Teneriffa

Hitta ditt drömhotell på Teneriffa

Upptäck diversitetens ö

Du tror att du känner till Teneriffa? Har du någon gång besökt Anagas skogar? Har du besökt en traditionell romeria i en av byarna? Har du någonsin testat de himmelska typiska maträtterna från Kanarieöarna som ropa vieja con garbanzos, carne cabra eller papas arrugadas med de mojo-såserna? Eller vinerna?

Inte? Då är det dags att resa till(baka till) Teneriffa och upptäcka sidor som du aldrig har sett förrut, helst tio dagar så att du verkligen ser allt du vill se.

Dyk in i kulturen

Vacances et hôtels à Tenerife

Teneriffa är känt för dess eviga vår, många stränder och fantastiska hotell, men det glöms ofta bort att man i mindre än en timme kan befinna sig över molnen och beskåda landskap som påminner om månen och andra utomjordiska fenomen. Upplev den lokala atmosfären i den historiska huvudstaden La Laguna, ett UNESCO världskulturarv. Arkitekturen och färgerna av byggnaderna sprudlar av glädje som du kommer hitta över hela ön. Gå längs shoppinggator, där du kommer se diverse lokala produkter och klädbutiker.

Stanna en eftermiddag och njut av typiska gourmeträtter, som är unika på Teneriffa. Kött, fisk och grönsaker och till och med potatis serveras på ett delikat sätt, som kommer göra att du vill ändra dina matvanor när du kommer hem från din resa. Landet är dessutom känt för dess unika viner, som är producerade utav ett stort urval olika druvor; Listán Blanc, Black Listán, Malvasia, Negramoll, Vijariego, Tintillo, Baboso, ... varje druva har en alldeles unik smak. Om du är ett sort fan av viner bör du ej missa "Casa del Vino" i El Sauzal!Teneriffa

Om du vill uppleva något som är lite extra spännande bör du besöka den närmaste romerian. Nästan varje by celebrerar dess egna helgon. Den största byfesten bjuder alla på att vara med i den festliga tillställningen som startar på morgonen och besöks som mest under eftermiddagen. För att se ut som lokalbefolkningen rekommenderar vi att ta på dig något vitt och en stråhatt. Musik, en fantastisk atmosfär, breda leenden och oförglömliga minnen är garanterade!

Aktiv semester på Teneriffa

Den norra sidan av ön bjuder på ett annorlunda perspektiv från den klassiska turistiska atmosfären i den södra delen av ön. Naturen här är grönare, luften är fräschare och det finns endast få turister och restauranger som erbjuder autentisk och billig mat! Den södra delen bjuder på många olika vattenaktiviteter, skogarna i norr bjuder dig på en massa utomhusaktiviteter; vandring, mountain biking, klättring.. eller beundra landskapen längs de serpentinformade gatorna med en varierad vegetation och flora medan du åker upp för berget.

Med denna adrenalinkick kan du återvända till hotellet och njuta av en andtagande solnedgång, med en mojito i handen vid havet. Dessutom kommer du kunna ha på dig flip flops och en tshirt... året runt!

Teneriffa

Har du fått lite inspiration? Upptäck våra bästa hotell på Teneriffa! Du vill upptäcka mer av öns mångtaliga möjligheter? Tveka inte att ta en titt på vår blogg för att få information om olika grejer du kan göra under din semester på Teneriffa. Vare sig du är en strand- eller naturälskare, tycker om kulturella evanemang eller utomhusaktiviteter - ön har något för varje smak. Du kommer att fascineras av hur snabbt landskapets skepnad ändrar sig och kommer åka hem helt häntagen av denna förgglada resa.

Eller varför inte resa till ett av våra öparadis? Eller kanske upptäcka den spanska kulturen med en spa- eller hälsosemester i ett av våra bästa hotell i Spanien - du kan även uppleva autentisk ayurveda och detox med våra proffsiga viktminskningsprogram.

Hitta det perfekta hotellet på Teneriffa

Se alla resor för din oförglömliga upplevelse på Teneriffa