjuda individuella program för gäster med kroniska hudsjukdomar och skapar därför de optimala förutsättningarna under deras uppehåll för att gynna hälsan. Portfolion innehåller även speciellt anpassade erbjudanden för Psoriasis-patienter. Mer information kring kurer och hotell finns här: (www.spadreams.se/halsoresor/doda-havet)

Med en sagolik panoramavy och husets egen ZARA Medical Center hälsar Mövenpick Resort & Spa Dead Sea***** i det jordanska Sweimeh sina gäster hjärtligt välkomna. Från ca 4 640 SEK per person kan den som söker avkoppling boka en 10-dagars time-out i ett dubbelrum inklusive frukost. Gäster med dermatologiska besvär får 2 ggr i veckan hjälp av en fackläkare.

Välgörande timmar tillbringar gästerna i naturens solarium vilket står i Medical Center’s förfogande där man kan sola textilfritt. Den berömda svarta mudden ur Döda Havet rekommenderas speciellt vid hudsjukdomar och och ger lindring för många symptom. Vid ett medicinskt begrundat uppehåll garanteras en prisreduktion. För en superlativ Spa-upplevelse står den 6 000 m2 stora wellness-avdelningen: byggd i historisk romersk stil; här väntar avkopplande kurer och skönhetsbehandlingar med hållbar effekt på gästerna. En Hydro-pool med massagestationer och bubbelpooler såväl som en Spa-Infinity-pool i utomhusarealen gör att man glömmer bort vardagen ganska snabb. I Kneipp-bassängen eller i Thermarium (Hamam) med Caldarium, Laconium och en tropisk regn zon stimuleras blodcirkulationen. Spa-loungen med en stor inomhus- och utomhus relaxareal, terrass och ett exklusivt vilorum bjuder på mycket plats för att koppla av och att hitta sig själv igen. (www.spadreams.se/moevenpick-dead-sea)

En annan ort som är specialiserad på hud-lindring ligger i det israeliska Ein Bokek. SpaDreams gäster kan tillbringa ett hållbart klimakuruppehåll redan från ca 7 570 SEK per person i det omtyckta Hod Hamidbar Resort & Spa Hotel****. Förutom 10 övernattningar i ett dubbelrum njuter resenerär även av halvpension. Dessutom ingår entrén till sötvattenpoolen som har panoramavy över stranden. Vid stranden finns liggstolar och solskydd att utnyttja. Ingår gör även tillgång till taksolarium samt entrén till "Mayan Spa": här väntar en uppvärmbar inomhuspool med mineraliskt vatten från Döda Havet på gästerna, en svavelpool, bubbelpool och en bastu på den som söker avkoppling. Vid sidan av den läkande effekten av Döda Havet gläds allergiker över de mångsidiga användningarna för hälsan och skönheten som effektivt motverkar hudproblem. Gäster skäms bort bland massager, reflexzonbehandlingar och inpackningar med mud, alger och aloe vera. (www.spadreams.se/hod-hamidbar)

Se som PDF>>           Ladda ner bildmaterial>>