Yoga i Marrakech

Yoga i Marrakech

Kom i form över Medinas tak

Upplev en resa med yoga i Marrakech

Yoga i Marrakech

Yoga i Marrakech på ett tak under den marockanska kvällssolen – visst låter det härligt? Berberstaden har en alldeles egen charme och imponerar med gästvänlighet, kulturell rikedom och kulinariska upplevelser. Marrakech har även gjort sig känt som ett riktigt yoga-mekka, där många olika yoga-typer praktiseras, framförallt i Medina, som är den gamla staden. Här kan du njuta av en yoga weekend och få massor av nya intryck av en mycket spännande kultur. Flyg över Medelhavet och landa i ett fascinerande land som kommer att ge dig så mycket mer än bara semester.

Yoga i Marrakech

En färgsprakande stad med en rik kultur

Marrakech är en stad med en magisk atmosfär. Här hittar du många spännande souks, marockanska marknader, där du kan känna doften av exotiska kryddor, njuta av färsk och saftig frukt och hitta fina väskor och skor. En av de mest kända marknaderna är nog Djemaa El-Fnaa, som är ett spektakel både dag och natt. Staden präglas av en livlig atmosfär och vänliga människor som alltid har ett leende på läpparna. Den fina blandningen av ursprunglig arkitektur, smala gator som slingrar sig genom staden och härligt gröna parker kommer att begeistra dig. Den mest klassiska arkitekturformen i Marrakech kallas för riad, vilket är nästan som ett litet palats och för det mesta har en fin liten innergård, där man kan hitta lugn och ro efter en dag på staden. Många riads har nuförtiden omvandlats till små, personliga hotell som erbjuder dig en riktigt autentisk vistelse. Man kan inte annat än att må bra i en sådan atmosfär, omgiven av vackra mosaiker och carrera, gröna palmträd och små pooler. Från riadens tak har du utsikt över Marocko och praktiserar yoga under fri himmel.

Yoga över Medinas tak

Det bästa med en yoga retreat är att du har tid att ta hand om dig själv. De små hotellen i traditionella riad bjuder på lugn, avslappning och en mysig atmosfär. Välj en yogaresa som passar just dig och välj bland olika yogatyper som t.ex.

 • bikram yoga
 • hot yoga
 • kundalini yoga
 • vinyasa yoga
 • yin yoga
 • hatha yoga och m.fl.

Det finns något för varje smak och kropp, perfekt för både nybörjare och avancerade som har tränat yoga i flera år och kanske redan har testat den ena eller andra yogaresan. Efter krävande, men sköna yogapass kan du svalka dig i hotellets pool och har tillräckligt med tid att upptäcka omgivningen och suga in energi och dofter i den marockanska kungastaden. Yoga i Marrakech är en upplevelse för alla sinnen! När du har samlat nya intryck och är öm om fötterna efter långa promenader genom den ursprungliga staden kan du varva ner med meditation i solnedgången. Och varför inte unna dig ett besök av en klassisk hamam, med väldoftande ångor och bad? Marockanarna är riktigt bra på spa och kommer att skämma bort dig med kärlek och kvalitet. En resa till Marrakech kommer att hjälpa dig att hitta tillbaka till gammal balans och lämna dig med ett stort leende på läpparna.

Yoga i Marrakech

Visste du att...?

 • Det går direktflyg från Köpenhamn och Stockholm till Marrakech (RAK). Flyget tar bara ca. 5 timmar!
 • Gå inte på mattor med skor och ha på dig rena och fräscha strumpor. Detta gäller även för dig som praktiserar yoga i Marrakech! Skippa träningsdojorna och låt fötterna andas.
 • När du berömmer marockaner är det alltid bra att vara lite indirekt och försiktig– de är inte förtjusta i direkt beröm.
 • Gör allt med höger hand! Den vänstra anses som smutsig.
 • Klä dig passande och skippa kort-kort och toppar med axelband – det anses som opassande. I större städer som Marrakech är de visserligen inte så stränga som på landet, men du bör visa respekt. Det brukar ändå vara skönast att ha löst sittande pösiga byxor och blusar på sig i värmen.

Marocko är ett land som du bara kan bli kär i – upptäck nu våra fina yogaresor och hitta din nästa semester.

 

 

Behöver du mer inspiration? Vad tycker du om våra idéer?

Yoga i Marrakech

Låt dina drömmar gå i uppfyllelse med yoga i Marrakech