Tunisien

Tunisien

Njut av orientalisk stil och fransk-arabisk charm

Våra populäraste hotell i Tunisien

Doftande olivträd och traditionella té-sorter

Tunisien

Från kanten av Saharaöknen i den södra delen av landet dalarna norr och öster - Tunisien fascinerar med variation och växlande miljöer.

Inte långt från den italienska stöveln, bevuxet med tallkullar och djupa dalar med fruktträdgårdar och olivlundar som sträcker sig så långt ögat når. Unna dig en välförtjänt paus i orientalisk stil med kulinariska specialiteter som dadlar och fikon. Njut av att vara omgiven av exotiska dofter, och testa på en av de traditionella thalassoterapi-behandlingarna där du kan återhämta dig och hitta ny energi. Under nattliga solnedgången i skuggan av de utsmyckade vingårdarna rinner all stress av dig och du känner inget förutom djup avslappning.

Om du vill ha mer aktiv avkoppling åk på en stadsrundtur till huvudstaden Tunis, eller Carthage och Sidi Bou Said, som är så nära varandra att man kan besöka båda städer i ett svep. Njut av den glamorösa huvudstaden, med sina livliga gator och många färgstarka marknadsstånd innan du blir helt förtrollad av alla färger, dofter och de vackra ruinerna i den antika staden Carthage. Efter mötet med den en svunnen tid kan du uppleva spåren av den fransk-arabiska charmen i den pittoreska konstnärsbyn Sidi Bou Said. Här finns det vita och blå hus som skapar en alldeles unik atmosfär. Med förstaklassiga utsikter och ett turkost hav kan du luta dig tillbaka och njuta av traditionellt tunisiskt té med mynta som hjälper dig att hitta balans och lugn.

Låt dig bli bortskämd av den unika magin i Tunisien och upplev kulturella och kulinariska skatter i en orientalisk atmosfär.

Information om Tunisien

Språk: Arabiska, franska
Tidsskillnad: - 1 timme
Bästa restiden: Året runt - högsäsong: juli och augusti.
Valuta: Tunesiska dinar (TND)
Visum: Nej, om du inte stannar längre än i 90 dagar. Passet bör vara giltigt under hela resan.

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Alla våra hotell i Tunisien

Våra bästa erbjudanden för din nästa semester i Tunisien