Solresor till Spanien

Solresor till Spanien

Värme & glädje året runt

Njut av solresor till Spanien till toppenpris

Solresor till Spanien

Solresor till Spanien är lika heta idag som för tio år sedan – Medelhavsfavoriten blir aldrig tråkig eller omodern. Här kan du njuta av fantastiska möjligheter till bad i havet och oändliga soltimmar. Vare sig du är en aktiv semestrare och vill ha action hela tiden eller vill slappna av på riktigt – detta är din perfekta destination, som bjuder på allt från spännande upplevelser i det spanska nattlivet till slöa stunder vid vita sandstränder. Den fina naturen i kombination med de livliga städerna ger dig en mycket varierad semester, där det aldrig blir långtråkigt.

Solresa till Spanien

Solen skiner alltid någonstans

Det som många älskar med Spanien är att solen skiner året runt!

  • Under den kyliga vintertiden kan du fly till Kanarieöarna och ligga på stranden på Gran Canaria eller Teneriffa. Här kan du koppla av i ett mycket skönt klimat och upptäcka den spännande naturen som präglas av vulkaner och frisk grönska.
  • Under vår- och sommarmånaderna är fastlandet ett givet val för din solresa till Spanien och du kan njuta av andalusisk livsglädje vid guldkusten. Kuststäderna Málaga, Marbella, Puerto Banús och Estepona har de perfekta förutsättningarna för en härlig tid under den blåa himlen – Costa del Sol bjuder på fantastiska 300 soldagar om året. Och vi ska förstås inte glömma bort ö-favoriten Mallorca där du kan bada i havet så tidigt som i maj.

Någonstans är det alltid sommar! Spanien präglas av fascinerande motsatser och är ett land som kombinerar progressiv modernitet med kärleksfulla traditioner, vilket skapar en alldeles egen charm och oändliga möjligheter till fritidsaktiviteter.

Solresor till Spanien

En livlig kultur, spännande historia och vacker natur

Om du vill varva ner och samla ny energi bör du välja ett hotell i en av de mindre kuststäderna vid Costa del Sol, som t.ex. Estepona. Här kan du vila ut dig på mysiga hotell och upptäcka den fina arkitekturen när du känner för lite aktivitet. Får det vara lite vimmel, shopping och glamour? Fiesta istället för siesta? I så fall bör du ta en titt på kändisfavoriten Puerto Banús med dess maffiga yachthamn och nattliv – en stad som aldrig sover! Costa del Sol bjuder på vackra hav av blommor som söker sig ända in i små gränder i kuststäderna och kompletterar den charmiga arkitekturen. För den som vill se mer av landet under solresor till Spanien finns det en hel del möjligheter till utflykter! Upptäck de traditionsrika städerna Córdoba, Gibraltar och Sevilla med deras fina muséer, kyrkor och historiska arv från den bysantinska tiden. Familjer älskar Kanarieöarna – här finns det massor av barnvänliga hotell och temperaturerna är perfekta även för de minsta.

En bekymmerslös semester

Spanien är utan tvekan en av svenskarnas absolute favoriter som bjuder på allt vad en perfekt semester ska ha – en stor portion av feel good-känsla! SpaDreams hotell har alla olika finesser och du kan njuta av allt från härliga behandlingar på fina spa:n till ayurveda i Spanien. Och en av de bästa sakerna med Spanien är ju det fantastiskt goda köket! Unna dig all inclusive och lämna portmonnän hemma medan du frossar i delikata mediterrana bufféer och svalkar dig med goda cocktails cocktails och smoothies vid poolen. Solresor till Spanien med all inclusive är det perfekta sättet att slappna av på riktigt.

Visste du att?

  • Medeltemperaturen på Teneriffa är 20° C grader i mars och 24° C grader i september.
  • Es Trenc på Mallorca är en av Spaniens vackraste stränder.
  • Man håller ”siesta” och gör en tupplur i Spanien för att undvika värmen under mitten av dagen.
  • Málaga har riktigt spännande muséer? Här kan du bl.a. beundra konstverk av Picasso, Miro, Chagall, Kandinsky och Magritte.
  • Spaniens Medelhavskust är nästan 5000 km lång – gott om plats för bad och sol!

 

 

Solresor till Spanien

Hitta din favorit bland våra solresor till Spanien