Tyska kurorter

Tyska kurorter

Tyskland erbjuder vacker natur, från Nordsjön till Alperna

Populära hälsohotell i Tyskland

Tyska kurorter: Uppfriskande och traditionella

Tyska kurorter

Kurorter i Tyskland rekommenderas för personer som vill förbättra sin hälsa. Tyskland har mer än 350 statligt godkända kurorter och hälsobad och bjuder dessutom på ett mångfaldigt erbjudande av förebyggande och hälosamma behandlingar.

Kurorterna med en lång tradition

Tyskland har en stark präglad kurtradition, och tyskarna själva älskar sina kurer. Det är vanligt att läkare skickar patienter på kurresor under några veckors tid för som en slags alternativ behanling men lika vanligt är det för tyskarna att besöka kurorterna för enstaka dags- eller weekendresor. Tidigare var kurorterna bara för de rika och kända

Kurorternas fokus ligger mer på hälsa än på kosmetiska behandlingar. För att få "Bad" före stadens namn, måste städerna uppfulla strikta kvalitetsbestämmelser på vatten och luft. Utbudet består av termalkällor, mineralvatten, havsbad eller luftkurorter. 

Vilka kurorterna finns?

Tyska kurorter blir också mer och mer populära utanför Tyskland. Tyskland erbjuder vacker natur, från Norsjön till Alperna. Här finns verkligen allt vad en fridlufts älskare kan önska. Varje region har sin egen charm, oberoende var i Tyskland du vill åka.

Vi erbjuder särskilt många kurorterna i södra tyskland, t.ex. i Niederbayern. För alla naturälskare finns ett ekologiskt inriktat termalbad i Bad Fluessing. Falkenhofs★ termalterapi erbjuder 56° C varma termalvatten som  bekämpar atritis, ryggradssjukdomar, osteoporose och sjukdomar som påverkar metabolismen. Landskapet bjuder också på cykel- & vandringsturer samt fina uttflyktsmål som Passau eller Salzburg.

Lämna vardagen bakom dig och slappna av, tanka ny energi i Tyskland. Innan du bestämmer dig för en Tysk kurort, kan det vara bra att prata med din läkare först om det. Din läkare kan rekommendera en kur som är passande för dina behov. Läkaren kan också betsämma om ett uppehåll vid havet är hälsosamt eller om det är bättre att åka upp i bergern.

Kolla också på våra andra hälsoresor.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Upptäck din favorit

Njut av en härlig semester i Tyskland