Ratnaloka Paradise Tour

Sri Lanka upplevelse med yoga

"Paradiset" som man kan ana i hotellets namn är ett av de passandste orden för att beskriva den bedårande ön Sri Lanka - det är ayurvedas och yogas hem. Upplev spännande utflykter i landet, upptäck natur och kultur samtidigt och ta med dig singalesisk lättja med hem. Idealisk även i förbindelse med en klassisk ayurvedakur.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Land och människor

4 nätter, Dubbelrum, Halvpension

Perfekt före din Ayurvedavecka.

Dag 1:Pinnawela - Kandy
Hämtning vid flygplatsen. Besök av Pinnawela elefanthuset för föräldrarlösa elefantbarn. Ankomst i Kandy. På kvällen folklore-dans-show. Middag och övernattning i Kandy.

Dag 2: Kandy - Peradeniya - Nanuoya - Nuwara Eliya
På morgonen besök av ”tandtempeln”, där Buddhas tänder kan beundras. Därefter stadsbesiktning av staden Kandy. Tågresa från Peradeniya till Nanuya, en tur genom imponerande landskap, bilresa till Nuwara Eliya, som är den kallaste orten på Sri Lanka, därav namnet "Little England". Besiktning av den natursköna orten (bberg, dalar och vattenfall, teplantage). Middag och övernattning i Nuwara Eliya.

Dag 3: Nuwara Eliya - Udalawe - Ratnapura
Efter frukost
besök av en téplantage och tefabrik, för att förstå teproduktionen. Därefter provsmakning av ceylon te. Jeep safar i Udalaw nationalpark, resa till Ratnapura och övernattning med middag i Ratnapura.

Dag 4: Ratnapura
Yoga och meditation på morgonen.
Efter frukosten besök av juvelmina och juvelmuseum med den blåa safiren "Blue Bell". Därefter stadsresa till Ratnapura. På kvällen buddhistiskt tempelbesök med puja-ceremoni. Middag och övernattning i Ratnaloka Inns.


Inkluderat:

 • 4 övernattningar i medelklasshotell
 • tågbiljetter/entré enligt program
 • Engelskspråkig guide/chaufför (from 6 personer även tyskspråkig)
 • Färd i bilar med klimatanläggning
 • transfer från/till flygplatsen Colombo

Ej inkluderat

Dricks, personliga utgifter för dryck, souvenirer, entré, foto och filmtillåtelse.

Ändringar i programmet förbehålles.

Telefon bokningskod: 75RP3

5 477 kr

5 203 kr

Skattjakt

8 nätter, Dubbelrum, Halvpension

Uppleva Sri Lankas höjdpunkter med ayurveda och yoga. Ideal inför din ayurvedavecka.

Dag 1: Sirgiriya / Habarana

Avhämtning vid flygplatsen i Habarana eller Sigiriya. På kvällen elefantridning genom Habarana. Helkroppsmassage i Aathreya Spa. Övernattning i Habarana eller Sirgirya.

Dag 2: Sigiriya / Habarana

Ledig dag eller optionellt (mot avgift) besök Sigiriyaklippan, UNESCO världskulturarv och Sri Lanka's huvudsevärdhet. På kvällen safari (optionellt) genom Minneriya nationalparken. Övernattning i Habarana eller Sigiriya.

Dag 3: Habana/Sigiriya - Kandy

Resa till Kandy med besök av kryddträdgården i Matale. Därefter lunch i kryddträdgården. Tandtemplen besöks. Middag och övernattning i Kandy.

Dag 4: Kandy - Pinnawela - Kandy

Ankomst i Pinnawela med besök av elefanthemmet. Resa till Kandy. Rundtur i stan med besök av ansiktsmaskfabrik och andra spännande platser. På kvällen Shirodara behandling. Övernattning och middag i Kandy.

Dag 5: Kandy - Nuwaraeliya - Haputale eller Bandarawela

Resa till Haputale eller Bandarawela. Nuwaraeliya besöks, som också kallas för "Little England". Victoria Parken lockar till en promenad eller picknick. Övernattning och middag i Haptuale eller Bandarawela.

Dag 6: Haputale - Udawalawe -Ratnapura

Resa till juvelernas stad Ratnapura. Besök av nationalparken i Udwalawe, som grundades för att skydda djur. Övernattning och middag i Ratnapura.

Dag 7: Ratnapura

Morgon: yoga kurs. Meditation vid floden.Resa till Ratnapura, med picknick. Matlagningskurs vid en familj från Ratnapura med lunch efteråt. En juvelmina besökas, var varje person kan själv prova att söka efter juveler. Övernattning och middag i Ratnaloka Tour Inns.

Dag 8: Ratnapura - Singharaja - Ratnapura

Safari genom Singharaja regnskogen, den största i Sri Lanka, med picknick efteråt. Retur till Ratnapura. Resten av dagen kan själv indelas. Middag och övernattning i Ratnaloka Tour Inns.

Dag 9 Ratnapura:

Transfer till flygplatsen.

Inkluderat

 • 8 övernattningar i medelklasshotell/halvpension
 • lunch, yoga, behandling tågbiljetter/entré enligt program
 • entre enligt program
 • engelsk talande ledare/ chaufför
 • fordon är klimatiserade
 • Transfer från/till flygplatsen Colombo

Ej inkluderat

Dricks, personliga utgifter för dryck, souvenirer, entré, foto eller filmtillåtelse.

Planeringen kan ändras

Ändringar förbehållen.

Telefon bokningskod: 75RP4

7 792 kr

7 402 kr

I detalj

Din semesterort

Staden „Ratnapura“ som ligger i sydvästra delen av Sri Lanka är främst kännd pga brytningen av ädelsten som rubin, safir och kattöga och kallas därför även ”Juwelernas stad”. Ädelsten-skatterna från Sri Lanka och resten av världen kan beundras i två museer. Andra höjdpunkter i regionen är skogen Singharaja, landets sista regnskog och Udawalawe nationalparken eller det heliga berget Adams Peak.

Ditt hotell

Mitt i en 50 hektar stor anläggning med egen téplantage befinner sig Ratnaloka Tour Inns som är bara 15 min bort från stadskärnan.

Så här bor du

53 rum med dusch/bad/WC, klimatanläggning, hårtork, minibar, kaffee/té, parabol-tv, telefon och balkong. Safe vid receptionen. Handikapsvänliga rum på förfrågan.

Ät & Njut

Restaurang ”Orchid” och open-air restaurangen serverar internationella och nationella rätter. Frukostbuffé, till lunch och på kvällen buffé/meny beroende på utbudet. För Ayurveda-gäster individuella måltider i separat rum. Även vegetarisk, laktos-och glutenfri kost. Bar. Grill- och temakvällar, även live musik.

Wellness, Spa & Hälsa

Trevlig utomhuspool med liggstolar och parasoler, separat barnpool.
Ayurveda Health Center: Ayurveda-läkare, Ayurveda-användningar som massager, reflexzonterapi, behandling med shirodhara-olja som rinner ner pannan.

Fritid

Guidade vandringsturer, olika utflykter med chaufför, ädelsten-workshopar, matlagningskurser, trekking, rafting, fågelskådning (delvis mot extra avgift), cykeluthyrning (cirka € 10/dygn).

Lista med rummen som står till förfogande

Tillägsinformation

FLYGPLATSER i närheten
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB) (ca. 108 km / 165 minuter)

RESA HIT Flygplats: Colombo (CMB), cirka 100 km.
TRANSFER (tur/retur): Colombo-flygplats inkluderad vid rundresa.

Karta

Ratnaloka Paradise Tour
Boka Kontakt Vidarebefodra